Pyöräily ja pyöräilyreitit Saimaalla

Retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat monipuolisessa maastossa ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoituskohteet ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi.

Tältä sivulta löydät kaupunkikierroksen keskustassa, pitkiä pyöräilyreittejä seudulla ja maastopyöräilyreittejä. Seudulla voi myös ajaa pitkin jääteitä ja muita talvipyöräilyreittejä. Tarjolla on myös valmiita pyöräilylomia sekä polkupyörävuokrausta. Voit myös katsoa alueen pyörähuoltopalveluita tarjoavat yritykset. Tiesitkö, että Savonlinna-Punkaharju -välillä pyörän voi kuljettaa veloituksetta kiskobussissa tavallisella matkalipulla?

Kuva: Visit Punkaharju

Pyöräilyreittejä kulkee sekä Savonlinnan keskustassa että seudulla. Monipuoliset retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat kauniilla metsäpoluilla ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoitus- ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi. Suosittelemme mm. Kahden kansallispuiston kierrosta, jolla koet kansallispuistojen lisäksi lossimatkan ja Kermankosken sekä kesän 2022 uutuusreittiä Punkaharjun kansallismaisemissa kulkevaa Pihlajaveden Polkasua.

Kierrä pyörällä saarille rakennetun Savonlinnan ympäri pitkin Saimaan rantoja kiertäviä pyöräilyteitä pitkin. Rengasreitin varrelle osuu useita nähtävyyksiä sekä kauniita maisemia. Savonlinnasta on myös helppo hurauttaa naapurikaupunkeihin ja -kyliin.

Kierrä Siltojen Savonlinna -kaupunkikierros

Savonlinnan ympäri kulkeva Siltojen Savonlinna -rengasreitti tutustuttaa pyöräilijän kaupungin nähtävyyksiin. Kaunis reitti kulkee rantoja pitkin saarelta toiselle. Reitti on pyöräiltävissä sekä kesällä että talvella. Kartan voit noutaa matkailuneuvonnasta ja niitä on jaossa yrityksissä.

Lähde pitkälle pyöräilyreitille

Pihlajaveden Polkasu sisältää elämyksellisen risteilyn Saimaan norppavesillä. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla. Siirry reitin omalle sivulle »

 Puruveden ympäriajo on kolmen pitäjän läpi kulkeva rengasreitti. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla.

Kahden kansallispuiston kierrokseen voit yhdistää myös laivamatkan legendaarisella Heinäveden reitillä. Hyppää pyörän kanssa laivan kyytiin Savonlinnasta ja puksuttele leppoisasti laivan kyydissä vaikkapa Oraviin tai Kerman kanavalle ja jatka matkaa sieltä pyörällä. Tai toisinpäin. Risteilylipun voit osaa reittikuvauksen alta.

Tälle kierrokselle tarjolla myös vaihtoehtoinen reittivalinta Heinävedeltä Enonkoskelle. Reitille pääset myös Punkaharjulta kiskobussilla.

Minne seuraavaksi?

Kun Savonlinnan reitit on pyöräilty läpi, kannattaa suunnata Saimaan muihin rantakaupunkeihin ja -kyliin. Koe suosittu Puumalan saaristoreitti, jonne pääset Savonlinnasta pyörällä joko Sulkavan tai Punkaharjun kautta tai 28.7.2022 höyrylaivalla »

 

Lähde maastoon

Vuokrattavat pyörät

Sähköpyörä Sulkavalla

Koe talvipyöräilyn lumo

Lisää talvipyöräilyreittejä

Edellämainittujen reittien lisäksi talvipyöräilyä ja reittejä löydät seuraavista linkeistä:

*Matkailukeskus Harjun Portti ja Kruunupuisto | Punkaharju
*Hotel & Spa Resort Järvisydän | Rantasalmi
*Linnansaaren kansallispuisto | Oravi

Palvelevat pyörähuollot

Savonlinnan seudulla pyörähuoltopalveluita tarjoaa:

*Silvolan pyörähuolto
*Intersport Savonlinna
*SGS Service Savonlinna

Luontomatkailun tuotekehityksessä mukana

Voisit olla kiinnostunut myös