Melonta Saimaalla

Saimaa on Euroopan suurin järvialue, josta löytyy monipuolinen vesistömaisema suurine järvenselkineen ja saarilabyrintteineen. Savonlinnan seudun vesikansallispuistot Linnansaari ja Kolovesi ovat kuin tehtyjä melojan tutkittaviksi.

Osta retki | Melontareitit | Välinevuokraus

Linnansaari | Kolovesi | Puruvesi ja Hytermä

Savonlinna on Saimaan ympäröimä, joten voit vaikka käydä katsomassa kaupungin nähtävyyksiä melomalla. Varaa melontaretki oppaan johdolla tai vuokraa kanootti tai kajakki omatoimiretkiä varten. Rauhallinen kesäpäivä ja tyyni järvenselkä kutsuvat tutkimaan Saimaan sopukoita melomalla tai vaikka SUP-laudalla.

Suosittuja melontakohteita ovat esimerkiksi Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot sekä Punkaharju. Kohteisiin voi mennä melomaan omatoimisesti tai varata varusteet ja melontaoppaan etukäteen. Myös Pihlajavesi sekä kristallinkirkas Puruvesi ovat oivia melontakohteita. Tutki alueen retkisatamia ja luonnonsatamia »

Seikkaile melontareiteillä

Suuntaa kansallispuistoihin tai tutki Punkaharjua. Siltojen Savonlinna -reitit kulkevat lähellä kaupunkikeskustaa. Jokimelontaan puolestaan pääset tutustumaan Oravareitillä.

Vuokraa kanootti tai kajakki

Alta löydät seudun välinevuokrauspisteet. Voit myös katsoa yritykset kartalla.

Vuokrauspisteet kartalla

Ota suunnaksi kansallispuisto, Punkaharju tai tutki upea Puruveden seutu!

Retket ja palveluntarjoajat

Löydä yhteistyökumppani ja suunnittele ikimuistoinen melontalomasi. Kurkkaa myös heti verkosta ostettavat retket.

Voisit olla kiinnostunut myös