Punkaharju

#saimaamoments

Punkaharjun kansallismaisema on todellakin kappale kauneinta Suomea. Harjuistaan tunnettu Punkaharju on hurmannut matkailijat jo vuosisatojen ajan. Kuva: Suomen Metsämuseo Lusto

Venäjän tsaari Nikolai I ihastui Punkaharjuun niin paljon, että vuonna 1843 hän määräsi alueen suojeltavaksi. Ja samanlaisena seutu on säilynyt 2000-luvun matkailijoillekin. Punkaharju on loistava paikka retkeillä vaikka patikoimalla, polkupyörällä tai veneilemällä.

Punkaharju on paljon muutakin kuin huikaisevan kaunis harjujen ja Saimaan vesistön maisema. Suomen metsämuseo Lustossa on esillä suomalaisten ja metsän yhteiselosta, menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Lustossa on näyttelyitä, tapahtumia ja teemapäiviä kaiken ikäisille. Taiteilija Johanna Oraksen kesäateljeessa yleisöllä on mahdollisuus seurata taiteilijaa työssään.

Punkaharju perheille

Punkaharjulla on mainiot majoitusmahdollisuudet ja paljon muita matkailijan tarvitsemia palveluita sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä myös lapsiperheille. Lustossa lapset pääsevät tutustumaan metsän merkitykseen suomalaisten elänässä sekä kurkkaamaan jännittävään karhunpesään. Hepokatin kotieläinpihalla pääset tutustumaan maatilan eläimiin sekä viettämään aikaa pelaillen ja leikkien.

Punkaharjun luonnonsuojelualue

Suomen luonto ihastuttaa kaikkina vuodenaikoina ja ennestään tuttu paikkakin voi näyttää aivan uudelta kun siellä vierailee eri vuodenaikaan.  Suomen luonnonsuojelualueet ovat usein melko pieniä, ja ne sopivat parhaiten päiväretkeilyyn.

Hyödyllisiä linkkejä

Tutustu myös

Saapuminen ja oleilu Punkaharjulla

Tapahtumia Punkaharjulla

Käyntikohteita Punkaharjulla

Punkaharju pyöräillen

Selaa kaikkia yrityksiä ja palveluita

Suosittelemme lisäksi