Pyöräily ja pyöräilyreitit Saimaalla

Retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat monipuolisessa maastossa ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoituskohteet ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi.

Kesäreitit | Kaupunkireitti | MaastoreititTalvireitit

Vuokraaminen | Huoltopalvelut | Videot

Tältä sivulta löydät kaupunkikierroksen keskustassa, pitkiä pyöräilyreittejä seudulla ja maastopyöräilyreittejä. Seudulla voi myös ajaa pitkin jääteitä ja muita talvipyöräilyreittejä. Tarjolla on myös valmiita pyöräilylomia sekä polkupyörävuokrausta. Voit myös katsoa alueen pyörähuoltopalveluita tarjoavat yritykset. Lisäksi vinkkaamme seuraavat suositut pyöräilyreitit Saimaalla.

Pyöräilyreittejä kulkee sekä Savonlinnan keskustassa että seudulla. Monipuoliset retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat kauniilla metsäpoluilla ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoitus- ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi. Suosittelemme mm. Kahden kansallispuiston kierrosta, jolla koet kansallispuistojen lisäksi lossimatkan ja Kermankosken sekä kesän 2022 uutuusreittiä Punkaharjun kansallismaisemissa kulkevaa Pihlajaveden Polkasua.

Kierrä pyörällä saarille rakennetun Savonlinnan ympäri pitkin Saimaan rantoja kiertäviä pyöräilyteitä pitkin. Rengasreitin varrelle osuu useita nähtävyyksiä sekä kauniita maisemia. Savonlinnasta on myös helppo hurauttaa naapurikaupunkeihin ja -kyliin.

Tiesitkö, että Savonlinna-Punkaharju -välillä pyörän voi kuljettaa veloituksetta kiskobussissa tavallisella matkalipulla?

Koe talvipyöräilyn lumo

Pyöräile jäällä tai suuntaa haastamaan itsesi maastoon.

Talvipyöräile Punkaharjulla

Koe kuuluisa Punkaharjun harjualue ja Saimaan talviset maisema pyörällä. Säiden salliessa talvipyöräilyreittejä jäällä jopa 20 km.

Pyöräilyreitit jäätiellä

Jäätiet avataan säiden salliessa.

Lisää talvipyöräilyreittejä

Edellämainittujen reittien lisäksi talvipyöräilyä ja reittejä löydät seuraavista linkeistä:

*Matkailukeskus Harjun Portti ja Kruunupuisto | Punkaharju
*Hotel & Spa Resort Järvisydän | Rantasalmi
*Linnansaaren kansallispuisto | Oravi

Kesäkauden reitti

Polkase Pihlajaveden ympäri, suuntaa kansallispuistoihin tai kierrä kylältä kylälle.

Pihlajaveden Polkasu -rengasreitti sisältää elämyksellisen risteilyn Saimaan norppavesillä. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla. Siirry reitin omalle sivulle »

 Puruveden ympäriajo on kolmen pitäjän läpi kulkeva rengasreitti. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla.

Kahden kansallispuiston kierrokseen voit yhdistää myös laivamatkan legendaarisella Heinäveden reitillä. Risteilylipun voit osaa reittikuvauksen alta.

Tälle kierrokselle tarjolla myös vaihtoehtoinen reittivalinta Heinävedeltä Enonkoskelle. Reitille pääset myös Punkaharjulta kiskobussilla.

Haukiveden kierto kulkee Linnansaaren kansallispuistoa ympäröivä Haukiveden ympäro. Tutustu mielenkiintoisiin kyliin, Varkauden kaupunkiin ja piipahdaa Rantasalmella Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämessä. Osan matkasta voi halutessasi kulkea laivalla.

Kierrä Siltojen Savonlinna

Savonlinnan ympäri kulkeva Siltojen Savonlinna -rengasreitti tutustuttaa pyöräilijän kaupungin nähtävyyksiin. Kaunis reitti kulkee rantoja pitkin saarelta toiselle. Reitti on pyöräiltävissä sekä kesällä että talvella. Kartan voit noutaa matkailuneuvonnasta » ja niitä on jaossa myös yrityksissä.

Suuntaa maastoon

Lisävinkki seikkailunhaluisille: MTB Kulennoistenharju

Vähäisellä käytöllä olevista kapeista poluista koostuva reitti Kulennoistenharjulla. Paljon korkeuseroja, useita teknisiä osuuksia ja upeita maisemia. Reitin varrella tulipaikkoja. Huom! Reitti ei ole ylläpidetty maastopyöräilyreitti eikä sillä ole yhtenäistä reittimerkintää! Reitin kiertäminen vaatii gpx-jäljen, jonka voit ladata alla olevasta Outdoor Activen reitistä.

Reittien testausvideot

Pyöräilyvlogaajat Velogi ja Resupekka kävivät ajamassa ja kuvaamassa pyöräilyreittejä kesällä 2022. Youtube-videoihin pääset alta.

Suur-Saimaan pyöräilyreitti yhdistää Suomen kauneimmat järvimaisemat, Saimaan rantakaupungit ja idylliset pikkukylät.

Lisää reittiehdotuksia

Vuokrattavat pyörät ja retket

Keskustassa

Seudulla

Palvelevat pyörähuollot

Savonlinnan seudulla pyörähuoltopalveluita tarjoaa:

-Silvolan pyörähuolto
-Intersport Savonlinna
-SGS Service Savonlinna

Luontomatkailun tuotekehityksessä mukana

Voisit olla kiinnostunut myös