”Savonlinnassa viikonloppukin kestää pidempään”

 

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän aikaa vapaa-ajanasunnoillaan. Toiset nauttivat rauhallisesta mökkielämästä, toiset pienempien kaupunkien leppoisasta tunnelmasta. Hektisen arjen vastapainoksi kaivataan rauhoittumista.

Helsinkiläinen Finanssiala ry:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula nauttii Savonlinnassa sijaitsevan kakkoskotinsa ikkunasta avautuvasta näköalasta Saimaan Haapavedelle.
– Lumoudun tästä upeasta maisemasta yhä uudelleen ja uudelleen. Asunto Saimaan rannalla ja sen ikkunoista avautuva näkymä oli merkittävän syy, miksi päätin pitää Savonlinnassa asunnon, vaikka muutin täältä takaisin Helsinkiin yhdeksän vuotta sitten.

Aikoinaan Itä-Savo-lehden päätoimittajana työskennellyt Yli-Huttula viettää puolisonsa kanssa edelleen paljon aikaa Savonlinnassa. Vaikka matka Helsingistä tuntuu joskus pitkältä, on Saimaan rannalle pääseminen aina matkan väärti.
– Vietämme Savonlinnassa lomia ja käymme täällä muutenkin noin kerran kuukaudessa. Kesäisin kuljemme omalla autolla, mutta talvella käytämme junaa. Helsingissä meiltä kotoa on rautatieasemalle kymmenen minuutin matka ja täällä Savonlinnan päässä viiden minuutin matka, joten kulkeminen on todella kätevää. Junamatkakin menee sujuvasti töitä tehden, Yli-Huttula kertoo.

Savonlinnan palvelutarjonta ilahduttaa

Savonlinnassa viihdytään hyvin kotona, mutta kaupungin vilkas ympärivuotinen tapahtumatarjonta saa varauksetonta kehua.
– Vastoin yleistä harhaluuloa, täällä on kaupungin kokoon nähden todella paljon tapahtumia. Taitaa itse asiassa olla niin, että käytämme täällä enemmän kulttuuripalveluja kuin Helsingissä. Esimerkiksi ympäri vuoden toimivassa Kulttuurikellarissa on todella paljon erilaisia tapahtumia ja kesän jo ennestään vilkas tarjonta laajenee koko ajan. Normaalikesinä käymme tietenkin Oopperajuhlilla, vaikka asuntomme onkin tavallisesti vuokralla oopperavierailla.

Korona-aika on lisännyt etätöiden mahdollisuutta, mutta Yli-Huttula on tehnyt töitä Savonlinnasta käsin jo aikaisemminkin.
– Työni on varsin hektistä ja siihen liittyy paljon tapaamisia. Rauhoitan mielelläni silloin tällöin muutaman päivän kalenteristani, jotta voin tehdä keskittymistä vaativia tehtäviä kotoa käsin. Tulemme usein Savonlinnaan jo torstaina, teen täällä ensin töitä ja viikonloppuna ennätämme rentoutua. Jotenkin tuntuu, että Savonlinnassa viikonloppu kestää pidempään kuin Helsingissä.

***

Haluaisitko sinäkin ostaa kakkosasunnon tai mökin Savonlinnasta? Vastaa kyselyymme ja voita. Vastaamaan pääset tästä.