Kalastus Saimaalla

Saimaa on kalastajan paratiisi ja tarjoaa hyvät puitteet niin omatoimikalastajille kuin opastettuja retkiä haluaville. Saimaa on Euroopan suurin järvialue ja kalastus Savonlinnassa ja Saimaalla on järvikalastajalle todellinen elämys!

 

Savonlinnan seudulla voit kalastaa itsekseen (muista kalastuslupa!) tai lähteä osallistua järjestetylle kalastusretkelle. Oppaan kanssa kalastaessa parhaat kala-apajat löytyvät helposti, ja halutessasi retkellä tarjotaan erälounas luonnon helmassa. Saimaalta pyydetään muun muassa taimenta, kuhaa, ahventa, haukea, säynettä ja harjusta. Saimaan herkkua on myös muikku, etenkin kuulusta Puruveden muikku, jolla on EU:n nimisuoja.

Kalastajille tärkeää tietoa voit lukea kalat.fi -sivustolta ». Sivustolta selviää esimerkiksi, millaisia kalastuslupia tarvitaan. Savonlinnassa kalastuslupia myy Carlson Savonlinna tai voit ostaa kalastusluvan verkosta ».

Kalastusrajoitus.fi -sivustolta löytyy tietoa vesistöistä, joissa kalastusta on rajoitettu. Tutustu myös Saimaan uhanalaisiin lohikaloihin ja niiden suojelutyöhön ».

Kalastusluvat

Kalastonhoitomaksu:

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Muut kalastusluvat:

Voisit olla kiinnostunut myös