Retkiluistelu Saimaalla

#saimaamoments

Savonlinnan seudulla on Saimaa kaikkialla lähellä, joten mikäpä olisi parempi tapa talviliikuntaan kuin matkaluistelu. Retkiluistelu sopii kaikille, eikä se vaadi kovaa kuntoa – jokainen voi luistella omalla vauhdillaan ja itselleen sopivan matkan. Pitkäteräiset retkiluistimet kiinnitetään tukeviin kenkiin tai monoihin, ja niitä voi vuokrata Savonlinnan seudun välinevuokraamoista. Retkiluistelukausi kestää tavallisesti tammikuusta aina maaliskuulle saakka.

***

Lue talvilomasta Saimaalla – siirry talvilomien pääsivulle

***

Savonlinnan seudulla on kilometreittäin hoidettuja ja turvallisia luistelureittejä:

-Savonlinnasta Pullinlahdelta (ei välinevuokrausta)
-Punkaharjulta (välinevuokrausta, katso ajantasainen reitin kunto)
-Oravista (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä, katso ajantasainen reitin kunto)
– Järvisydämestä (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä)
-Katso Oravi-Järvisydän Linnansaaren talvivaellusreitti kartalla.

Linnansaaren kansallispuiston halki Oravista Rantasalmelle Järvisydämeen kulkeva reitti on ehkäpä Suomen upein ja pisin; järviluonnon keskellä kulkevaa jääreittiä on yhteensä jopa 40 kilometriä sään niin salliessa. Reitille ovat tervetulleita niin luistelijat, potkukelkkailijat, hiihtäjät sekä kävelijät. Luistelureittien varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa voit levätä ja syödä eväitä upeissa Saimaan talvimaisemissa.

Punkaharjulta reittiä löytyy n. 15 km kauniissa harjumaisemissa. Frozen Saimaa -talviviikkojen 14.2.-15.3. aikana reitillä palvelee Inkeritalon lettukahvila sekä tietenkin Harjun Portin ravintolapalvelut (ympäri vuoden).

Ajankohtaista

Tapahtumat ja takuulähdöt

Lisää löydät tapahtumakalenterista.

Sorry, No items

Retkiluistelutuotteet ja -reitit

Suosittelemme lisäksi