Joulu ja talvikausi Savonlinnan seudulla

Tule viettämään talvea Saimaalle ja anna itsellesi kaivattua lepoa ja piristystä arkeen. Joulu, talvilomaviikko tai lyhyempi viikonloppuloma tarjoaa aktiivista tekemistä ja rentoutumista, oman maun mukaan.

Lumipeitteinen Saimaa on jylhä ja komea, retkiluisteluradat tai hiihtoladut talvisten saarien ja luotojen lomassa ovat sinulle varmasti unohtumaton elämys. Alta löydät tekemistä hiihtolomalla ja talvilomalla.

Savonlinnan seudulla voit talvella kokeilla erikoisempiakin harrastuksia. Norppakellunta tarkoittaa sitä, että pullean märkäpuvun sisässä kellutaan jäisen Saimaan sulassa kohdassa aivan kuin saimaannorppa. Talvikuukausina Savonlinnan seudulla on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia, teatteria ja museoita!

Neljä vinkkiä loppuvuoteen

Olavinlinna

Olavinlinna saa jälleen upean erikoisvalaistuksen ja linnan perinteisiä joulumarkkinoita Tuomaan markkinoita vietetään 10.12. Lue lisää »

Joulun avaus 25.-26.11.

Savonlinnan seudun joulukausi avataan 25.-26.11. Monipuolista ohjelmaa Savonlinnassa, Punkaharjulla ja Enonkoskella. Lue lisää »

Vietä joulu rentoutuen

Vietä vaivaton, valmis joulun nauttien hotellin palveluista tai tunnelmallisessa lomamökissä omalla porukalla luonnon äärellä. Lue lisää »

Ainutlaatuinen ravintolaelämys

Vietä aikaa oman porukan kesken lämmitetyissä Talvihuoneissa nauttien monipuolisen ruokalistan maukkaista herkuista. Lue lisää »

Joulun top-tapahtumat

Nauti glögiristeilyistä aidolla höyrylaivalla, tunnelmoi Olavinlinnan Tuomaan markkinoilla ja tee jouluostoksia Savonlinnan torin joulumarkkinoilla.

Savonlinnan joulun avaus 25.-26.11.

Savonlinnan joulukausi avataan 25.-26.11. Perjantaina syttyvät keskustan kausivalot ja lauantaina tarjolla jouluista ohjelmaa ympäri kaupunkia. Tervetuloa aistimaan Wanhan Savonlinnan tunnelmalliseen miljööseen ja Savonlinnan keskustaan palveluiden äärelle lähestyvää joulua.

Punkaharjun Jouluraitti pe 25.11. » ja on Savonlinnan joulun avausta. Lisäksi Enonkosken JoulunAvausta » vietetään samana päivänä.

Punkaharjun joulun aika

Punkaharjun joulua aloitellaan tunnelmallisesti Luston Jouluun päivässä 19.11. ja jatketaan perinteisellä keskustan Jouluraitilla 25.11., jossa sytytetään keskustan uudet joulutähdet ja joulukuusien valot ja nautitaan jouluisesta ohjelmasta. Ihanan tunnelmallinen Inkeritalon jouluinen vohvelikahvila avataan jälleen 8.12.

Enonkosken joulun avaus

Enonkosken joulun aika avataan 25.11. klo 15.00-20.00. Tapahtumassa sytytetään jouluvalot, tavataan joulupukki ja -muori sekä nautitaan kivasta tunnelmasta ja jouluherkuista. Tapahtuma sopii niin aikuisille, lapsille kuin lapsenmielisillekin!

Lisää joulunajan tapahtumia

Joulun majoituspaketit ja -tarjoukset

Vuodenvaihteen tapahtumia

Vinkit talven lomaan!

Talvipyöräilyn lumo

Hyppää fillarin selkään ja hurauttele pitkin jääteitä ihaillen kauniita maisemia. Keskustan saaria voi myös kiertää Siltojen Savonlinna -reitillä.

Vietä yö jäällä

Yö jäällä AuroraHutissa varmasti ikimuistoinen elämys. Ihaile tähtitaivasta ja nauti luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta turvallisesti Saimaan jäällä.

Kävele Saimaan jäällä

Jäällä voi kävellä turvallisesti tampattuja kävelyreittejä pitkin Punkaharjulla ja Oravissa. Suosittelemme pysymään reiteillä turvallisuussyistä.

Oma mökki, oma rauha

Vuokraa mökki omalle porukalle. Mökiltä voi tehdä päiväretkiä nähtävyyksiin ja harrastaa oman mielenkiinnon mukaan. Tai ihan vaan olla ja nauttia.

Saimaan talvi blogeissa

Ikimuistoinen talviloma

Aktiviteetit jäällä

Lumella

Joko olet kokeillut talvipyöräilyä?

Ympärivuotiset käyntikohteet

Koe myös nämä

Kurkkaa talven tunnelmiin!

Talvireitit ja luontokohteet

Retkiluistele, lumikenkäile, patikoi tai pyöräile!

Retkiluistelureitit

Hoidettuja ja ylläpidettyjä reittejä löytyy Linnansaaren kansallispuistosta (lähtöpaikka Oravi tai Hotel & Spa Resort Järvisydän) sekä Punkaharjulta (kartta).

Lumikenkäilyreitit

Merkittyjä reittejä löytyy Punkaharjun lumikenkäpuistosta ja Linnansaaren kansallispuistosta »

Omatoimiset kaupunkireitit

Siltojen Savonlinna pyöräily- ja kävelyreitit johdattavat sinut saarelta toiselle. Tai bongaa upeita taidelinnunpönttöjä erikoisreitillä!

Saapuminen Saimaalle

kartta etäisyys savonlinna saimaa

Perille-palvelulla matkan suunnittelu ja matkalipun ostaminen ovat helppoa ja nopeaa. Palvelun avulla voi verrata bussien, junien, lentojen, laivojen, lauttojen ja taksin hintoja, matkustusaikoja, matkan kestoa ja matkustustapojen ympäristövaikutuksia. Vaihtoehtoja voi verrata myös omaan autoon.

Voisit olla kiinnostunut myös