Veneily, veneretket ja vuokraveneet Saimaalla

#saimaamoments

Veneily, veneretket ja Saimaa kuuluvat yhteen. Kesäinen Saimaa suorastaan kutsuu veneilijöitä ja retkeilijöitä. Saimaa on ehdottomasti kappale kauneinta Suomea ja sen kauneus on tunnustettu ulkomaita myöten. Esimerkiksi Wall Street Journal listasi Saimaan vuonna 2014 yhdeksi maailman viidestä kauneimmasta järvialueesta.

Saimaa on kiehtova kohde veneilijälle. Vesistöstä löytyy suuria järvenselkiä, kapeita salmia ja jylhiä kalliorantoja sekä suojaisia rantoja lehtometsän siimeksessä ja kaikenkokoisia saaria ja luotoja. Vesillä liikkuessaan jokainen voi luoda oman reittinsä.

Saimaalla on paljon vierasvenesatamia, joihin pysähtyä hetkeksi – niitä löytyy lähes joka kunnasta tai kylästä Savonlinnasta Punkaharjuun ja Kerimäeltä Enonkoskelle. Lisäksi Saimaalla on retki- ja luonnonsatamia, joissa on jätehuolto, nuotiopaikat ja usein vielä käymälätkin.

Voit veneillä Saimaalla, vaikka sinulla ei olisikaan omaa venettä. Vesille pääsee vuokraveneellä, jonka saat paikallisista venevuokraamoista, ja Saimaata voi ihailla myös perinteisellä sisävesiristeilyllä.

Koe ainakin nämä

Veneillen Saimaalla – hyppää kyytiin!

Hyppää veneeseen 360 ° videon avulla!

Suosittelemme lisäksi