Palveluja Mökille

Linkki Savonlinnan kaupungin koronatiedotukseen

 

Savonlinnan alueen vapaa-ajanasukkaat

Tältä sivulta löydät tarpeellista tietoa Savonlinnan ja lähialueiden tarjoamista palveluista vapaa-ajanasukkaille. Sivulla on hyödyllisiä linkkejä erilaisiin kaupungin tarjoamiin palveluihin sekä yhteystietoja palveleviin paikallisiin yrityksiin.

Selailemalla Visit Savonlinnan muita sivuja löydät tietoa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja aktiviteeteista. Palvelujen löytämiseksi voit käyttää Visit Savonlinnan -palveluhakemistoa ja Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden yrityshakemistoa. Tutustu myös koko Etelä-Savon alueen vapaa-ajanasukkaille suunnattuun Laiturilla-sivustoon!

Avaa chat

Vapaa-ajanasukkaiden sähköpostirekisteri

Oletko mökkeilijä Savonlinnan seudulla? Liity vapaa-ajanasukkaiden sähköpostirekisteriin, niin saat tietoa Savonlinnan kaupungin palveluista, vapaa-ajan asumisen kehittämisestä sekä mökkeilyyn liittyvistä asioista.

Sähköpostirekisteri on ainoastaan Savonlinnan Hankekehitys Oy:n käytössä, eikä yhteystietoja luovuteta eteenpäin. Kirjoittamalla nimesi ja sähköpostiosoitteesi suostut luovuttamaan kyseiset tiedot Savonlinnan Hankekehitys Oy:n sähköpostirekisterin käyttöön. Hankekehitys Oy:n tietosuojaselosteen voit lukea täältä.

Voit milloin tahansa pyytää tietojesi poistamista rekisteristä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen panu.litmanen(a)savonlinna.fi tai painamalla ”unsubscribe from this list” -linkkiä saamasi uutiskirjeen lopusta.

Savonlinnan Kylät ry

Savonlinnan Kylät ry toimii alueen kaikkien kylä- ja asukastoiminnan kattojärjestönä ja pyrkiikin toiminnallaan kehittämään ja laajentamaan niiden toimintaa. Tavoitteena Savonlinnan Kylät ry:llä on mm. aktivoida jo olemassa olevien kylä- ja asukasyhdistysten toimintaa sekä tarjota apua toimintaan, tiedotukseen ja markkinointiin liittyvissä asioissa. Kyläyhdistykset järjestävät myös erilaisia tapahtumia sekä on mukana hankkeissa, jotka kehittävät kaupungin, kylien ja asukasyhdistysten toimintaa.

Kylä- ja asukasyhdistyksissä on mukana myös paljon alueen vapaa-ajanasukkaita, joten tutustu alueellasi toimivan yhdistyksen toimintaan alla olevan linkin kautta ja liity mukaan kehittämään mökkipaikkakuntaasi.

Savonlinnan Kylät ry

Vapaa-ajan asumisen luvut Savonlinnassa

Vuonna 2018 tilastoituja kesämökkejä oli eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa, kummassakin noin 50 000 kappaletta. Etelä-Savon kesämökeistä 31 prosenttia sijaitsi Savonlinnan seutukunnassa, 56 prosenttia Mikkelin seutukunnassa ja 13 prosenttia Pieksämäen seutukunnassa. Suomen kuntia vertailtaessa viidenneksi eniten mökkejä oli Savonlinnassa (8455 kpl). (Tilastokeskus 2018.)

Savonlinnan seutukunta

  • Vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 15 327 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 9 285 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistaminen vapaa-ajanasuntojen osuus 61 %

Etelä-Savo

  • Vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 49 892 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 32 618 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen osuus 65 %

Lähteet: Tilastokeskus 2018, 2019 ja Kujala et al. 2018, s. 16, käyty 17.1.2020.

veneet_aurinko_laituri

Lähetä vapaa-ajan asumiseen liittyvää palautetta