Pienpanimot

Savonlinnassa on pitkä historia oluen valmistuksessa ja vielä tänäkin päivänä meiltä löytyy kolme omaa pienpanimoa: Waahto Brewery, Olaf Brewing sekä Karvilan Panimo.

Maistele paikallisia tuotteita, osallistu panimokierrokselle tai tule nauttimaan Huwila liveklubin loistavista artisteista Saimaan rannalle!

Paikallisten panimoidemme juomia voit ostaa useimmista ruokakaupoista sekä ravintoloista. Waahto Breweryn oluita voit nauttia esimerkiksi Huwila Bar & Kitchenissä tai Bistro Waahdossa.

Olaf Brewing hakee inspiraatiota Savonlinnan historiasta ja eritoten entisaikojen olutpanimoilta. Oluet ovat jopa saaneet nimensäkin historiallisten henkilöiden ja tapahtumien mukaan muun muassa St. Olaf Pale Ale, on saanut nimensä Pyhän Olavin mukaan. Olaf Brewing  panimolla on oma myymälä Savonlinnassa, josta voit ostaa oluita yksittäisin kappaleina tai vaikka viemiseksi kaverin mökille puisessa korissa, johon voit valita kuusi mieleistä olutta. Kesäisin Olaf Panimobaarin terassi avaa ovensa Riihisaaren kallioille ja pääset maistelemaan jääkylmiä oluita aivan Olavinlinnan kupeessa.

Waahto Breweryn upea panimoravintola Huwila sijaitsee Savonlinnan keskustassa Saimaan rannalla. Oluiden painamiseen käytetty vesi nostetaan suoraan Saimaasta ja olut painetaan vanhan mielisairaalan tiloissa. Savonlinna ja Saimaa teemoilla tehdyt etiketit sekä makunystyröitä hivelevät maut takaavat, että nämä pullot ovat oivia tuliaisia.

Uusin tulokas on Enonkoskella sijaitseva Karvilan Panimo, joka tuo maukkaat oluet Korvesta. Karvilan Panimon oluiden erikoisuutena on puhdas raikas pohjavesi omasta lähteestä. Korven Kutsu jonka seurassa viihdytään illasta toiseen.

Tutustu panimoihin

Voisit olla kiinnostunut myös