VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb
EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb
SavonlinnanHankekehitys_tsin_RGB
maakuntaliitto_varillinen_pystylogo

Work at Savonlinna

 

Kaipaatko kiireisen arjen vastapainoksi rauhaa? Haluaisitko käydä töiden lomassa rentoutumassa luonnon keskellä? Saarille rakennettu pieni suuri Savonlinna on mainio paikka asua ja elää ympäri vuoden.

Välimatkat ovat lyhyet ja luonto on läsnä joka paikassa, myös kaupungin keskustassa. Palveluvalikoima on vähintäänkin riittävä, ja valloittava kulttuurikaupunki yllättää runsaalla tapahtumatarjonnallaan myös kesän ulkopuolella.

Meille on helppo tulla

Savonlinnaan saapuminen on helppoa. Arkisin tänne lennetään Helsingistä kaksi kertaa päivässä, ja junalla kaupunkiin pääsee viidesti päivässä. Erityisesti raideyhteys on kätevä, sillä kiskobussin pysäkki on aivan Savonlinnan ydinkeskustassa.

Olisiko aika vaihtaa maisemaa?

Töitä voi tehdä nykyisin missä vain. Tuuleta mieltäsi ja hae uutta virtaa arkeen Savonlinnan saaristosta. Tule yksin tai tuo tiimisi kokemaan työn uusi näkymä!

Miksi Savonlinnaan?

Luonto

Rentoudu vesikansallispuistoissa ja tutki Punkaharjun ja Hytermän luonnonsuojelualueet. Lue lisää »

Tapahtumat

Osallistu pikkukaupungin tapahtumiin tai nauti kansainvälisestä tunnelmasta Oopperajuhlilla. Lue lisää »

Kulttuuri

Hurmaannu keskiaikaisesta linnasta ja Euroopan suurimmasta höyrylaivastosta. Lue lisää »

Reitit

Koe keskustan teemareitit, pyöräile pitkin maalaismaisemia tai viiletä Saimaan jäällä. Lue lisää »

Saimaan neljä vuodenaikaa

Etätyö Savonlinnassa vapaa-ajanasunnolla

Tutustu videosarjaamme, jossa vapaa-ajanasukkaat kertovat omia kokemuksiaan Savonlinnan seudulla etätyöskentelystä.

Markkinointialan yrittäjänä lähes vuosikymmenen toiminut Pia Behm hoitaa liki pitäen kaikki työnsä kotoaan käsin – asiakaskäyntejä ja vastaavia työkeikkoja lukuun ottamatta. Behm kertoo pitäneensä aiemmin toimistoa myös Savonlinnan keskustassa, mutta huomasi kuitenkin, että yhä useammin ja useammin töiden pariin oli mukavampi jäädä saaristokotiin. Klassista ”kahdeksasta neljään” työpäivää Behm ei tee, eikä tavoittelekaan.

Pääkaupunkiseudulla jo pidempään vakituisesti asunut ja työskennellyt Markku Hirvonen on tehnyt jo usean vuoden ajan etätöitä mökillään Puruveden rannalla. Logistiikkapäällikkönä toimivan Markun työnantaja suhtautui etätöihin myönteisesti jo ennen koronapandemiaa, mutta pandemian myötä siihen tuli laajemmassakin mittakaavassa säännönmukaisuutta. Tällä hetkellä käytössä on ns. hybridimalli, jossa osa viikosta ollaan paikan päällä töissä ja osa etänä.

Oscar Manguy on Meksikosta, Baja Californiasta, kotoisin oleva seikkailu- ja retkikuntakuvaaja. Oscarin työt ovat usein eri puolillla maailmaa ja hän tekee paljon yhteistyötä ulkomaisten yritysten kanssa. Kotipaikka on kuitenkin nykyään Savonlinnassa ja mökki Kerimäellä. Mökillä Oscar sanoo työskentelevänsä mahdollisimman paljon.

Arkkitehtinä työskentelevä, Punkaharjulla jo lapsesta saakka kesiä viettänyt Maria Laine on eräänlainen etätyöskentelyn edellä kävijä. Maria sopi etätyöjärjestelyistä jo vuosia ennen kuin etätyöskentelystä sen suuremmin edes puhuttiin – saati, että se olisi ollut varsinainen ilmiö. Taustalla oli halu maksimoida kesäisin Punkaharjulla ja mökillä vietettävä aika.

Vinkkejä etätyöntekoon mökillä

Etätyö Savonlinnassa

Fleet Innovation Oy:n asiakkuusjohtaja,partner Jori Paukkonen: Savonlinnan seudulla on täydelliset puitteet etätyölle

Tuloksellinen työnteko ei vaadi perinteisiä toimisto-olosuhteita. Tämän väittämän allekirjoittaa Vantaalla asuva savonlinnalaislähtöinen Jori Paukkonen, joka siirtyi koronan alkuvaiheessa vaimonsa Sallan kanssa etätöihin Enonkoskella sijaitsevalle vapaa-ajan asunnolleen. Kokemus vahvisti hänen käsitystään [...]

Pääkirjasto Joeli – Oiva etätyöskentelypaikka Savonlinnan sydämessä

Kaikki yhdistävät sanan kirjasto kirjoihin, lehtiin ja musiikkilevyihin. Harvempi kuitenkaan tietää, että kirjastosta löytyy palveleva kahvila ja se soveltuu loistavasti myös etätyöskentelyyn! Joeli sijaitsee Savonlinnan keskustassa, Asemantie 5:ssa. Kulkuyhteydet sinne [...]

Kansainvälistä yrittäjyyttä Punkaharjulla hyvien yhteyksien äärellä

Tuttuun tapaan kesäpäivä on alkanut uinnilla Puruvedessä. Talvella päivä olisi käynnistynyt kävelyllä lumisten puiden ympäröimänä. Puhutaan Savonlinnassa, Punkaharjun kylätaajamassa asuvasta yrittäjästä ja kahden kouluikäisen tyttären yksinhuoltajasta, 42-vuotiaasta Mari Pennasesta. Puruveden [...]

Espanjalaista elämää monipaikkaisesti Sveitsissä ja Savonlinnassa

Äänestä sen jo kuulee, että tämä kesämökki Savonlinnan Tappuvirran saaressa on rakas paikka 44-vuotiaalle Joaquim Martinille ja hänen espanjalaiselle vaimolle Tatianalle ja 5-vuotiaalle Marc-pojalle. Kumpusaari on mökin nimi, ja sinne [...]

Luonnonläheistä etätyöskentelyä Kerimäellä

Savonlinnassa Kerimäellä, Alakuonan kylällä asuvat tyytyväiset paluumuuttajat, 47 -vuotiaat Inka Kianto ja Esa Venäläinen kahden poikansa kanssa. Vuosiluku 1710 komeilee talon katolla. Juuret veti Akselan tilalle, joka on Esan synnyinkoti. [...]

Mekin viihdymme Savonlinnassa!

Savonlinnassa viikonloppu kestää pidempään

Jututimme muutamaa Savonlinnaan etätöihin muuttanutta ja täällä kakkoskotiaan pitävää asukasta. Lue alta mitä miksi he haluavat viettää aikaansa täällä Saimaan rannoilla.

Mökki Saimaan rannalla vai cityasunto järvinäköalalla ja hyvillä palveluilla?

Sorry, No items

Katso viikon tapahtumatarjonta

Alla olevassa listauksessa on tulevia tapahtumia. Selataksesi kaikkia tapahtumia ja tehdäksesi täsmällisiä hakuja esimerkiksi ajankohdan tai tapahtuman teeman mukaisesti tapahtumakalenteriin.