Kerimäki – Savolaista suuruudenhulluuttako?

#saimaamoments

Kerimäki on Saimaan matkaajalle täysosuma – pieni kylä, josta löytyy paljon. Kerimäki tunnetaan parhaiten Kerimäen kirkosta, joka on maailman suurin puukirkko ”keltainen jättiläinen” sekä puhtaasta ja kirkkaasta Puruvedestä.

*** Lue Kerimäen matkailuesite ***

*** Tutustu Kerimäen kylän nettisivuihin ***

Kerimäellä löytyy tekemistä moneen makuun. Kerimäellä sijaitsee yksi maan haastavimmista golfkentistä, jonne kannattaa tulla kauempaakin. Retki Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaarille on takuuvarma elämys soutumatkoineen. Kerimeällä voi myös pelata frisbeegolfia sekä nauttia luonnosta kävellen, pyöräillen, veneillen tai vaikka ratsain.

Kerimäkea ympäröivä vesistö on Puruvesi, joka Saimaallakin poikkeuksellisen puhdas ja kirkas järvi. Puruvesi on suurelta osin hiekka- ja sorarantainen muusta Saimaasta lähes eristetty allas, ja sen vesi tulee lähteistä järven pohjan hiekkakerroksen läpi. Puruveden muikku on maankuulu kala, ja se on saanut EU:n nimisuojan. Kerimäen keskustassa Puruveden rannalla sijaitsee kirkkoranta, jossa on upea hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta, nykyaikainen matonpesupaikka sekä vierasvenesatama.

Kerimäen keskustassa majoitut mukavasti majatalossa sekä nautiskelet pikkukylän välittömästä tunnelmasta. Keskustasta löytyy  ihastuttava lounaskahvila, joista nautit maukasta ruokaa sekä vastapaistettuja leivonnaisia. Monipuolinen liikuntapuisto rannan tuntumassa tarjoaa aktiivista tekemistä vauvasta vaariin.

** Kerimäen palveluhakemisto **

Tervetuloa viraaksemme!

Kerimäen tapahtumat:

Nämä sinun on ainakin pakko kokea!

Tutustu Kerimäen perinnereittiin!

Majoitu mukavasti

Visit Kerimäki – ajankohtaista

Selaa kaikkia palveluita

Katso myös