Ikimuistoinen talviloma

Tule viettämään talvea Saimaalle ja anna itsellesi kaivattua lepoa ja piristystä arkeen. Talvilomaviikko tai lyhyempi viikonloppuloma tarjoaa aktiivista tekemistä ja rentoutumista, oman maun mukaan.

Lumipeitteinen Saimaa on jylhä ja komea, retkiluisteluradat tai hiihtoladut talvisten saarien ja luotojen lomassa ovat sinulle varmasti unohtumaton elämys. Tervetuloa!

Savonlinnan seudulla voit talvella kokeilla erikoisempiakin harrastuksia. Norppakellunta tarkoittaa sitä, että pullean märkäpuvun sisässä kellutaan jäisen Saimaan sulassa kohdassa aivan kuin saimaannorppa. Talvikuukausina Savonlinnan seudulla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia, teatteria ja museoita!

Vinkit talven lomaan!

Kokeile luontoaktiviteetteja, nauti kulttuuritarjonnasta tai rentoudu lomamökillä.

Jään kutsu

Koe vauhdin hurmaa jäisillä retkiluistelu- ja talvipyöräilybaanoilla. Pilki omat ruokakalat, kävele jääreittejä ja kellu Saimaassa norppana lämpöpuku päällä. Lue lisää »

Lumen lumo

Lähde retkelle kävellen, lumikengillä, pyörällä tai hiihtäen. Opastettu moottorikelkkasafari Porokylän käkkyrämetsissä on ikimuistoinen elämys! Lue lisää »

Kulttuurin hurma

Kuule ikiaikaisen Olavinlinnan » tarinat, bongaa taidelinnunpöntöt », osallistu tapahtumiin », nauti teatteriesityksistä »  ja tunnelmallisista keikkailloista.

Lomamökin rauha

Vuokraa lomamökki omalle porukalle. Mökiltä voi tehdä päiväretkiä nähtävyyksiin ja harrastaa oman mielenkiinnon mukaan. Tai ihan vaan olla ja nauttia. Lue lisää »

Talven tapahtumatärpit

Nauti teatterista, suuntaa kuutamovaellukselle tai tutustu Savonlinnan naapurikyliin.

Selaile tapahtumia pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle.

Saimaan talvi blogeissa

Kurkkaa kauden parhaat vinkit ja upeat talvikuvat blogeista!

Varaa majoitukset ja muut palvelut..

..keskustasta

Savonlinnan keskusta on kompakti ja helppo ottaa haltuun jalkaisin. Kävelymatkan päässä toisistaan sijaitsevat ikiaikainen Olavinlinna, Riihisaaren museo, Savonlinnan Teatteri sekä majapaikat ja ravintolat.

Muistathan, että meille voit saapua myös junalla, linja-autolla tai OnniBussilla!

Keskustan nähtävyydet ja kulttuuri

Tutustu ikiaikaisen linnan tarinoihin Olavinlinnassa ja Saimaan luonto- ja kulttuurihistoriaan Riihisaaren museossa (muista edullinen yhteislippu 15 €!). Kaupungilla liikkuessa voit bongailla taidelinnunpönttöjä.

Loistavan lopetuksen illalle saat tunnelmallisessa Kulttuurikellarissa, House of Olafin musakeikalla tai teatterissa!

Bongaa pönttö!

ITE-taitelija ja haudankaivaja Marko Ruuskasen upeita taidelinnunpönttöjä on ripoteltu pitkin kaupunkia ja yhteensä niitä löytyykin keskustan alueelta yli 100! Alla myös valmis reittiehdotus.

Retkelle Sulosaareen

Sulosaari on virkistysalue keskellä kaupunkia. Saarella on laavu ja sitä kiertää helppokulkuinen luontopolku, jonka pääsee kiertämään myös talvella – kiitos paikallisten ahkerien lenkkeilijöiden!

Talven teatterielämys

Savonlinnan Teatteri tarjoaa korkeatasoista näyttämötaidetta kulttuurin nälkään ja suurien tunteiden janoon! Talvikauden ohjelmistossa mm. Jane Austenin klassikko Järki ja tunteet ja Niskavuoden nuori emäntä.

Herkutteluun

Koko perheen voimin syömään edullisesti Majakkaan ja päälle maistuvat Polkakaakaot! Alla parhaat vinkit keskustan ravintoloihin.

