Paikallisia makuja ja lähiruokaa Saimaalta
Nauti seutumme parhaista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa tai poimi ja pyydä puhtaat raaka-aineet omaan keittiöösi.
Tervetuloa viettämään Taste Saimaa -juhlavuotta kanssamme!
Nauti seutumme parhaista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa tai poimi ja pyydä puhtaat raaka-aineet omaan keittiöösi.
Tervetuloa viettämään Taste Saimaa -juhlavuotta kanssamme!
Nautiskele herkuista Aino Acktén jalanjäljissä, maista maankuulu muikku tai herkuttele lörtsylla Suomen kauneimmalla torilla.
Saimaan alueelle on myönnetty kansainvälinen European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. Kolmen itäisen maakunnan – Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan – muodostama Taste Saimaa -alue juhlistaa Saimaan ainutlaatuista gastronomiaa ja kulttuuria herkullisilla elämyksillä läpi vuoden.
Kurkkaa alta kalatapahtumat, suoramyyntipäivät ja lähiruokatorit. Seudun kaikki tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.
Nauti paikallisia makuja teemaillallisella tai nappaa mukaan raaka-aineet torilta. Alta selaamalla löydät lisää tapahtumia.
Ainutlaatuinen itäisen Suomen ruokakulttuurin juuret ovat seudun puhtaiden järvien ja metsien runsaissa antimissa. Saimaalaisen ruokaperinteen aarteita ovat totta kai kalat, joiden maku on parhaimmillaan yksinkertaisesti valmistettuna. Saimaan villiraaka-aineet tarjoavat komponentteja niin kotikeittiöihin kuin huippuravintoloihin.
Kuva: Kerimäen kalatalo
Muikku kuuluu ehdottomasti Saimaan parhaimpiin antimiin! Muikusta on moneksi – tutustu muikun tarinaan ja maistele muikkua eri muodoissa!
Nautiskele keittiömestari Ilkka Arvolan suunnittelema neljän ruokalajin karitsamenu hulppeassa kartanomiljöössä tai maistele loimulohta ja muita paikallisia kalaherkkuja Saimaan rantamaisemissa.
Maistele paikan päällä tehtyä herkkujäätelöä tai lämpimiä savumuikkuja suoraan savustimesta lämpimänä lautaselle.
Tutustu permapuutarhaan tai nykyaikaisen lammastilan elämään. Aitoa vieraanvaraisuutta ja toimivia tiloja on tarjolla monenlaisiin tilaisuuksiin ja juhliin.
Jos kaipaat lisää tekemistä, kurkkaa myös seudun kesän viikko-ohjelma.
Maistele paikalliset herkut à ala carte -listalta tai nautiskele paikallisista raaka-aineisto valmistettuja lounaita tai kahvilaherkkuja.
Tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista kotikokkikin loihtii vaikka mitä! Voit ostaa paikallisia tuotteita, kaloja ja lihoja erikoiskaupoista, isojen markettien kala- ja lihatiskeiltä sekä REKO-ruokarenkaista. REKO-ruokatuottajien tarjonnan ja myyntiajankohdat löydät kunkin omasta Facebook-ryhmästä.
D.O. Saimaa (Designation of Origin) on alueellinen laatu- ja alkuperämerkki, joka kertoo että tuote tai raaka-aine on valmistettu Saimaan seudulla korkeita laatukriteerejä noudattaen.
Yrittäjä! Haluatko mukaan Paikallisia makuja -sivustolle? Sivustoa ja seudun ruokamatkailua kehitetään Saimaa lautasella -hankkeella. Lue lisää ja osallistu toimenpiteisiin »