Museot Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Museot ovat mielenkiintoisia vierailukohteita ympäri vuoden. Savonlinnan seudun museoissa voit matkata ajassa taaksepäin. Riihisaari Saimaan luonto- ja kulttuurikeskus esittelee seudun menneisyyttä ja kulttuuria Laiturilla -perusnäyttelyn ja useiden vaihtuvien näyttelyiden avulla. Kuva: Lusto – Suomen Metsämuseo.

Riihisaaren rannassa on kesäaikaan vierailijoille avoinna museolaivoja. Laivoja on niin paljon, että Savonlinnan maakuntamuseo taitaa olla Suomen suurin höyrylaivavarustaja. Riihisaari – Saimaan luonto- ja museokeskus on avoinna ympäri vuoden. Kesällä 2018 Riihisaaressa avattiin uusi elämyksellinen perusnäyttely Saimaan sylissä. Museot Savonlinnassa ja lähiseudulla tarjoavat kulttuuria, menneisyyttä ja nykyaikaa.

Olavinlinnassa on linnamuseo, jossa esitellään linnasta löytyneitä esineitä sekä Olavinlinnan vaiheista kertova näyttely. Myös Olavinlinna toivottaa matkailijat tervetulleiksi vuoden ympäri. Olavinlinnassa järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia pitkin vuotta.

Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo, jonka näyttelyt kertovat suomalaisten suhteesta metsään ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lustossa myös järjestetään monia tapahtumia ja teemapäiviä, Luston on myös oiva käyntikohde perheille ympäri vuoden!

Mielenkiintoinen käyntikohde on myös Kerimäellä sijaitseva, kesäisin avoinna oleva Kerimäen kotiseutumuseo.

Etelä-Savon museot

Suosittelemme lisäksi