Talvi Savonlinnan seudulla

Tule viettämään talvea Saimaalle ja anna itsellesi kaivattua lepoa ja piristystä arkeen. Talvilomaviikko tai lyhyempi viikonloppuloma tarjoaa aktiivista tekemistä ja rentoutumista, oman maun mukaan.

Lumipeitteinen Saimaa on jylhä ja komea, retkiluisteluradat tai hiihtoladut talvisten saarien ja luotojen lomassa ovat sinulle varmasti unohtumaton elämys. Alta löydät tekemistä hiihtolomalla ja talvilomalla.

Savonlinnan seudulla voit talvella kokeilla erikoisempiakin harrastuksia. Norppakellunta tarkoittaa sitä, että pullean märkäpuvun sisässä kellutaan jäisen Saimaan sulassa kohdassa aivan kuin saimaannorppa. Talvikuukausina Savonlinnan seudulla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia, teatteria ja museoita!

Vinkit talven lomaan!

Talvipyöräilyn lumo

Hyppää fillarin selkään ja hurauttele pitkin jääteitä ja metsäteitä ihaillen kauniita maisemia. Keskustan saaria voi myös kiertää Siltojen Savonlinna -reitillä.

Vietä yö jäällä

Varmasti ikimuistoinen elämys on viettää yö jäällä AuroraHut -majoituksessa. Ihaile tähtitaivasta ja nauti luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta turvallisesti Saimaan jäällä.

Kävele Saimaan jäällä

Jäällä voi kävellä turvallisesti tampattuja kävelyreittejä pitkin Punkaharjulla ja Oravissa. Suosittelemme pysymään reiteillä turvallisuussyistä.

Oma mökki, oma rauha

Vuokraa mökki omalle porukalle. Mökiltä voi tehdä päiväretkiä nähtävyyksiin ja harrastaa oman mielenkiinnon mukaan. Tai ihan vaan olla ja nauttia.

Saimaan talvi blogissa

Ikimuistoinen talviloma

Aktiviteetit jäällä

Lumella

Ympärivuotiset käyntikohteet

Koe myös nämä

Kurkkaa talven tunnelmiin!

Talvireitit ja luontokohteet

Retkiluistele, lumikenkäile, patikoi tai pyöräile!

Retkiluistelureitit

Hoidettuja ja ylläpidettyjä reittejä löytyy Linnansaaren kansallispuistosta (lähtöpaikka Oravi tai Hotel & Spa Resort Järvisydän) sekä Punkaharjulta (kartta).

Lumikenkäilyreitit

Merkittyjä reittejä löytyy Punkaharjun lumikenkäpuistosta ja Linnansaaren kansallispuistosta »

Omatoimiset kaupunkireitit

Siltojen Savonlinna pyöräily- ja kävelyreitit johdattavat sinut saarelta toiselle. Tai bongaa upeita taidelinnunpönttöjä erikoisreitillä!

Saapuminen Saimaalle

kartta etäisyys savonlinna saimaa

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Voisit olla kiinnostunut myös