Savonlinnan nähtävyydet ja kulttuuri

Savonlinna on idyllinen pikkukaupunki, jossa on rikas kulttuurielämä. Olavinlinnassa pidettävät Savonlinnan Oopperajuhlat ovat maailmankuulu kulttuuritapahtuma. Oopperajuhlien lisäksi Savonlinnan seudulla on paljon muutakin elävää musiikkia Musiikkiakatemian klassisen musiikin konserteista Huvilan rock- ja pop-ulkoilmakonsertteihin. Tule kuulemaan kuinka Savonlinnassa soi!

Kesäaikaan Savonlinna on hieno kohde taidematkailuun. Seudulla on kesällä auki erilaisia taidegallerioita. Museot näyttelyineen ovat auki ympäri vuoden.

Teatteriin voit mennä mihin vuoden aikaan tahansa. Savonlinnan teatterilla on viitisen ensi-iltaa joka vuosi. Kesällä seudulla on useita kesäteattereita. Savonlinnan seudulla on myös paljon historiallisia kohteita, joista Olavinlinna on tietenkin se kuuluisin. Historiasta kiinnostuneet voivat käydä vielä Kerimäen suuressa puukirkossa ja tutkia seudun patsaita ja muistomerkkejä.

Savonlinnan seudulta löydät kiehtovia nähtävyyksiä ja unohtumattomia kokemuksia. Harvassa lomakohteessa voi käydä maailmanluokan oopperassa, syödä vastapyydettyjä Puruveden muikkuja tai nähdä saimaannorpan kurkkimassa järvellä. Tuhansien tarinoiden Olavinlinna, Kerimäen maailman suurin puukirkko sekä Lusto – Suomen Metsämuseo sinun on nähtävä! Savonlinnan ja lähiseutujen nähtävyydet ja kulttuuri on kokonaisuus, jonka parissa voi viettää useammankin päivän.

Hae yrityksiä ja palveluita

Voisit olla kiinnostunut myös