Pulkkamäet Savonlinnan seudulla

Savonlinnan seudulta löytyy pulkkamäkiä niin hurjapäille kuin rauhallisempia liukuja kaipaaville.

Savonlinnan pulkkamäet

Pihlajaniemen Ruunarinne on ensisijaisesti tunnettu laskettelukeskuksena, jossa on helppo opetella laskettelun saloja. Sieltä löytyy myös talven ensimmäinen pulkkamäki tykitetyn lumen ansiosta. Mäki on valaistu, ja vierestä löytyy laavu, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia omia eväitä. Laskettelurinteen aukioloaikoina palvelee myös kahvio.

Heikinpohjan kentän mäki on lähellä keskustaa sijaitseva mäki, johon on helppo tulla vaikka jalkaisin. Mäki on alkuun loiva, laskeutuu sitten jyrkästi ja päättyy hyppyriin. Mäki on siis hurjapäiden valinta ja sopivan lyhyt, jotta sen jaksaa kivuta ylös uudestaan ja uudestaan.

Talvisalon mäki keskustassa on oivallinen valinta helpon saavutettavuuden ansiosta. Mäki on pitkä ja leveä, mutta vaatii kuitenkin kovat alkuvauhdit, jotta pääsee loppuun asti.

Nätkin Nyrkkimäki sijaitsee Nätkin koulun lähellä ja on tunnettu myös Punaposki-nimellä. Mäki on pitkä, kaartava ja sen alaosasta löytyy kumpareita ja hyppyri, joten laskuväline kannattaa miettiä tarkoin.

Purnun vuori sijaitsee Tanhuvaaran Urheiluopistoa vastapäätä. Kuntoportaat kulkevat mäenlaskupaikan vierellä, ja mäki onkin mahdollista kivuta portaita tai mäkeä pitkin. Mäenlaskun jälkeen voi suunnata Tanhuvaaran kylpylään polskimaan. Tanhuvaarassa voit myös majoittua, joten se on hyvä kohde vaikka talviloman viettoon tai aktiiviselle kuntolomalle.

Muut Savonlinnan seudun pulkkamäet

Kerimäen kirkonmäki on maailman suurimman puukirkon edessä oleva mäki, joka on perheiden suosiossa talviaikaan. Mäki on pieni, mutta sitäkin sympaattisempi. Kerimäen keskustan palvelut ovat aivan äärellä ja autonkin saa aivan viereen.

Sulkavan hiihtomaan pulkkamäki liikuntahallin läheisyydessä on valaistu ja tarjoaa takuuvarmat vauhdit. Mäenlaskuun ja lumikenkäilyyn voit käydä lainaamassa välineet läheisestä kirjastosta, joten laskemisen riemu ei jää ainakaan välineistä kiinni.

Enonkosken liikuntatalon mäki ja pihalle rakentuva Talvimaa tarjoaa tekemistä napakelkan ja pienten linnoitusten muodossa. Riemukkaan laskemisen lomassa tulee nälkä ja silloin kannattaa suunnata Maitolaituri Kahvila & Puodin herkkujen suuntaan.

Rantasalmen parhaat mäenlaskupaikat sijaitsevat Ruutanalla ja Osikonmäellä. Osikonmäen perinteistä mäenlaskupäivää on vietetty laskiaisena.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös