Museot

Museot ovat mielenkiintoisia vierailukohteita ympäri vuoden. Savonlinnan seudun museoissa voit matkata ajassa taaksepäin ja tutustua seudun luonto- ja kulttuurihistoriaan. Kuva: Lusto – Suomen Metsämuseo.

Museot Savonlinnassa ja lähiseudulla tarjoavat kulttuuria, menneisyyttä ja nykyaikaa. Riihisaari on kokonaisvaltainen elämys kaikkina vuodenaikoina. Riihisaaresta löydät kulttuurihistoriaa, luontoa, taidetta, monipuolisia tapahtumia, museokauppaa, museolaivoja sekä upeita maisemia Olavinlinnan kansallismaisemassa.

Savonlinnan museon ja Saimaan luontokeskuksen lisäksi Riihisaaressa toimii myös Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyneuvonta.

Olavinlinnassa on linnamuseo, jossa esitellään linnasta löytyneitä esineitä sekä Olavinlinnan vaiheista kertova näyttely. Myös Olavinlinna toivottaa matkailijat tervetulleiksi vuoden ympäri. Olavinlinnassa järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia pitkin vuotta.

Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo, jonka näyttelyt kertovat suomalaisten suhteesta metsään ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lustossa myös järjestetään monia tapahtumia ja teemapäiviä, Luston on oiva käyntikohde perheille ympäri vuoden!

Mielenkiintoinen käyntikohde on myös Kerimäellä sijaitseva, kesäisin avoinna oleva Kerimäen kotiseutumuseo.

Etelä-Savon museot

Tutustu myös Etelä-Savon museot kokoavaan nettisivuun.

Savonlinnan seudun museot

Voisit olla kiinnostunut myös