Veneily, veneretket ja vuokraveneet Saimaalla

#saimaamoments

Veneily, veneretket ja Saimaa kuuluvat yhteen. Kesäinen Saimaa suorastaan kutsuu veneilijöitä ja retkeilijöitä. Saimaa on ehdottomasti kappale kauneinta Suomea ja sen kauneus on tunnustettu ulkomaita myöten. Esimerkiksi Wall Street Journal listasi Saimaan vuonna 2014 yhdeksi maailman viidestä kauneimmasta järvialueesta.

Saimaa on kiehtova kohde veneilijälle. Vesistöstä löytyy suuria järvenselkiä, kapeita salmia ja jylhiä kalliorantoja sekä suojaisia rantoja lehtometsän siimeksessä ja kaikenkokoisia saaria ja luotoja. Vesillä liikkuessaan jokainen voi luoda oman reittinsä.

Saimaalla on paljon vierasvenesatamia, joihin pysähtyä hetkeksi – niitä löytyy lähes joka kunnasta tai kylästä Savonlinnasta Punkaharjuun ja Kerimäeltä Enonkoskelle. Lisäksi Saimaalla on retki- ja luonnonsatamia, joissa on jätehuolto, nuotiopaikat ja usein vielä käymälätkin.

Voit veneillä Saimaalla, vaikka sinulla ei olisikaan omaa venettä. Vesille pääsee vuokraveneellä, jonka saat paikallisista venevuokraamoista, ja Saimaata voi ihailla myös perinteisellä sisävesiristeilyllä.

Hyödyllisiä linkkejä veneilijöille

 

Veneily Saimaa – Saimaan satamakirja

Lue uusin Saimaan Venematkailuopas

Lue Seilaajan Saimaa | saarien ja järvien labyrintti -artikkeli  Pro Sail Magazine -lehdestä

Saimaan venematkailuopas

Saimaan Venematkailuopas on vuodesta 1990 lähtien ilmestynyt monipuolinen kokonaisesitys Saimaan alueen tarjonnasta veneilijöille ja muille vesillä liikkujille. Oppaassa on alueen reittikartat, Saimaan kanavaohjeita, nähtävyydet, tapahtumat, ilmakuvat satamista, kalastus- ja melontasivut, luonnon- ja retkisatamaluettelot, Pidä Saaristo siistinä ry:n, Metsähallituksen ja Järvielastajien osuudet, risteilytarjonta sekä yleisiä ohjeita vesillä liikkujille. Oppaaseen on koottu runsaasti yhteystietoja, joiden avulla veneilijä saa tarvitessaan apua tai löytää tarvitsemansa palvelut.

Lue uusin Saimaan Venematkailuopas

Veneillen Saimaalla – hyppää kyytiin!

Vierasvenesatamat

Vierasvenesatamat kartalla

Vuokraa vene Saimaalta

Venetaksipalvelut

Tutustu veneilypalveluihin

Hyppää veneeseen 360 ° videon avulla!

Suosittelemme lisäksi