Retkiluistelu Saimaalla

#saimaamoments

Savonlinnan seudulla on Saimaa kaikkialla lähellä, joten mikäpä olisi parempi tapa talviliikuntaan kuin matkaluistelu. Retkiluistelu sopii kaikille, eikä se vaadi kovaa kuntoa – jokainen voi luistella omalla vauhdillaan ja itselleen sopivan matkan. Pitkäteräiset retkiluistimet kiinnitetään tukeviin kenkiin tai monoihin, ja niitä voi vuokrata Savonlinnan seudun välinevuokraamoista. Retkiluistelukausi kestää tavallisesti tammikuusta aina maaliskuulle saakka.

Retkiluistelureitit

Savonlinnan seudulla on kilometreittäin hoidettuja ja retkiluistelureittejä:

-Punkaharju, n. 16 km(välinevuokrausta, katso ajantasainen reitin kunto)
-Oravi, jopa yli 20 km (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä, katso ajantasainen reitin kunto)
– Hotel & Spa Hotel Järvisydän Rantasalmi, jopa yli 20 km (välinevuokrausta ja opastettuja retkiä)

Linnansaaren talvivaellusreitti

Linnansaaren kansallispuiston halki Oravista Rantasalmelle Järvisydämeen kulkeva reitti on ehkäpä Suomen upein ja pisin; järviluonnon keskellä kulkevaa jääreittiä on yhteensä jopa 40 kilometriä sään salliessa. Reitille ovat tervetulleita niin luistelijat, potkukelkkailijat, hiihtäjät sekä kävelijät. Luistelureittien varrelta löytyy taukopaikkoja, joissa voit levätä ja syödä eväitä upeissa Saimaan talvimaisemissa.

Punkaharjun retkiluistelureitti

Katso kartta ja reittikuvaus. (Karttaupostus tulossa)

Punkaharjulta löytyy jopa 16 km retkiluistelureittiä upeissa harjumaisemissa. Frozen Saimaa -talviviikkojen aikana reitillä palvelee Inkeritalon vohvelikahvila 12. – 21.2. viikonloppuisin pe–la klo 12–20 ja su klo 12–18. sekä 24.2.-7.3. ke–la klo 12–20 ja su klo 12–18. Soihtuluistelupäivänä 26.2. avoinna klo 12-22. Aukiolopäivinä tarjolla vohveleita, kahvia & teetä sekä virvokkeita (kahvilassa A-oikeudet). Harjun Portin ravintolapalvelut saatavilla ympäri vuoden.

Retkiluistelutuotteet ja paketit

Tapahtumat ja takuulähdöt

Tapahtumatiedot päivittyvät lähempänä sesonkia. Pääset selaamaan kaikkia tapahtumia tapahtumakalenterista.

Suosittelemme lisäksi