Savonlinnan seudun hiihtoladut

#saimaamoments

Savonlinna ja lähiseutu tarjoaa hyvät hiihtomahdollisuudet ja huollettuja hiihtolatuja yhteensä yli 150 kilometriä. Hiihtoladut kiemurtelevat kauniin Saimaan järvimaisemissa vaihtelevassa maastossa, metsissä, pelloilla ja järven jäällä. Savonlinnassa pääset hiihtämään myös heti suoraan kaupunkialueelta tai junasta noustessa Punkaharjulla.

Savonlinnan seudulta löytyy sopivia hiihtolatuja kaikentasoisille hiihtäjille. Latujen varsilla taukopaikoiksi on laavuja, kotia, hiihtomajoja ja latukahviloita. Hiihtolenkillä on mukava hetkeksi levähtää vaikka kuuman mehun kanssa.

Seudullamme järjestetään hiihtotapahtumia, laturetkiä ja erilaisia teemahiihtoja. Perheen pienemmät voivat aloittaa hiihtoharrastuksen hiihtokoulussa. Matkailijan ei tarvitse edes ottaa omia suksia, monoja ja sauvoja mukaan, kaiken voit vuokrata paikan päältä.

Kolme reittivinkkiä!

Lähde Kievarin Kierrokselle

Kievarin Kierros on janareitti, jonka pituus on yhteen suuntaan 25 km. Reitillä on sekä helppoja että vaativampia osioita, kolme laavua sekä kota.

Tutustu tarkemmin »

Pihlajaniemen hiihtolatuverkosto

Aholahden hiihtokeskuksesta lähtevä reitti yhdistyy Pihlajaniemen hiihtolatuverkostoon. Voit esim. hiihtää 18 km lenkin Tervastuvan latukahvilalle.

Tutustu tarkemmin »

Punkaharjun Harjureitit

Punkaharjulla on yli 30 km mittainen yhtenäinen latuverkosto sekä ihana vohvelkahvila. Välinevuokrausta sekä säiden salliessa retkiluistelureitti Saimaan jäällä.

Tutustu tarkemmin » 

Hiihtoladut kartalla

Viemme seudun hiihtolatuja Outdoor Active -reittipalveluun. Tiedot päivittyvät sitä mukaa, kun reittejä saadaan syötettyä 2021-2022 aikana. Huomaathan, että Punkaharjun latutiedot löytyvät Harjureitit -sivustolta.

Tarkemmat latukohtaiset tiedot

Sinua saattaisi kiinnostaa myös