Erik Axelssonista Aino Acktéen – Linnakaupungin tarina

Tiedätkö, kuka on Juutas Käkriäinen? Tai missä oopperajuhlien perustaja Aino Ackté availi ääntään? Entä mikä merkitys oli linnan malmilla tai missä kulki vanha lossiväylä?

Heittäydy tarinoiden vietäväksi ja kuuntele mitä kerrottavaa muun muassa Joel Lehtosella, Aino Acktélla tai vaikkapa Kaisa Kellotornilla on linnakaupungin synnystä ja sen eri vaiheista. Mobiilikierros toimii puhelimen sovelluskaupasta ladattavalla SALMI AR -sovelluksella. Katso toimintaohje »

 

Erik Axelssonista Aino Ackteen: Linnakaupungin tarina -mobiilikierros on uudenlainen, omatoiminen matkailutuote. Kierroksessa yhdistyy sulavasti uusi teknologia, historiaan pohjautuvat tarinat sekä luonnossa liikkuminen. Olavinlinnan valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön sijoittuva reitti on oiva tapa nauttia ainutlaatuisesta miljööstä samalla kun voi heittäytyä videoiden avulla mukaansatempaaviin tarinoihin Savonlinnan kaupungin synnystä ja eri vaiheista. Kierroksen kohderyhmänä ovat kaiken ikäiset, alueen historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet, niin matkailijat kuin paikalliset asukkaatkin.

Kierros sisältää kahdeksan noin 2-3 minuutin mittaista humoristista, viitteellisesti aikakauteensa sidottua elokuvan tyylilajiin puettua lyhytdokumenttia”, kuvailee ohjauksesta vastannut teatterin johtaja Jouni Rissanen. Käsikirjoituksen on toteuttanut kirjailija Juha Hurme ja rooleissa esiintyy Savonlinnan teatterin näyttelijät. Videokuvauksesta ja editoinnista vastasi Sami Karttunen Savo Films Oy:stä.

Mobiilikierros toimii puhelimen sovelluskaupasta ladattavalla SALMI AR -sovelluksella. Sovelluksessa oleva kartta opastaa liikkumaan reitin läpi pisteeltä pisteelle, jolloin kierroksen sisällöt tulevat katsottavaksi oman puhelimen näytölle automaattisesti. Parhaimman kokemuksen saa kuuntelemalla tarinaa kuulokkeilla.

Katso reitin traileri

Tutustu reittiin

Toimi näin

1. Lataa ilmainen SALMI AR -sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai iOS App Store). Salmi AR toimii uusimmilla mobiililaitteilla.
2. Avaa SALMI AR ja kirjoita hakukenttään “Linnakaupungin tarina”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa.
3. Lataa paketti klikkaamalla Lataa-painiketta.
4. Kun lataus on valmis, klikkaa Aloita kierros -painiketta.
5. Kulje kierros omaan tahtiisi kartalla näkyviä numeroita seuraten. Aloita videon katsominen painamalla Toista-painiketta. Voit pysähtyä katsomaan videota vaikka puiston penkille reitin varrella. Nauti tarinoista!

Voisit olla kiinnostunut myös