Lapsiperheille

Leppoisa lapsiperheiden loma vai vauhdikkaan poppoon päivän pyrähdys Savonlinnaan? Katso vinkit lomaan!

Savonlinnan seutu on lapsiystävällinen lomakohde olipa suunnitteilla pidempi tai lyhyempi loma tai päiväretki. Luonnon ympäröimä, juuri sopivan kokoinen Savonlinna tarjoaa monenlaisia elämyksiä, tekemistä ja koettavaa keskustassa sekä lähialueilla.

Tarjoukset | Tapahtumat | Majoitus | Tekemistä keskustassa

Hytermä | Linnansaaren kansallispuisto | Punkaharju

Kuva: Hepokatin kotieläinpiha, Punkaharju

Suosittelmme

Meidän suosikkikohteemme, joita et halua ohittaa.

Tulevat tapahtumat

Selaa tapahtumia klikkaamalla nuolista.

Suosittelemme perhemajoitukseen

Lasten kanssa keskustassa

Aivan kaupungin keskustasta löytyy paljon puuhaa ja monta mielenkiintoista kohdetta. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä pääsee myös farmivierailulle ihka oikealle pienmaatilalle.

Kierrä keskustan reitit

Seikkailemaan Linnansaaren kansallispuistoon

Matka puiston pääsaarelle tehdään jännittävästi veneellä. Retken voi aloittaa joko Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämestä puiston itäpuolelta tai vastarannalta SaimaaHoliday Oravista. Katso kartta »

Puiston pääsaarella kiertää 1,9 km mittaisen Linnonpolku, joka vie sinut tutustumaan Saimaan esihistoriallisiin vaiheisiin sekä maisemaa muokanneisiin luonnonilmiöihin.

Varaa venekuljetus

Hyppää veneen kyytiin ja hurauttele Linnansaaren kansallispuistoon seikkailulle. Voit myös risteillä Savonlinnasta Järvisydämeen.

Kierrä Linnonpolku

Koe myös nämä!

Linnonpolku-reitti lähtee Sammakkoniemen leirintäalueelta, jossa on myös nuotiopaikkoja, keittokatos, kioski, kaivo ja vuokrasauna. Voit myös piipahtaa mielenkiintoisella torpalla. Tutustu myös norpparetkiin »

Perheille sopivat majoituskohteet Linnansaaressa

Bongaamaan Kerimäen suuruudet

Yksi Saimaan seudun kiinnostavimmista ja kauneimmista kohteista on Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret Kerimäellä ja sieltä löytyvä kivitaidekokoelma. Alue koostuu kolmesta saaresta, jotka on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1931. Saarelle pääsee leppoisasti soudellen ja saarta kiertää helppokulkuinen luontopolku.

Varaa soutuvene

Kierrä Romu-Heikin polku

Koe myös nämä!

Kerimältä löytyy monta muutakin mukavaa kohdetta ja tekemistä perheille.

Retkelle Punkaharjulle

Kesämaan vesi- ja puuhapuistossa riittää tekemistä ja hurjapäät pääsevä kiipeilemään viereiseen köysiseikkailupuistoon. Hepokatin kotieläinpihalta tutustut maatilan ympäristöön, kotieläinpihaan, leikkialueisiin ja puutarhaan. Retkeilytunnelmaan pääsee Karjalankallion näköalapaikalla ja laavulla, jonne on lyhyt kävelymatka. Punkaharjulla löytyy tekemistä vaikka useammaksi päiväksi!

Punkaharjun helppokulkuiset reitit

Voisit olla kiinnostunut myös