Savonlinnan seudun TOP-10 käyntikohteet

Savonlinnan seudulla lomailet helposti useamman päivän kierrellen nähtävyyksiä ja käyntikohteita, sekä tietenkin harrastaen monipuolisia aktiviteetteja niin järvellä kuin maallakin. Seudun ehdottomia vahvuuksia ovat puhdas luonto, kansallispuistot sekä maailmankuulut nähtävyydet Olavinlinna ja maailman suurin puukirkko.

Listasimme sinulle Savonlinnan seudun TOP 10 -käyntikohdetta, jotka sinun ainakin tulisi lomallasi nähdä ja kokea. Kuten huomaat, Savolinnan seudulla saat helposti kulumaan useita päiviä, ellei jopa viikkoja!

Suosittelemme ainakin seuraavia käyntikohteita:

  1. Keskiaikainen Olavinlinna on ehdoton käyntikohde kun Savonlinnassa ollaan. Vuonna 1475 rakennettu linna on avoinna ympäri vuoden ja on seudun tärkein matkailunähtävyys. Kesällä Olavinlinna toimii Savonlinnan Oopperajuhlien näyttämönä sekä siellä järjestetään monia tapahtumia.
  2. Olavinlinnan vieressä sijaitseva Riihisaari, jossa myös seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Riihisaari on kohtaamispaikka ja näyttelykeskus, joka avautui 1.6.2021 täysin uudistettuna. Riihisaaren laiturista löydät museolaivat, ja sisätiloista monipuoliset näyttelyt ympäri vuoden.
  3. Savonlinnan Wanhassa kaupungissa saa helposti ajan kulumaan. Linnankatu on Savonlinnan vanhin katu ja sen varrella on useita kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Lasten kanssa kannattaa piipahtaa temmeltämässä Pikku Kakkosen leikkipuistossa sekä helteellä pulahtaa vilvoittavaan Saimaaseen. Piipahda myös ihanissa käsityöläisputiikeissa!
  4. Savonlinnan tori on kaupungin sydän. Tori sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Matkustajataman vieressä ja sinne voi piipahtaa vaikka veneellä. Torilla kannattaa maistella lörtsykahvit, sekä nauttia kiireettömästä pikkukaupungin tunnelmasta. Tiedätkö muuten kuinka lörtsy nautitaan oikeaoppisesti?
  5. Kerimäellä sijaitsee maailman suurin puukirkko, josta lötyyy istumapaikkoja yhteensä 3000 henkilölle. Seisomapaikkoja kirkossa on yhteensä 5000:lle. Kerimäen kirkonkylässä on myös kiva kahvila sekä lapsiystävällinen uimaranta Kirkkoranta sekä hieno Liikuntapuisto. Kerimäellä sijaitsee myös yksi seudun haastavimmista golf-kentistä sekä upea Hytermä, jossa voit tutustua Romu-Heikin tarinaan ja tuotoksiin sekä upeaan ja puhtaaseen Saimaan Puruveden järviluontoon.
  6. Punkaharju valittiin vuoden 2017 Retkikohteeksi – eikä suotta! Punkaharjun luonnonsuojelualueella löytyy koko perheelle sopivia ulkoilureittejä. Sen lisäksi Punkaharjulla sijaitsee Suomen Metsämuseo Lusto, taidekartano Johanna Oras, Aseman Taidelaituri sekä Saimaan Taideluola Retretti (peruskorjaus kesken).
  7. Vuokalan Myllyssä Savonrannalla voi tutustua hyväkuntoiseen ja käytännössä käyttökuntoiseen myllyn koneistoon. Myllyn yhteydessä sijaitseva voimalaitos on edelleen toiminnassa, ja tänäkin päivänä Savonrannalla käytetään oman voimalan sähköä. Piipahda myös Galleria Piippuhallissa sekä vierasvenesataman ravintolassa.
  8. Rantasalmella voi harrastaa monipuolisesti esimerkiksi Linnansaaren kansallispuiston maisemissa. Retket kansallispuistoon voit joko tilata etukäteen omaan aikatauluusi sopivaksi tai osallistua aikataulutetuille takuulähdöille. Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämeen valmistui keväällä uniikki Järvikylpylä, joka on louhittu rantakallioon ja lämpenee ekologisesti maa- ja aurinkoenergialla. Linnansaareen pääset näppärästi melomalla, veneellä tai osallistumalla retkelle. Pääsaarellä voit majoittua Ekohostellissa tai telttailla.
  9. Enonkoskella voit yhdellä pysähdyksellä tutustua mm. kesänäyttelyihin sekä Koloveden luontotupaan sekä kauniisii kivisiltoihin sekä kirkkoon. 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee Hanhivirran lossi. Lossin toisella puolella sijaitsevat Koloveden kansallispuisto sekä Enonkosken luostari. Kolovesi on melojien paratiisi ja siellä on moottoriveneily kielletty. Jos et omista kanoottia, sen voi helposti myös vuokrata.
  10. Saimaa, nähtävyyksistä kenties suurin! Savonlinnan on sanottu olevan Saimaan sydän, sijaitseehan se aika tarkalleen keskellä tätä upeaa ja puhdasta järveä. Savonlinnan kaupunki on rakennettu saarille, joten sen upeasti vilkkuviin vesiin voi olla törmäämättä. Onneksi tilanne on sama myös lähikylissä, Saimaa on läsnä kaikkialla! Tutustu Saimaan luontokohteisiin »

Tutustu Savonlinnan seudun kesätapahtumiin, elämyksiin, aktiviteetteihin ja kesävinkkeihin!