Pyöräily ja pyöräilyreitit Saimaalla

Retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat monipuolisessa maastossa ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoituskohteet ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi.

Joko olet tutustunut Saimaan pyöräilyoppaaseen? »

Tältä sivulta löydät kaupunkikierroksen keskustassa, pitkiä pyöräilyreittejä seudulla ja maastopyöräilyreittejä. Seudulla voi myös ajaa pitkin jääteitä ja muita talvipyöräilyreittejä. Tarjolla on myös valmiita pyöräilylomia sekä polkupyörävuokrausta. Voit myös katsoa alueen pyörähuoltopalveluita tarjoavat yritykset. Lisäksi vinkkaamme seuraavat suositut pyöräilyreitit Saimaalla.

Pyöräilyreittejä kulkee sekä Savonlinnan keskustassa että seudulla. Monipuoliset retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat kauniilla metsäpoluilla ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoitus- ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi. Suosittelemme mm. Kahden kansallispuiston kierrosta, jolla koet kansallispuistojen lisäksi lossimatkan ja Kermankosken sekä kesän 2022 uutuusreittiä Punkaharjun kansallismaisemissa kulkevaa Pihlajaveden Polkasua.

Kierrä pyörällä saarille rakennetun Savonlinnan ympäri pitkin Saimaan rantoja kiertäviä pyöräilyteitä pitkin. Rengasreitin varrelle osuu useita nähtävyyksiä sekä kauniita maisemia. Savonlinnasta on myös helppo hurauttaa naapurikaupunkeihin ja -kyliin.

Tiesitkö, että Savonlinna-Punkaharju -välillä pyörän voi kuljettaa veloituksetta kiskobussissa tavallisella matkalipulla?

Koe talvipyöräilyn lumo

Pyöräile jäällä tai suuntaa haastamaan itsesi maastoon.

Talvipyöräile Punkaharjulla

Koe kuuluisa Punkaharjun harjualue ja Saimaan talviset maisema pyörällä. Säiden salliessa talvipyöräilyreittejä jäällä jopa 20 km.

Pyöräilyreitit jäätiellä

Jäätiet avataan säiden salliessa.

Lisää talvipyöräilyreittejä

Edellämainittujen reittien lisäksi talvipyöräilyä ja reittejä löydät seuraavista linkeistä:

*Matkailukeskus Harjun Portti ja Kruunupuisto | Punkaharju
*Hotel & Spa Resort Järvisydän | Rantasalmi
*Linnansaaren kansallispuisto | Oravi

KESÄ-SYYSKAUDEN REITIT

Tutustu alta sulan kauden reitteihin.

Kesällä 2022 ilmestyi Saimaan pyörämatkailuopas, josta löydät Saimaan alueen pyöräilyreitit palveluineen. Opas on myynnissä mm. Suomalaisessa kirjakaupassa, Prismassa ja Karttakaupassa.

Vinkki seikkailunhaluisille!

MTB Kulennoistenharju

Vähäisellä käytöllä olevista kapeista poluista koostuva reitti Kulennoistenharjulla. Paljon korkeuseroja, useita teknisiä osuuksia ja upeita maisemia. Reitin varrella tulipaikkoja. Huom! Reitti ei ole ylläpidetty maastopyöräilyreitti eikä sillä ole yhtenäistä reittimerkintää! Reitin kiertäminen vaatii gpx-jäljen, jonka voit ladata alla olevasta Outdoor Activen reitistä.

Kierrä Siltojen Savonlinna

Savonlinnan ympäri kulkeva Siltojen Savonlinna -rengasreitti tutustuttaa pyöräilijän kaupungin nähtävyyksiin. Kaunis reitti kulkee rantoja pitkin saarelta toiselle. Reitti on pyöräiltävissä sekä kesällä että talvella. Kartan voit noutaa matkailuneuvonnasta » ja niitä on jaossa myös yrityksissä.

Suuntaa maastoon

Reittien lähtöpiste Punkaharjulla.

..ja seikkailemaan Punkaharjun Puulajipuistoon

Kurkkaa kesäkauden reittivalikoimaan

Lähde pitkälle pyöräilyreitille

 Puruveden ympäriajo on kolmen pitäjän läpi kulkeva rengasreitti. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla.

Pihlajaveden Polkasu (saatavilla vain kesäkaudella) sisältää elämyksellisen risteilyn Saimaan norppavesillä. Reitille pääset myös Savonlinnasta kiskobussilla. Siirry reitin omalle sivulle »

Suur-Saimaan pyöräilyreitti yhdistää Suomen kauneimmat järvimaisemat, Saimaan rantakaupungit ja idylliset pikkukylät.

Kahden kansallispuiston kierrokseen voit yhdistää myös laivamatkan legendaarisella Heinäveden reitillä. Hyppää pyörän kanssa laivan kyytiin Savonlinnasta ja puksuttele leppoisasti laivan kyydissä vaikkapa Oraviin tai Kerman kanavalle ja jatka matkaa sieltä pyörällä. Tai toisinpäin. Risteilylipun voit osaa reittikuvauksen alta.

Tälle kierrokselle tarjolla myös vaihtoehtoinen reittivalinta Heinävedeltä Enonkoskelle. Reitille pääset myös Punkaharjulta kiskobussilla.

Reittien testausvideot

Pyöräilyvlogaajat Velogi ja Resupekka kävivät ajamassa ja kuvaamassa pyöräilyreittejä kesällä 2022. Youtube-videoihin pääset alta.

Vuokrattavat pyörät

Sähköpyörä Sulkavalla

Palvelevat pyörähuollot

Savonlinnan seudulla pyörähuoltopalveluita tarjoaa:

*Silvolan pyörähuolto
*Intersport Savonlinna
*SGS Service Savonlinna

Minne seuraavaksi?

Kun Savonlinnan reitit on pyöräilty läpi, kannattaa suunnata Saimaan muihin rantakaupunkeihin ja -kyliin. Koe suosittu Puumalan saaristoreitti, jonne pääset Savonlinnasta pyörällä joko Sulkavan tai Punkaharjun kautta tai 28.7.2022 höyrylaivalla »

Luontomatkailun tuotekehityksessä mukana

Voisit olla kiinnostunut myös