Ruokaravintolat

Savonlinnan ravintoloiden erikoisuudet ovat Saimaan kalat ja puhdas lähiruoka.

Missään maailmassa ei voi saada muikkuja tuoreempana kuin Savonlinnan seudulla! Aamulla pyydetyt kalat ovat jo lounasaikaan lautasella. Useat ruokaravintolat, lounasravintolat ja kesäsesonkina palvelevat kesäravintolat tarjoavat makuelämyksiä Savonlinnan seudulla.

Kuva: Ravintola Majakka

Puhtaan ja paikallisen ruoan lisäksi savonlinnalaiset panostavat hyvään palveluun ja tunnelmaan. Paikallisten herkkujen lisäksi Savonlinnasta löytyy myös kansainvälisten keittiöiden antimia, muikkuaterian vastapainoksi voit välillä käydä vaikka kiinalaisessa ravintolassa. Kaiken kaikkiaan Savonlinnan seudulla on useita tasokkaita ravintoloita, joista löydät varmasti oman suosikkisi.

Oman erityismainintansa ansaitsee tietenkin muikku, jota saa melkeimpä jokaisesti seudun ravintolasta. Muikun maine ja laatu perustuvat puhtaaseen elinympäristöön ja etenkin Puruveden muikku on vertaansa vailla- Puruveden kirkas vesi tuottaa korkealaatuista ravintoa kaloille ja varmistaa kaksinkertaisen D-vitamiinipitoisuuden ja puolet pehmeämmän ruodon verrattuna muista vesistöistä pyydettyihin muikkuihin.

Suosittelemme

Meidän suosikkikohteemme, joita et halua ohittaa.

Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän
Vastuullinen yritys
Ruoka Ravintola Solitary
Osuuskauppa Suur-Savo
Vastuullinen yritys
Ruoka Ravintola Majakka

Selaa tulevia ruokatapahtumia

Maittavaa lounasta

..tai selaa seudun lounasravintoloita

Kahvila-Ravintola Kaivopirtti
Ruoka Kahvila-Ravintola Kaivopirtti
Osuuskauppa Suur-Savo
Vastuullinen yritys
Ruoka Cafe Mertala
Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän
Vastuullinen yritys
Ruoka Ravintola Piikatyttö

Savonlinnan seudun kesäravintolat

Kesäaikaan Savonlinnan ravintolatarjonta monipuolistuu entisestään, kun kesäravintolat ja terassit Savonlinnassa avaavat ovensa. Moni Savonlinnan seudun kesäravintoloista sijaitsee Saimaan rannalla – kauniimpaa ravintolamiljöötä tuskin kovin helposti löytää.

Kaikki ravintolat kartalla

Osallistu ruokatapahtumaan

Voisit olla kiinnostunut myös