Palveluja mökille

Tältä sivulta löydät Savonlinnan ja lähialueiden tarjoamia palveluita vapaa-ajanasukkaille. Sivulla on hyödyllisiä linkkejä sekä kaupungin tarjoamiin palveluihin sekä yhteystietoja paikallisiin yrityksiin.

Saimaan rannoilta -podcastit puolestaan saavat laineet liplattamaan virtuaalisesti.

Selailemalla Visit Savonlinnan muita sivuja löydät tietoa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja aktiviteeteista. Palvelujen löytämiseksi voit käyttää Visit Savonlinnan -palveluhakemistoa ja Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden yrityshakemistoa.

Tutustu myös kehitystyöhömme ja koko Etelä-Savon alueen vapaa-ajanasukkaille suunnattuun Laiturilla-sivustoon. Vapaa-ajan asukkaana pääset vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin esimerkiksi kumppanuuspöytien kautta. Tervetuloa mukaan!

Savonlinnan Kylät ry

Savonlinnan Kylät ry toimii alueen kaikkien kylä- ja asukastoiminnan kattojärjestönä ja pyrkiikin toiminnallaan kehittämään ja laajentamaan niiden toimintaa. Tavoitteena Savonlinnan Kylät ry:llä on mm. aktivoida jo olemassa olevien kylä- ja asukasyhdistysten toimintaa sekä tarjota apua toimintaan, tiedotukseen ja markkinointiin liittyvissä asioissa. Kyläyhdistykset järjestävät myös erilaisia tapahtumia sekä on mukana hankkeissa, jotka kehittävät kaupungin, kylien ja asukasyhdistysten toimintaa.

Kylä- ja asukasyhdistyksissä on mukana myös paljon alueen vapaa-ajanasukkaita, joten tutustu alueellasi toimivan yhdistyksen toimintaan alla olevan linkin kautta ja liity mukaan kehittämään mökkipaikkakuntaasi.

Savonlinnan Kylät ry

Vapaa-ajan asumisen luvut Savonlinnassa

Vuonna 2020 tilastoituja mökkejä oli eniten Varsinais-Suomessa, noin 50 000 kappaleta. Etelä-Savossa on noin 46 500 mökkiä. Etelä-Savon kesämökeistä 31 prosenttia sijaitsi Savonlinnan seutukunnassa, 56 prosenttia Mikkelin seutukunnassa ja 13 prosenttia Pieksämäen seutukunnassa. Suomen kuntia vertailtaessa neljänneksi eniten mökkejä oli Savonlinnassa (8 765 kpl). (Tilastokeskus 2020, 2021)

Savonlinnan seutukunta

  • Vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 15 327 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 9 285 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistaminen vapaa-ajanasuntojen osuus 61 %

Etelä-Savo

  • Vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 50 101  kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 27 808 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen osuus 55, 5 %

Lähteet: Tilastokeskus 2018, 2019, 2020 ja Kujala et al. 2018, s. 16, käyty 16.6.2020.