Paikallisia makuja ja lähiruokaa Saimaalta

Täällä idän ja lännen rajamailla on aina osattu tarjoilla hyvää ja maukasta ruokaa – Saimaasta ja metsistä suoraan lautaselle.

Seudun kalaisat villivedet ja rehevät metsät tarjoavat maailman puhtainta ruokaa, joka tarjoillaan kera lämpimän itäsuomalaisen vieraanvaraisuuden. Tänä vuonna paikalliset maut ja ruokakulttuuri ovat erityisessä asemassa, kun Saimaalla juhlitaan European Region of Gastronomy -titteliä ja Taste Saimaa -juhlavuotta erilaisten tapahtumien, teemapäivien ja reseptiikan muodoissa hyödyntäen kulloisenkin sesongin raaka-aineita.

TasteSaimaa | Tapahtumat | Elämykset | Osta paikallista | D.O. Saimaa

Suosittelemme

Meidän suosikkimme, joita et halua ohittaa.

TasteSaimaa -juhlavuosi

Kolme itäisen Suomen maakuntaa – Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala – muodostavat yhdessä Taste Saimaa ja Saimaa European Region of Gastronomy -alueen, jonka ruokakulttuuri perustuu sesongin antimiin. Alta löydät seutumme tapahtumia, jolla juhlistamme upeaa ruoka- ja kultuuriperimäämme.

Tutustu juhlavuoden tapahtumiin – koe ainakin nämä!

Tee retki nimisuojatun Puruveden muikun kotivesille nauttimaan maittavia muikkueväitä ja nauti Saimaan rannalla loimutettua tuoretta lohta.

Lisää tapahtumamaistiaisia

Oopperaillallisia, ruokamarkkinoita ja muikun myyntiä – sekä paljon muuta!

Maailman puhtainta ruokaa

Ainutlaatuinen itäisen Suomen ruokakulttuurin juuret ovat seudun puhtaiden järvien ja metsien runsaissa antimissa. Saimaalaisen ruokaperinteen aarteita ovat totta kai kalat, joiden maku on parhaimmillaan yksinkertaisesti valmistettuna. Saimaan villiraaka-aineet tarjoavat komponentteja niin kotikeittiöihin kuin huippuravintoloihin.

Ruokaa suoraan Saimaasta ja metsistä lautaselle

Sukella Saimaan kala-aarteiden ja makuelämysten maailmaan. Hyppää veneen kyytiin ja köröttele pitkin Puruveden muikun kotivesiä tai nauti tunnelmallinen illallinen kansallispuiston maisemissa. Talvikaudella voi narrata soppakalat perinteisellä madepilkillä.

Osta paikallista

Tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista kotikokkikin loihtii vaikka mitä! Voit ostaa paikallisia tuotteita, kaloja ja lihoja erikoiskaupoista, isojen markettien kala- ja lihatiskeiltä sekä REKO-ruokarenkaista. REKO-ruokatuottajien tarjonnan ja myyntiajankohdat löydät kunkin omasta Facebook-ryhmästä.

D.O. Saimaa = 100 % hyvää Saimaan seudulta

D.O. Saimaa (Designation of Origin) on alueellinen laatu- ja alkuperämerkki, joka kertoo että tuote tai raaka-aine on valmistettu Saimaan seudulla korkeita laatukriteerejä noudattaen.

Lue lisää D.O. Saimaa -alkuperämerkistä »

Seudun We Support -ravintolat

We Support -ravintolat käyttävät D.O. Saimaa -tuotteita ja täten arvostavat raaka-aineiden alkuperää, puhtautta ja korkeaa laatua. Erityisesti näissä ravintoloissa suositaan lähialueen tuoreita kaloja, sesonkien kasviksia, marjoja, hedelmiä ja paikallisesti tuotettua lihaa.

Yrittäjä! Haluatko mukaan Paikallisia makuja -sivustolle? Sivustoa ja seudun ruokamatkailua kehitetään Saimaa lautasella -hankkeella. Lue lisää ja osallistu toimenpiteisiin »

Voisit olla kiinnostunut myös