Makoisat unet

Spahotel Casino kaupungin keskustassa omalla saarellaan tarjoaa illallispaketin sekä edullista majoitusta senioreille. Jos etsit edullista huonemajoitusta hyvällä sijainnilla, suuntaa Savonlinna Rentalsiin.

Oletko järjestämässä tilaisuutta?

Original Sokos Hotel Seurahuone tarjoaa monipuoliset tilat juhliin ja kokouksiin!

…Punkaharjulta

Punkaharju ei liioin esittelyjä kaipaile. Upea harjualue, monipuoliset reitit ja harrastusmahdollisuudet sekä mukana leppoisat yritykset ja toimijat. Mitä sitä muuta kaipaisikaan!

Ja mikä parasta, Punkaharjulle pääsee myös junalla! Harjualueen tuntuman junaseisakkeet ovat Lusto ja Retretti.

Unohtumattomat elämykset

Viilettele pitkin Saimaan jääkenttä tai sivakoi metsän siimeksessä. Ja joko olet kokeillut talvipyöräilyä? Touhukkaan päivän päätteeksi on kiva rentoutua tähtitaivaan alla Saimaan huljupuistossa tai saunoa jäisen Saimaan rannalla.

Punkaharjun talviliikuntareitistöt

Punkaharjulla ei tekeminen lopu! Retkiluistele, potkukelkkaile, hiihdä, lumikenkäile, pyöräile – mikä on sinun lajisi?

Makoisat unet

Mikäpä olisi parempi majapaikka kuin vuokramökki luonnon ääreltä? Tarjolla on myös käteviä lomahuoneistoja. Ja kaikki tietenkin luontoreittien äärellä.

Ennakkovaraajan etu!

Varaa majoitus ennakkoon ja säästä jopa – 45% päivän hinnasta.

..kansallispuiston kupeesta

Linnansaaren kansallispuistossa touhuat talvella vaikka mitä mukavaa! Retkiluistele, potkukelkkaile, hiihdä, pyöräile. Parhaimmillaan reitit kulkevat Nature & Spa Resort Järvisydämestä kansallispuiston saarten välistä koko matkan toiselle puolelle SaimaaHoliday Oraviin saakka. Ulkoilupäivän päätteeksi on mukana rentoutua kylpylän poreissa ja saunan lämmössä.

Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän

(kansallispuiston länsireunalla)
Nauti talven aktiviteeteista, rentoudu kylpylässä tai nautiskele Kuru Resortin villoissa. Kuru Resortissa palvelee uusi illallisravintola Solitary, joka tarjoaa sesongin raaka-aineista valmistetun illallismenun. Kuru Resort sijaitsee 800 m päässä Järvisydämestä.

SaimaaHoliday Oravi

(kansallipuiston itäreunalla)
Oravi on rauhaa etsivän luontomatkailijan paratiisi. Varaa mökki omalle porukalle ja seikkaile kansallispuiston maisemissa!

Lumikenkäreitit Linnansaaressa

Nappaa rekikyyti ja hurauttele Linnansaaren pääsaarelle lumikenkäretkelle.

Talviloman aktiviteetit – lumen lumo ja jään kutsu!

Saimaan talvi tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja niin niin lumella kuin jäällä. Kokeile talvipyöräilyä jääteillä tai viilettele pitkin jääbaanoja retkiluistimilla tai potkukelkalla. Hiihdon ystäville löytyy huollettuja latuja yli 180 km.

Joko kokeilit?

Talvipyöräilyreittejä kulkee paitsi mantereella, myös sään salliessa pitkin Saimaan jäätä. Muistathan, ettei jääreiteiltä saa poiketa, sillä virtaukset voivat heikentää jäätä yllättävistäkin paikoista.

Koe autenttinen saaristolaiselämys kulkemalla pitkin merkittäviä Saimaan jääteitä pyöräillen! Jäätiet avataan säiden salliessa, yleensä aikaisintaan tammikuun puolen välin tienoilla.

Aktiviteetit jäällä

Aktiviteetit lumella

Ympärivuotiset käyntikohteet

Kurkkaa talven tunnelmiin!

Luontoreitit

Hae reittejä aktiviteetin tai reitin pituuden perusteella.

Saapuminen Saimaalle

kartta etäisyys savonlinna saimaa

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Voisit olla kiinnostunut myös