Paikalliset erikoisreitit

Teemareittien kautta tutustut Savonlinnaan ja lähiseutuun ihan uudesta kulmasta! Omaleimaiset teemareitit johdattaa sinut kaupungin erityispiirteisiin sekä kulttuuriin.

 

Savonlinna on rakennettu usealle saarelle, joille liikuntaa keskusta-alueen lukuisia siltoja pitkin. Voit myös kiertää keskustan vesiteitse Siltojen Savonlinna soutaen -vesireittiä pitkin.

Savonlinnassa on käytössä ilmaiset kaupunkisoutuveneet, sekä vuokrattavia veneitä sekä melontakalustoa ja sup-lautoja. Tutustu myös Siltojen Savonlinna -kävely ja polkypyöräreitteihin.

Moni ei ehkä tiedä, että Savonlinnasta on lähtöisin useampikin tunnettu kirjailija, kuten Joel Lehtonen sekä Marja-Liisa Vartio. Kierrä kirjallinen kävelyreitti ja bongaa paikallisten kirjailijoiden tekstit kaupungilta.

Haudankaivaja Marko Ruuskasen taidelinnunpöntöt ihastuttavat. Kettu ja haudankaivaja -dokumentista suuremman yleisön tietoisuuteen tullut ITE-taiteilija Marko tekee pönttöjä ihmisten – lintujen – iloksi. Taidelinnunpöntöistä on olemassa sekä omatoiminen sekä opastettu kierros.

Kirjallinen kävelyreitti

Kerimäen perinnereitti

Romu-Heikin polku Hytermässä 

Kyläraitin Kierros Punkaharjulla

Voisit olla kiinnostunut myös