Saapuminen Hytermään

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret on varmasti yksi Saimaan alueen mielenkiintoisimmista luontokohteista. Hytermän kolme saarta on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo 1931 ensimmäisena luonnonsuojelualueena silloisessa Mikkelin läänissä.

Kuinka pääsen Hytermään?

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret sijaitsevat Kerimäellä n. puolen tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Kerimäen keskustasta Hytermään on matkaa n. 7 km Hälvän suuntaan. Hytermää ympäröivä vesistö on Puruvesi, Saimaa.

Hytermän saarille pääsee vain vesiteitse joko omalla tai vuokraveneellä, vuokraamalla soutuveneen tai kajakin tai tilaamalla melontaretken. Hytermän vuokrattavat soutuveneet sijaitsevat osoitteessa: Hälvänsaarentie 80, 58200 Kerimäki ja kajakit Hotelli Herttuassa ».

Varaathan soutuveneen, kajakin tai retken ennakkoon »

Omalla autolla

Saavut ensin Kerimäelle ja jatkat matkaa liikenneympyrästä maailman suurimman puukirkon ja K-marketin välistä Hälväntietä pitkin. Noin 1 km päässä on Veneenniementien risteys, jonka päässä sijaitsee Hotelli Herttua. Herttuasta saat vuokrattua kajakkeja tai tilattua opastetun melontaretken Hytermään.

Jos haluat ajaa suoraan lähelle Hytermää ja soutuveneiden pitopaikkaa, jatkat Veneenniementien risteyksen ohi ja n. 6 km päästä vasemmalla voi nähdä Hytermän saaret ja Työn muistomerkin. Vajaa kilometri tästä eteenpäin kääntyy risteys vasemmalle (risteyksessä kyltti ”Hytermän veneet”). Pienen alamäen jälkeen olet parkkipaikalla.

Julkisilla

Kerimäelle pääset Savonlinnasta linja-autolla (tarkista aikataulut »). Kerimäen keskustasta on matkaa Hotelli Herttuaan n. 1,5 km ja Hytermään n. 7 km.

Hyödyllisiä linkkejä