Savonlinnan seudun TOP-10 käyntikohteet

Savonlinnan seudulla lomailet helposti useamman päivän kierrellen nähtävyyksiä ja käyntikohteita, sekä tietenkin harrastaen monipuolisia aktiviteetteja niin järvellä kuin maallakin. Seudun ehdottomia vahvuuksia ovat puhdas luonto, kansallispuistot sekä maailmankuulut nähtävyydet Olavinlinna ja maailman suurin puukirkko. Kuva: Anssi Taskinen

Listasimme sinulle Savonlinnan seudun TOP 10 -käyntikohdetta, jotka sinun ainakin tulisi lomallasi nähdä ja kokea. Kuten huomaat, Savolinnan seudulla saat helposti kulumaan useita päiviä, ellei jopa viikkoja!

Suosittelemme ainakin seuraavia käyntikohteita:

  1. Keskiaikainen Olavinlinna on ehdoton käyntikohde kun Savonlinnassa ollaan. Vuonna 1475 rakennettu linna on avoinna ympäri vuoden ja on seudun tärkein matkailunähtävyys. Kesällä Olavinlinna toimii Savonlinnan Oopperajuhlien näyttämönä sekä siellä järjestetään monia tapahtumia.
  2. Olavinlinnan läheisyydessä Nälkälinnanmäen väliaikaistiloissa sijaitseva Riihisaari–Saimaan luonto- ja museokeskus sekä seudun matkailu- ja retkeilyinfo. Piristy hauskasta kierrätystaiteesta sekä lumoavista luontokuvista. Museolaiva Mikkoon voit tutustua kaupungin keskustassa Aleksin aukion laiturissa.
  3. Savonlinnan Wanhassa kaupungissa saa helposti ajan kulumaan. Linnankatu on Savonlinnan vanhin katu ja sen varrella on useita kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Lasten kanssa kannattaa piipahtaa temmeltämässä Pikkukakkosen leikkipuistossa sekä helteellä pulahtaa vilvoittavaan Saimaaseen.
  4. Savonlinnan tori on kaupungin sydän. Tori sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Matkustajataman vieressä ja sinne voi piipahtaa vaikka veneellä. Torilla kannattaa nauttia lörtsykahvit, sekä nauttia kiireettömästä mutta kansainvälisestä tunnelmasta. Tiedätkö muuten kuinka lörtsy nautitaan oikeaoppisesti?
  5. Kerimäellä sijaitsee maailman suurin puukirkko, josta lötyyy istumapaikkoja yhteensä 3000 henkilölle. Seisomapaikkoja kirkossa on yhteensä 5000:lle. Kerimäen kirkonkylässä on myös kiva kahvila sekä lapsiystävällinen uimaranta Kirkkoranta sekä hieno Liikuntapuisto. Kerimäellä sijaitsee myös yksi seudun haastavimmista golf-kentistä sekä upea Saimaan luontokohde Hytermä, jossa voit tutustua Romu-Heikin tarinaan ja tuotoksiin sekä upeaan ja puhtaaseen järviluontoon.
  6. Punkaharju valittiin vuoden 2017 Retkikohteeksi – eikä suotta! Punkaharjun luonnonsuojelualueella on koko perheelle sopivat ulkoilureitit. Sen lisäksi Punkaharjulla sijaitsee mm. metsämuseo Lusto sekä taidekartano Johanna Oras.
  7. Vuokalan Myllyssä Savonrannalla voi tutustua hyväkuntoiseen ja käytännössä käyttökuntoiseen myllyn koneistoon. Myllyn yhteydessä sijaitseva voimalaitos on edelleen toiminnassa, ja tänäkin päivänä Savonrannalla käytetään oman voimalan sähköä. Lapsiperheiden ja seikkailunhaluisten kannattaa piipahtaa myös Lekotin köysiradalla!
  8. Rantasalmella voi harrastaa monipuolisesti Linnansaaren kansallispuiston maisemissa. Retket voit joko tilata etukäteen omaan aikatauluusi sopivaksi tai osallistua aikataulutetuille takuulähdöille. Hotel & Spa Resort Järvisydämeen valmistui keväällä uniikki Järvikylpylä, joka on louhittu rantakallioon ja lämpenee ekologisesti maa- ja aurinkoenergialla. Linnansaareen pääset näppärästi reittiveneellä ja majoittua voit Ekohostellissa.
  9. Enonkoskella voit yhdellä pysähdyksellä tutustua mm. kesänäyttelyihin sekä Koloveden luontotupaan sekä kauniisii kivisiltoihin sekä kirkkoon. 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitsee Hanhivirran lossi. Lossin toisella puolella sijaitsevat Koloveden kansallispuisto sekä Enonkosken luostari. Kolovesi on melojien paratiisi ja siellä on moottoriveneily kielletty. Jos et omista kanoottia, sen voi helposti myös vuokrata.
  10. Saimaa, nähtävyyksistä kenties suurin. Savonlinnan on sanottu olevan Saimaan sydän, sijaitseehan se aika tarkalleen keskellä tätä upeaa ja puhdasta järveä. Savonlinnan kaupunki on rakennettu saarille, joten sen upeasti vilkkuviin vesiin voi olla törmäämättä. Onneksi tilanne on sama myös lähikylissä, Saimaa on läsnä kaikkialla!

Tutustu Savonlinnan seudun kesätapahtumiin, elämyksiin, aktiviteetteihin ja kesävinkkeihin!

Lomalla on väliä – tutustu kesään 2020 »

savonlinna saimaa top 10 käyntikohteet nähtävyydet