Hiihto ja hiihtoladut

Savonlinna ja lähiseutu tarjoaa hyvät hiihtomahdollisuudet ja huollettuja hiihtolatuja yhteensä yli 180 kilometriä joista n. 70 km valaistuja latuja.

Hiihtoladut kiemurtelevat kauniissa Saimaan harju- ja järvimaisemissa vaihtelevassa maastossa, metsissä, pelloilla ja järven jäällä. Savonlinnassa pääset hiihtämään myös heti suoraan kaupunkialueelta tai junasta noustessa Punkaharjulla.

 

Savonlinnan seudulta löytyy sopivia hiihtolatuja kaikentasoisille hiihtäjille. Latujen varsilla taukopaikoiksi on laavuja, kotia, hiihtomajoja ja latukahviloita. Hiihtolenkillä on mukava hetkeksi levähtää vaikka kuuman mehun kanssa.

Seudullamme järjestetään hiihtotapahtumia, laturetkiä ja erilaisia teemahiihtoja. Perheen pienemmät voivat aloittaa hiihtoharrastuksen hiihtokoulussa. Matkailijan ei tarvitse edes ottaa omia suksia, monoja ja sauvoja mukaan, kaiken voit vuokrata paikan päältä.

Kolme reittivinkkiä!

Lähde Kievarin Kierrokselle

Kievarin Kierros on janareitti, jonka pituus on yhteen suuntaan 25 km. Reitillä on sekä helppoja että vaativampia osioita, kolme laavua sekä kota.

Tutustu tarkemmin »

Pihlajaniemen hiihtolatuverkosto

Aholahden hiihtokeskuksesta lähtevä reitti yhdistyy Pihlajaniemen hiihtolatuverkostoon. Voit esim. hiihtää n. 18 km lenkin Tervastuvan latukahvilalle.

Tutustu tarkemmin »

Punkaharjun Harjureitit

Punkaharjulla on yli 30 km mittainen yhtenäinen latuverkosto sekä ihana vohvelikahvila. Välinevuokrausta sekä säiden salliessa retkiluistelureitti Saimaan jäällä.

Latujen huoltotilanne » 

Hiihtoladut kartalla

Viemme seudun hiihtolatuja Outdoor Active -reittipalveluun reittikuvauksineen.

Punkaharjun latuverkosto

Punkaharjulta löytyy latuja yli 30 kilometriä.

Tarkemmat latukohtaiset tiedot

Vuokraa sukset

Luontomatkailun tuotekehityksessä mukana

Sinua saattaisi kiinnostaa myös