Ikimuistoinen talviloma Savonlinnassa

Tule viettämään talvea Savonlinnaan ja anna itsellesi kaivattua lepoa ja piristystä arkeen. Talvilomaviikko tai lyhyempi viikonloppuloma tarjoaa aktiivista tekemistä ja rentoutumista, oman maun mukaan.

Lumipeitteinen Saimaa on jylhä ja komea, retkiluisteluradat tai hiihtoladut talvisten saarien ja luotojen lomassa ovat sinulle varmasti unohtumaton elämys. Tervetuloa!

Savonlinnan seudulla voit talvella kokeilla erikoisempiakin harrastuksia. Norppakellunta tarkoittaa sitä, että pullean märkäpuvun sisässä kellutaan jäisen Saimaan sulassa kohdassa aivan kuin saimaannorppa. Talvikuukausina Savonlinnan seudulla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia, teatteria ja museoita!

Käyntikohteet

Retkikohteet

Sulosaari

Sulosaari on virkistysalue keskellä kaupunkia. Saarella on laavu ja sitä kiertää helppokulkuinen luontopolku, jonka pääsee kiertämään myös talvella – kiitos paikallisten ahkerien lenkkeilijöiden! Retkieväät voi napata matkaan Kakkukaaoksesta Kauppatorin kupeesta tai retken jälkeen ruokailla Spahotel Casinon Est. 1969 -ravintolassa.

Punkaharjun harjualue

Tutustu talviseen tutkimuspuistoon lumikenkäillen tai hiihtäen ja pistäydy ihanalla Karjalankallion laavulla nauttimassa eväitä. Harjun hiihto-, patikointi- ja talvipyöräilyreitistöt, unohtamatta retkiluistelua, takaavat tekemistä pidemmänkin vierailun ajalle. Majoitusta ja välinevuokrausta tarjoavat Matkailukeskus Harjun Portti sekä Kruunupuisto.

Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaaren kansallispuisto hurmaa monipuolisilla talviaktiviteeteilla. Kansallispuiston pääsaaren lumikenkäreitit (3 km ja 7 km) tai vaikka vain matka saareen talvivaellusreittiä pitkin on raikas talvielämys. Välineet ja kyydin saarelle voit varata SaimaaHoliday Oravista.

Syö ja juo

Loman herkutteluhetkiin

Tee & osallistu

Jään kutsu

Luontoreitit

Hae reittejä aktiviteetin tai reitin pituuden perusteella.

Saimaan talvi blogeissa

Kurkkaa kauden parhaat vinkit ja upeat talvikuvat blogeista!

Saapuminen Saimaalle

kartta etäisyys savonlinna saimaa

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.