Pyöräily ja pyöräilyreitit Saimaalla

Retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat monipuolisessa maastossa ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoituskohteet ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi.

Kesäreitit | Kaupunkireitti | MaastoreititTalvireitit

Vuokraaminen | Huoltopalvelut | Videot

Tältä sivulta löydät kaupunkikierroksen keskustassa, pitkiä pyöräilyreittejä seudulla ja maastopyöräilyreittejä. Seudulla voi myös ajaa pitkin jääteitä ja muita talvipyöräilyreittejä. Tarjolla on myös valmiita pyöräilylomia sekä polkupyörävuokrausta. Voit myös katsoa alueen pyörähuoltopalveluita tarjoavat yritykset. Lisäksi vinkkaamme seuraavat suositut pyöräilyreitit Saimaalla.

Pyöräilyreittejä kulkee sekä Savonlinnan keskustassa että seudulla. Monipuoliset retki- ja maastopyöräilyreitit kulkevat kauniilla metsäpoluilla ja pitkin idyllisiä kyläteitä. Pitkillä reiteillä majoitus- ja levähdyspaikat on mietitty valmiiksi. Suosittelemme mm. Kahden kansallispuiston kierrosta, jolla koet kansallispuistojen lisäksi lossimatkan ja Kermankosken sekä kesän 2022 uutuusreittiä Punkaharjun kansallismaisemissa kulkevaa Pihlajaveden Polkasua.

Kierrä pyörällä saarille rakennetun Savonlinnan ympäri pitkin Saimaan rantoja kiertäviä pyöräilyteitä pitkin. Rengasreitin varrelle osuu useita nähtävyyksiä sekä kauniita maisemia. Savonlinnasta on myös helppo hurauttaa naapurikaupunkeihin ja -kyliin.

Tiesitkö, että Savonlinna-Punkaharju -välillä pyörän voi kuljettaa veloituksetta kiskobussissa tavallisella matkalipulla?

Kesäkauden reitit

Polkase Pihlajaveden ympäri, suuntaa kansallispuistoihin tai kierrä kyläteitä.

Pihlajaveden Polkasu

Tämä upea rengasreitti sisältää elämyksellisen risteilyn Saimaan norppavesillä. Reitille pääset myös Savonlinnasta kätevästi kiskobussilla. Siirry reitin omalle sivulle »

Kahden kansallispuiston kierros

Koe seudun kaksi kansallispuistoa Linnansaari ja Kolovesi. Voit myös yhdistää pyöräretkeen laivamatkan legendaarisella Heinäveden reitillä. Risteilylipun voit osaa reittikuvauksen alta.

Tälle reitille on tarjolla myös vaihtoehtoinen reittisuunnitelma Heinävedeltä Enonkoskelle. Reitin alkupisteelle Savonlinnaan pääsee myös Punkaharjulta kiskobussilla.

Haukiveden kierto

Upea rengasreitti kulkee Linnansaaren kansallispuistoa ympäröivä Saimaan Haukiveden ympäri. Tutustu mielenkiintoisiin kyliin, Varkauden kaupunkiin ja piipahda Rantasalmella Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämessä. Osan matkasta voi halutessasi kulkea laivalla.

 Puruveden ympäriajo

Muikustaan tunnetun Saimaan kirkkaimman järvenosan ympäri kulkeva rengasreitti kulkee kolmen omaleimaisen pitäjän – Punkaharjun, Kesälahden ja Kerimäen, halki. Reitille Punkaharjun aloituspisteelle pääsee Savonlinnasta kiskobussilla.

Kierrä Siltojen Savonlinna

Savonlinnan ympäri kulkeva Siltojen Savonlinna -rengasreitti tutustuttaa pyöräilijän kaupungin nähtävyyksiin. Kaunis reitti kulkee rantoja pitkin saarelta toiselle. Reitti on pyöräiltävissä sekä kesällä että talvella. Kartan voit noutaa matkailuneuvonnasta » ja niitä on jaossa myös yrityksissä.

Suuntaa maastoon

Ihastele leppoisasti Punkaharjun maisemia tai suuntaa Savonlinnan Pihlajaniemen monipuoliselle reitistölle » Punkaharjun Tutkimusmetsän ylöi sadassa puulajissa riittää ihmeteltävää.

Extravinkki seikkailunhaluisille!

Vähäisellä käytöllä olevista kapeista poluista koostuva reitti Kulennoistenharjulla. Paljon korkeuseroja, useita teknisiä osuuksia ja upeita maisemia. Reitin varrella tulipaikkoja. Huom! Reitti ei ole ylläpidetty maastopyöräilyreitti eikä sillä ole yhtenäistä reittimerkintää! Reitin kiertäminen vaatii gpx-jäljen, jonka voit ladata alla olevasta Outdoor Activen reitistä.

Koe talvipyöräilyn lumo

Pyöräile jäällä tai suuntaa haastamaan itsesi maastoon.

Talvipyöräile Punkaharjulla

Koe kuuluisa Punkaharjun harjualue ja Saimaan talviset maisema pyörällä. Säiden salliessa talvipyöräilyreittejä jäällä jopa 20 km.

Pyöräilyreitit jääteillä

Jäätiet avataan säiden salliessa.

Reittien testausvideot

Pyöräilyvlogaajat Velogi ja Resupekka kävivät ajamassa ja kuvaamassa pyöräilyreittejä kesällä 2022. Youtube-videoihin pääset alta.

Reitit Saimaalla

Saimaalla pyöräiltävää riittää!

Suur-Saimaan pyöräilyreitti

 Tämä reitti yhdistää Suomen kauneimmat järvimaisemat, Saimaan rantakaupungit ja idylliset pikkukylät.

Lisää reittiehdotuksia

Vuokrattavat pyörät ja retket

Keskustassa

Seudulla

Palvelevat pyörähuollot

Savonlinnan seudulla pyörähuoltopalveluita tarjoaa:

-Silvolan pyörähuolto
-Intersport Savonlinna
-SGS Service Savonlinna

Luontomatkailun tuotekehityksessä mukana

Voisit olla kiinnostunut myös