Palveluja Mökille

Savonlinnan alueen vapaa-ajanasukkaat

Tältä sivulta löydät Savonlinnan ja lähialueiden tarjoamia palveluita vapaa-ajanasukkaille. Sivulla on hyödyllisiä linkkejä sekä kaupungin tarjoamiin palveluihin sekä yhteystietoja paikallisiin yrityksiin.

Kevään 2020 poikkeusolojen aikana paikalliset yritykset loivat uusia palveluja. Niitä on listattuna Savonlinnan elinkeinopalveluiden sivuilla.

Selailemalla Visit Savonlinnan muita sivuja löydät tietoa Savonlinnan alueen nähtävyyksistä, ruokapaikoista ja aktiviteeteista. Palvelujen löytämiseksi voit käyttää Visit Savonlinnan -palveluhakemistoa ja Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluiden yrityshakemistoa. Tutustu myös koko Etelä-Savon alueen vapaa-ajanasukkaille suunnattuun Laiturilla-sivustoon!

Avaa chat

Vapaa-ajanasukkaiden sähköpostirekisteri

Vietätkö aikaasi Savonlinnan seudulla, mökkeilet tai asut osa-aikaisesti? Liity vapaa-ajanasukkaiden sähköpostirekisteriin, niin saat tietoa Savonlinnan kaupungin palveluista, vapaa-ajan asumisen kehittämisestä sekä mökkeilyyn liittyvistä asioista.

Sähköpostirekisteri on ainoastaan Savonlinnan Hankekehitys Oy:n käytössä, eikä yhteystietoja luovuteta eteenpäin. Kirjoittamalla nimesi ja sähköpostiosoitteesi suostut luovuttamaan kyseiset tiedot Savonlinnan Hankekehitys Oy:n sähköpostirekisterin käyttöön. Hankekehitys Oy:n tietosuojaselosteen voit lukea täältä.

Voit milloin tahansa pyytää tietojesi poistamista rekisteristä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen panu.litmanen(a)savonlinna.fi tai painamalla ”unsubscribe from this list” -linkkiä saamasi uutiskirjeen lopusta.

Savonlinnan Kylät ry

Savonlinnan Kylät ry toimii alueen kaikkien kylä- ja asukastoiminnan kattojärjestönä ja pyrkiikin toiminnallaan kehittämään ja laajentamaan niiden toimintaa. Tavoitteena Savonlinnan Kylät ry:llä on mm. aktivoida jo olemassa olevien kylä- ja asukasyhdistysten toimintaa sekä tarjota apua toimintaan, tiedotukseen ja markkinointiin liittyvissä asioissa. Kyläyhdistykset järjestävät myös erilaisia tapahtumia sekä on mukana hankkeissa, jotka kehittävät kaupungin, kylien ja asukasyhdistysten toimintaa.

Kylä- ja asukasyhdistyksissä on mukana myös paljon alueen vapaa-ajanasukkaita, joten tutustu alueellasi toimivan yhdistyksen toimintaan alla olevan linkin kautta ja liity mukaan kehittämään mökkipaikkakuntaasi.

Savonlinnan Kylät ry

Vapaa-ajan asumisen luvut Savonlinnassa

Vuonna 2019 tilastoituja kesämökkejä oli eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa, kummassakin noin 50 000 kappaletta. Etelä-Savon kesämökeistä 31 prosenttia sijaitsi Savonlinnan seutukunnassa, 56 prosenttia Mikkelin seutukunnassa ja 13 prosenttia Pieksämäen seutukunnassa. Suomen kuntia vertailtaessa viidenneksi eniten mökkejä oli Savonlinnassa (8 492 kpl). (Tilastokeskus 2020)

Savonlinnan seutukunta

  • Vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 15 327 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajanasuntojen lukumäärä 9 285 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistaminen vapaa-ajanasuntojen osuus 61 %

Etelä-Savo

  • Vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 50 101  kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen lukumäärä 27 808 kpl
  • Maakunnan ulkopuolisten omistamien vapaa-ajan asuntojen osuus 55, 5 %

Lähteet: Tilastokeskus 2018, 2019, 2020 ja Kujala et al. 2018, s. 16, käyty 16.6.2020.

veneet_aurinko_laituri

Lähetä vapaa-ajan asumiseen liittyvää palautetta