Savonlinnan Oopperajuhlat

#saimaamoments

Savonlinna tunnetaan ennen kaikkea Oopperajuhlista. Oopperalaulaja Aino Ackté järjesti ensimmäiset juhlat Olavinlinnassa vuonna 1912, ja tämän jälkeen Oopperajuhlat ovat kasvaneet kansainvälisen tason kulttuuritapahtumaksi. Nykyään kuukauden kestävillä Oopperajuhlilla käy noin 60 000 vierasta. Juhlien aika on heinä-elokuussa.

Oopperajuhlien taiteellinen taso on erinomainen vuodesta toiseen. Juhlilla on vuoden 1967 jälkeen esitetty kahdeksan suomalaisen oopperan kantaesitys. Oopperajuhlilla on nähty myös tasokkaita vierailuja. Oopperayleisölle ovat käyneet Savonlinnassa esiintymässä muun muassa Lontoon Royal Opera House, Shanghain ooppera, Bolšoi -teatteri Moskovasta ja Palermon Teatro Massimo.

*** Tutustu vuoden 2019 ohjelmistoon! ***

*** Kesä 2020 nyt myynnissä! ***

Teosesittelyt

Savonlinnan kesäyliopisto järjestää yhteistyössä Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa opperoiden teosesittelyjä. Esittelyt pidetään oopperailtoina Kulttuurikellarissa. Pääsymaksu (8 € vuonna 2018) maksetaan paikan päällä. Club Operan jäsenelle (avec) teosesittelyt ovat maksuttomia.

Ooppera-aiheiset opastukset

Olavinlinna järjestää vuosittain oopperapainotteisia Backstage-kierroksia, joiden aikana sinulla on mahdollisuus kurkistaa Savonlinnan Oopperajuhlien kulissien taakse ja linnan ainutlaatuisiin historiallisiin puitteisiin. Myös Savonlinnan Oppaat ry:n ammattitaitoiset oppaat järjestävät kesällä oopperajuhlien eri vaiheista kertovia kävelyopastuksia.

Inspiroidu oopperasta!

Teemaristeilyt

Sorry, No items

Savonlinna ja ooppera lumoavat!

Tapahtumia Savonlinnan seudulla

Alla olevasta listauksesta näet kuluvan viikon tapahtumia. Selataksesi kaikkia tapahtumia ja tehdäksesi täsmällisiä hakuja esimerkiksi ajankohdan tai tapahtuman teeman mukaisesti, selaa tapahtumia tapahtumakalenterista!

Suosittelemme lisäksi