Paikalliset erikoisreitit

Teemareittien kautta tutustut Savonlinnaan ja lähiseutuun ihan uudesta kulmasta!  Savonlinnan on rakennettu usealle saarelle ja keskustaan voit tutustua kulkemalla sillalta toiselle. Omaleimaiset teemareitit puolestaan tutustuttavat sinut kaupungin erityispiirteisiin ja kulttuuriin.

Mobiilikierrokset:
Linnakaupungin tarina | Polku pirun mysteereihin

Muut:
Siltojen Savonlinna -reitit | Taidelinnunpönttökierros | Salpa-aseman linnoitusreitti | Romu-Heiki polkuKyläraitin kierros, PunkaharjuKerimäen perinnereitti | Kirjallinen kävelyreitti

Savonlinnassa on käytössä ilmaiset kaupunkisoutuveneet, sekä vuokrattavia veneitä sekä melontakalustoa ja sup-lautoja. Tutustu myös Siltojen Savonlinna -kävely ja polkypyöräreitteihin.

Moni ei ehkä tiedä, että Savonlinnasta on lähtöisin useampikin tunnettu kirjailija, kuten Joel Lehtonen sekä Marja-Liisa Vartio. Kierrä kirjallinen kävelyreitti ja bongaa paikallisten kirjailijoiden tekstit kaupungilta.

Haudankaivaja Marko Ruuskasen taidelinnunpöntöt ihastuttavat. Kettu ja haudankaivaja -dokumentista suuremman yleisön tietoisuuteen tullut ITE-taiteilija Marko tekee pönttöjä ihmisten – lintujen – iloksi. Taidelinnunpöntöistä on olemassa sekä omatoiminen sekä opastettu kierros.

Siltojen Savonlinna -omatoimireitit

Siltojen Savonlinna -reitit johdattavat sinut tutustumaan saarille rakennettuun Savonlinnan kaupunkikeskustaan soutaen, kävellen tai pyöräillen.

Kävelyreitit

Pyöräilyreitti

Soutu- ja melontareitit

Taidelinnunpönttökierros

Keskustassa on yli 100 ITE-taiteilija ja haudankaivaja Marko Ruuskasen tekemää upeaa linnunpönttöä. Kulje omatoimireitti ja bongaa muutamia keskustan pöntöistä tai osallistu opastetulle kierrokselle. Kurkkaa myös YLE:n juttu Marko Ruuskasesta ».

Linnakaupungin tarina

Heittäydy tarinoiden vietäväksi ja kuuntele mitä kerrottavaa muun muassa Joel Lehtosella, Aino Acktélla tai vaikkapa Kaisa Kellotornilla on linnakaupungin synnystä ja sen eri vaiheista mobiiliopastetulla reitillä Olavinlinnan maisemissa.

Polku pirun mysteereihin

Oletko kuullut Paasveden piruista, Hankavaaran jättiläisistä tai kosken haltijasta? Kansanperinteen pirulla on perinteessä monta nimeä ja virkaa eikä sitä ole vaikea löytää, kun vain tietää mistä etsiä.

Raikuun salpa-aseman linnoitusreitti

Salpalinja oli aikansa suurin työmaa. Tutustu linnoitusketjun historiaan kunnostetulla linnoitusreitillä Kerimäen Pistalassa.

Romu-Heikin polku

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret on yksi Saimaan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Pääsaarella kulkee helppokulkuinen Romu-Heiki polku. Hytermään pääset veneellä tai melomalla, lue lisää Hytermän palveluista »

Kyläraitin Kierros Punkaharjulla

Punkaharjun taajamassa kulkeva reitti esittelee 13 kylän historiaan liittyvää rakennusta.

Kerimäen perinnereitti

Kerimäen perinnereitti koostuu 18 historiallisesta kohteesta.

Kirjallinen kävelyreitti

Tutustu tunnettujen savonlinnalaisten kirjailijoihin teksteihin.

Voisit olla kiinnostunut myös