Kerimäki

Kerimäki on Saimaan matkaajalle täysosuma – pieni kylä, josta löytyy paljon. Kerimäki tunnetaan parhaiten Kerimäen kirkosta, joka on maailman suurin puukirkko ”keltainen jättiläinen” sekä puhtaasta ja kirkkaasta Puruvedestä.

 

Kerimäellä löytyy tekemistä moneen makuun. Kerimäellä sijaitsee yksi maan haastavimmista golfkentistä, jonne kannattaa tulla kauempaakin. Retki Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaarille on takuuvarma elämys soutumatkoineen. Kerimäellä voi myös pelata frisbeegolfia sekä nauttia luonnosta kävellen, pyöräillen, veneillen tai vaikka ratsain.

Kerimäkea ympäröivä vesistö on Puruvesi, joka Saimaallakin poikkeuksellisen puhdas ja kirkas järvi. Puruvesi on suurelta osin hiekka- ja sorarantainen muusta Saimaasta lähes eristetty allas, ja sen vesi tulee lähteistä järven pohjan hiekkakerroksen läpi. Puruveden muikku on maankuulu kala, ja se on saanut EU:n nimisuojan. Kerimäen keskustassa Puruveden rannalla sijaitsee kirkkoranta, jossa on upea hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta, nykyaikainen matonpesupaikka sekä vierasvenesatama.

Kerimäen keskustassa majoitut mukavasti majatalossa sekä nautiskelet pikkukylän välittömästä tunnelmasta. Keskustasta löytyy ihastuttava lounaskahvila, joista nautit maukasta ruokaa sekä oma tekemiä leivonnaisia. Monipuolinen liikuntapuisto rannan tuntumassa tarjoaa aktiivista tekemistä vauvasta vaariin.

Seikkaile reiteillä

Kerimäen tapahtumat:

Kerimäen kohteet ja tuotteet

Savonlinnan kansanopisto
Majoitus Hotelli Wanha Pappila
Kahvila-Ravintola Kaivopirtti
Ruoka Kahvila-Ravintola Kaivopirtti
Tmi Alisa Kuzmina
Ostokset Vaelluskortit

Tutustu myös näihin

Voisit olla kiinnostunut myös