Palveluja Mökille

Savonlinnan alueen vapaa-ajanasukkaat

Tältä sivulta löydät tarpeellista tietoa Savonlinnan ja lähialueiden tarjoamista palveluista vapaa-ajanasukkaille. Sivulta löydät mm. hyödyllisiä linkkejä erilaisiin kaupungin tarjoamiin palveluihin sekä yhteystietoja teitä palveleviin paikallisiin yrityksiin.

Selailemalla Visit Savonlinnan muita sivuja löydät tietoa mm. Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja aktiviteeteista. Palvelujen löytämiseksi voit käyttää Visit Savonlinnan -palveluhakemistoa ja Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden yrityshakemistoa.

Tervetuloa tutustumaan Palveluja Mökille -sivuun.

Jätä yhteystietosi vapaa-ajanasukkaita palvelevaa sähköpostirekisteriä varten.

Oletko mökkeilijä Savonlinnan seudulla? Liity vapaa-ajanasukkaista koottavaan sähköpostilistaan niin saat tietoa mm. Savonlinnan kaupungin palveluista sekä hankkeeseen ja mökkeilyyn liittyvistä asioista. Liittymällä sähköpostilistaan myös yhteydenpito sekä palautteen antaminen ja saaminen, kaupungin ja vapaa-ajanasukkaiden välillä parantuu huomattavasti.

Kirjoita alle nimesi sekä sähköpostiosoitteesi ja liity Savonlinnan vapaa-ajanasukkaiden sähköpostirekisteriin. Sähköpostirekisteri on ainoastaan Savonlinnan Hankekehitys Oy:n käytössä eikä yhteystietoja luovuteta eteenpäin. Kirjoittamalla nimesi ja sähköpostiosoitteesi suostut luovuttamaan kyseiset tiedot Savonlinnan Hankekehitys Oy:n sähköpostirekisterin käyttöön. Hankekehitys Oy:n tietosuojaselosteen voit lukea täältä.

Voit milloin tahansa pyytää tietojesi poistamista rekisteristä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen panu.litmanen(a)savonlinna.fi tai painamalla ”unsubscribe from this list” -linkkiä saamasi uutiskirjeen lopusta.

Savonlinnan Kylät ry

Savonlinnan Kylät ry toimii alueen kaikkien kylä- ja asukastoiminnan kattojärjestönä ja pyrkiikin toiminnallaan kehittämään ja laajentamaan niiden toimintaa. Tavoitteena Savonlinnan Kylät ry:llä on mm. aktivoida jo olemassa olevien kylä- ja asukasyhdistysten toimintaa sekä tarjota apua toimintaan, tiedotukseen ja markkinointiin liittyvissä asioissa. Kyläyhdistykset järjestävät myös erilaisia tapahtumia sekä on mukana hankkeissa, jotka kehittävät kaupungin, kylien ja asukasyhdistysten toimintaa.

Kylä- ja asukasyhdistyksissä on mukana myös paljon alueen vapaa-ajanasukkaita, joten tutustu alueellasi toimivan yhdistyksen toimintaan alla olevan linkin kautta ja liity mukaan kehittämään mökkipaikkakuntaasi.

Savonlinnan Kylät ry

Vapaa-ajanasumisen luvut Savonlinnassa

Vuonna 2016 tilastoituja kesämökkejä oli eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa, kummassakin yli 49 000 kappaletta. Etelä-Savon kesämökeistä 31 prosenttia sijaitsi Savonlinnan seutukunnassa, 56 prosenttia Mikkelin seutukunnassa ja 13 prosenttia Pieksämäen seutukunnassa. Suomen kuntia vertailtaessa viidenneksi eniten mökkejä oli Savonlinnassa (8 362 kpl). (Tilastokeskus 2017.)

Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajanasuntojen määrä jakautui seuraavasti vuonna 2016 (Tilastokeskus 2018a):

Savonlinnan seutukunta

  • Vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 15 153 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 9 285 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistaminen vapaa-ajanasuntojen osuus 61 %

Etelä-Savo

  • Vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 49 156 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 32 618 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen osuus 66 %
veneet_aurinko_laituri