Sulkava

Sulkava on juuri sopivan kokoinen, elämäniloinen ja positiivinen pieni kunta Saimaan rannalla, joka tunnetaan parhaiten Sulkavan Suursouduistaan.

Heinäkuun toisena viikonloppuna järjestettävä Suomen suurin soututapahtuma, Sulkavan Suursoudut, on vuosien saatossa niittänyt mainetta kovana kuntotestinä, kun matkaa Partalansaaren kiertämisestä vettä pitkin kertyy 60 km. Tuohon kun lisätään Suomen kesän arvaamaton sää, on testi todellinen. Lisäksi  Sulkavalta löytyy niin reittejä kuin mielenkiintoisia luontokohteitakin, kuten korkeuksiin kohoava Pisamalahden Linnavuori ja Vilkaharju.

Tapahtumat | Nähtävyydet | Reitit | Ravintolat | Elämykset | Majoitus | Videot | Matkailuneuvonta

Sulkava, Suomen virallinen soutupitäjä, tarjoaa upeat maisemat ja merkittyjä reittejä niin patikointiin, hiihtoon kuin melontaankin. Sulkavalla vieraillessa kannattaa kiivetä Pisamalahden Linnavuorelle », joka on yksi Suomen arvokkaimmista muinaislinnoista tai patikoida luontopoluilla ihastelemassa Vilkaharjun komeita näkymiä. Vilkaharju on kuin Punkaharju pienoiskoossa ja on osa Saimaan Geopark -aluetta.

Oravareitti on kokemisen arvoinen upea melontareitti alkukesästä Juvalta Sulkavalle, joka kiemurtelee pitkin jokia ja pieniä järviä. Se on Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu, maastoon merkitty esiluontopolku. Reitin varrelta löytyy 21 opastaulua, jotka ovat nähtävissä kanootista käsin ja jotka kertovat alueen monimuotoisesta luonnosta. Reitin pituus on noin 57 km.

Sulkavan kiehtovimmat järvenrantaterassit ja kulttuurikohteet sijaitsevat kirkonkylää halkovan, Soutustadinilta alkavan Rantaraitin varrella. Valtakunnallisestikin merkittävän Uitonrinteen puutalomiljöön keskellä voi aistia aidon vanhan ajan tunnelman.

Koe ainakin nämä!

Tapahtumia Sulkavalla

Sulkavan Suursoudut on vuosittain heinäkuussa järjestettävä, maailman suurimmaksi mainostettu soututapahtuma. Tapahtumaan osallistuu useita tuhansia soutajia. Tapahtumaa on järjestänyt Sulkava-seura vuodesta 1968 alkaen.

Tulevia tapahtumia

Sulkavan nähtävyydet ja reitit

Herkuttele ja vietä aikaa

Elämykset ja palvelut

Majoitu

Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Lilla
Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Jukanranta
Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Jukanranta
Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Tuulahdus
Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Tuulahdus
Sorjosen lomamökit
Vastuullinen yritys
Majoitus Villa Lilla

Kurkkaa videot

Sulkavan matkailuneuvonta

Sulkavan matkailuneuvonta palvelee:
– 044 417 5215
– matkailu@sulkava.fi
www.sulkava.fi »
www.visitsulkava.fi »

Voisit olla kiinnostunut myös