Olavinlinna

#olavinlinna

#saimaamoments

Olavinlinna – Värikästä historiaa, tuhansia tarinoita

Olavinlinna on kaikille suomalaisille tuttu Savonlinnan Oopperajuhlien päänäyttämönä. Olavinlinna on auki ympäri vuoden ja se on Savonlinnan tärkein matkailukohde. Olavinlinnan ja sen tarinoihin pääset tutustumaan opastetuilla kierroksilla.

Olavinlinnan aukioloajat:

2.1.-31.5. ja 15.8.-17.12.
ma-pe klo 10-16, la-su klo 11-16.

1.6.-14.8. päivittäin klo 11-18.

15.8.-16.12.2018 avoinna arkisin 10.00 – 16.00, viikonloppuisin klo 11.00 – 16.00.

17.12.2018-1.1.2019 joulunajan kiinniolo.

Katso tarkemmat tiedot Olavinlinnan nettisivuilta.

Olavinlinnan historia

Alkuperäiseltä tarkoitukseltaan linna oli puolustuslinna idästä tulleita hyökkäyksiä vastaan. Kun Pyhän Olavin linnaa vuonna 1475 alettiin rakentaa, päätti linnan perustaja, tanskalaissyntyinen ritari Erik Akselinpoika Tott rakennuttaa mahtavan linnoituksen strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Sen rakentaminen aloitettiin veden ympäröimälle kalliosaarelle Haukiveden ja Pihjalaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnan tehtävänä oli torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset ja täten varmistaa Savon seudun herruuden säilyminen Ruotsin kruunulla. Erik Akselinpoika Tott nimesi linnan Olavinlinnaksi Norjan kuninkaan Pyhän Olavin mukaan. Pyhä Olavi on kaikkien ritareiden suojelupyhimys. Olavinlinna on nykyisin maailman pohjoisin keskiaikainen linna. Olavinlinnan tapahtumista löytyy matkailijoille paljon mielenkiintoista koettavaa.

Olavinlinnan historia onkin sekoitus keskiajan miekan kalsketta, tykin jylinää ja arkisia askareita linnan jykevien muurien suojissa. Vuosisatojen aikana Olavinlinnaa on rakennettu lisää, sitä on purettu pois ja se on  kärsinyt tulipaloista ja räjähdyksistä.

Tutustu myös sivun lopussa olevaan tarinaan Olavinlinnan linnanneidosta!

Kurkista Olavinlinnaan!

Tapahtumia

Alla kuluvan viikon tapahtumat. Katso kaikki tapahtumakalenterista!

Olavinlinna monelta kantilta

Tarinoita ja kuvia Olavinlinnasta

Suosittelemme lisäksi