Museot Savonlinnan seudulla

#saimaamoments

Museot ovat mielenkiintoisia vierailukohteita ympäri vuoden. Savonlinnan seudun museoissa voit matkata ajassa taaksepäin. Riihisaari Saimaan luonto- ja museokeskus esittelee seudun menneisyyttä ja kulttuuria useiden vaihtuvien näyttelyiden avulla. Kuva: Lusto – Suomen Metsämuseo.

Riihisaari – Saimaan luonto- ja museokeskus on avoinna ympäri vuoden (21.10.2019 alkaen väliaikaisesti osoitteessa Tottinkatu 6a vanhassa kirjastorakennuksessa Nälkälinnanmäellä museorakennuksen remontin vuoksi. Remontin arvioitu kesto 1 vuosi). Museot Savonlinnassa ja lähiseudulla tarjoavat kulttuuria, menneisyyttä ja nykyaikaa.

Olavinlinnassa on linnamuseo, jossa esitellään linnasta löytyneitä esineitä sekä Olavinlinnan vaiheista kertova näyttely. Myös Olavinlinna toivottaa matkailijat tervetulleiksi vuoden ympäri. Olavinlinnassa järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia pitkin vuotta.

Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulla on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo, jonka näyttelyt kertovat suomalaisten suhteesta metsään ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Lustossa myös järjestetään monia tapahtumia ja teemapäiviä, Luston on myös oiva käyntikohde perheille ympäri vuoden!

Mielenkiintoinen käyntikohde on myös Kerimäellä sijaitseva, kesäisin avoinna oleva Kerimäen kotiseutumuseo.

Etelä-Savon museot

Suosittelemme lisäksi