Enonkoski

Enonkoski on pieni kunta Savonlinnan lähellä. Enonkoski on saaristokunta Saimaan äärellä, josta voit löytää kappaleen erinomaisen kaunista Saimaata, jylhiä kalliomaisemia sekä erämetsiä.

Enonkoskella on osa Koloveden kansallispuistoa ja tämä seutu onkin ehdottomasti kokemisen arvoinen. Koloveden maisemaa hallitsevat kalliojyrkänteet, jotka kohoavat Saimaasta majesteetillisen jylhästi pystysuorana seinämänä.

Kolovesi on melojan paratiisi. Kalliojyrkänteiden alla, Saimaan syvien vesien päällä meloja voi aistia seudun ikiaikaisen historian. Ukonvuoren kalliomaalaukset kertovat ihmisen olleen Kolovedellä jo kivikaudella.

Joka kesä Enonkoskella järjestetään kalamarkkinat. Kunnan kesäkauden avaa Kesäkohinat, ja joulun alla Enonkoskella järjestetään Joulukuhinat.

Koe ainakin nämä!

Tapahtumat Enonkoskella

Enonkosken kesä on täynnä niin pieniä kuin suuriakin tapahtumia! Perinteiset Kalamarkkinat ja Kesäkohinat tuovat esiintyjiä ja vilkasta toritunnelmaa kosken ympäristöön. Hiekanveistokilpailun komeat veistokset puolestaan koristavat torin ympäristöä aina pitkälle lumen tuloon saakka. Enonkosken vuotuisiin tapahtumiin kuuluvat lisäksi JoulunAvaus sekä vuodenvaihteen RakettiKekkerit.

Herkuttele

Majoitu

Nähtävyydet

Voisit olla kiinnostunut myös