Hytermä – Romu-Heikin perintö

#saimaamoments

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret Kerimäellä kristallinkirkkaan Saimaan Puruveden ympäröimänä on varmasti yksi Saimaan alueen mielenkiintoisimmista ja kauneimmista luontokohteista.

Hytermän kolme saarta on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo 1931 ja sen säilyminen lähes täydellisesti luonnontilassa on nimismies ja sotakamreeri Heikki Häyrysen, ”Romu-Heikin”, ja hänen vaimonsa ansiota. He aloittivat metsien ja maiseman hoidon ”tuleville sukupolville iloksi, onneksi ja siunaukseksi” ja tästä työstä saamme nauttia vielä tänäkin päivänä.

Saarilla on erikoislaatuinen kokoelma kivitaidetta, vanhoja rakennuksia sekä helppokulkuinen luontopolku. Näyttävin monumentti on Työn muistomerkki Hytermän pääsaarella – se on tehty 99 myllynkivestä ja kohoaa yli 7 m korkeuteen.

Hytermään pääsee vain vesiteitse. Jos et omista omaa venettä, voit vuokrata soutuveneen ja soudella leppoisan matkan saarelle tai lähteä opastetulle retkelle kuulemaan tarinoita ja kurkistamaan Romu-Heikin elämään ja perintöön.

Lisätietoja Hytermästä: luontoon.fi/hyterma

*** Hytermä sijaitsee n. 7 km päässä Kerimäen keskustasta. Vuokrattavat soutuveneet sijaitsevat osoitteessa: Hälvänsaarentie 80, 58200 Kerimäki. Googlen kartta tunnistaa myös Hytermä-nimen***

Tervetuloa Romu-Heikin maailmaan

Osta opastettu retki tai vuokraa soutuvene

Varauksen voi tehdä myös Activity Makerin toimistolla Olavinkatu 44 (sales: +358449782127).

Romu-Heikin ja Lillin terveiset

hytermä luonnonsuojelualue kartta määräys

Majoitu lähellä Hytermän luonnonsuojelualuetta

Sinua saattaisi kiinostaa myös