Kävely ja patikointi

 Savonlinnan seudulla on useita kävelyreittejä ja luontopolkuja upeissa järvi- ja metsämaisemissa. Patikoimaan pääsee seudun kahdessa vesikansallispuistossa (Kolovedelle vain kesäisin) ja Punkaharjun luonnonsuojelualueella. Keskustassa luontoon pääsee Sulosaaressa.

Kierrä keskustassa

Lähde leppoisalle kävelyretkelle aivan keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle Sulosaarelle. Parin kilometrin mittaisen luontopolun varrella voit bongailla upeita taidelinnunpönttöjä ja pysähtyä nauttimaan retkieväät laavulle. Voit myös tutusta kaupungin nähtävyyksiin omatoimikierroksen avulla.

Bongaa pönttö!

Keskustan alueelta voit löytää yli 100 kpl ITE-taitelija ja haudankaivaja Marko Ruuskasen upeita taidelinnunpönttöjä. Kun kävelet keskustassa, kannattaa tähyillä pitkin puiden runkoja, sillä pönttöjä saattaa löytyä mitä yllättävimmistä paikoista! Voit myös seurata omatoimireittiä alta. Keskustan lisäksi suosittelemme suuntaamaan Sulosaareen ja Talvisalon hautausmaalle.

Retkeile Mustalammen laavulle

Vain 20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta löydät Pihlajaniemen talviretkeilyreitistöt, jossa voit hiihtää, pyöräillä, lumikenkäillä ja kävellä monitoimiuria pitkin. Reittien lähtöpiste on Tervastupa, jonne pääsee helposti autolla. Tervastuvalla nuotipaikka, laavu ja vapaaehtoisvoimin pyörivä latukahvila (avoinna pääsääntöisesti la-su klo 10-15 ja hiitolomaviikoilla 8 ja 9 ma-su klo 10-16).

Tutki kuuluisa Punkaharju

Punkaharjun reiteillä retkeilet myös talvella. Topeliuksen polku kulkee pitkin rantaviivaa ja sieltä avautuu upea näköala Saimaalle sekä metsään. Polulla ei ole talvikunnossapitoa, mutta yleensä se kestää hyvin tampattuna runsaan käytön takia. Jos kävely ei onnistu, voit myös ottaa lumikengät jalkaan!

Karjalankallion laavu

Talvella voi myös retkeillä Tutkimuspuistossa. Puistosta löytyy aurattuja teitä, joilla voi kävellä ja pyöräillä. Saimaan rannalta löytyy myös Metsähallituksen ylläpitämä Karjalankallion laavu. Katso kartta »

KESÄKAUSI
Seikkaile luontopoluilla

Kierrä Kaijansuo

Tutki Pihlajaniemen ulkoilureitistö

Retkeile kansallispuistoissa

Liiku Punkaharjun kansallismaisemissa

Kerimäkeläistä historiaa

Savonrannan reitit

Tilaa retki ennakkoon

Voisit olla kiinnostunut myös