Retkiluistelu Saimaalla

#saimaamoments

Savonlinnan seudulla on Saimaa kaikkialla lähellä, joten mikäpä olisi parempi tapa talviliikuntaan kuin matkaluistelu. Retkiluistelu sopii kaikille, eikä se vaadi kovaa kuntoa – jokainen voi luistella omalla vauhdillaan ja itselleen sopivan matkan. Pitkäteräiset retkiluistimet kiinnitetään tukeviin kenkiin tai monoihin, ja niitä voi vuokrata Savonlinnan seudun välinevuokraamoista. Retkiluistelukausi kestää tavallisesti tammikuusta aina maaliskuulle saakka.

Retkiluistelureitit ja reitin kunto

Savonlinnan seudulla on kilometreittäin hoidettuja ja turvallisia luistelureittejä. Punkaharjun ja Linnansaaren reiteistä löydät ajantasaisen reitin kunnon päiväkirjoista. Seudun reitit:

-Savonlinna, Pullinlahti (ei välinevuokrausta)
-Punkaharju, n. 16 km(välinevuokrausta, katso ajantasainen reitin kunto)
-Oravi, jopa yli 20 km (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä, katso ajantasainen reitin kunto)
– Hotel & Spa Hotel Järvisydän Rantasalmi, jopa yli 20 km (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä)
-Katso Oravi-Järvisydän Linnansaaren talvivaellusreitti kartalla.

Linnansaaren kansallispuiston halki Oravista Rantasalmelle Järvisydämeen kulkeva reitti on ehkäpä Suomen upein ja pisin; järviluonnon keskellä kulkevaa jääreittiä on yhteensä jopa 40 kilometriä sään niin salliessa. Reitille ovat tervetulleita niin luistelijat, potkukelkkailijat, hiihtäjät sekä kävelijät. Luistelureittien varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa voit levätä ja syödä eväitä upeissa Saimaan talvimaisemissa.

Punkaharjulta reittiä löytyy n. 15 km kauniissa harjumaisemissa. Frozen Saimaa -talviviikkojen 14.2.-15.3. aikana reitillä palvelee Inkeritalon lettukahvila (talven 2021 osalta tieto päivitetään) sekä tietenkin Harjun Portin ravintolapalvelut (ympäri vuoden).

Ajankohtaista

Tapahtumat ja takuulähdöt

Tapahtumatiedot päivittyvät lähempänä sesonkia. Pääset selaamaan kaikkia tapahtumia tapahtumakalenterista.

Retkiluistelutuotteet ja -reitit

Suosittelemme lisäksi