Saapuminen Hytermään

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret on varmasti yksi Saimaan alueen mielenkiintoisimmista luontokohteista. Hytermän kolme saarta on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo 1931 ensimmäisena luonnonsuojelualueena silloisessa Mikkelin läänissä.

Kuinka pääsen Hytermään?

Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret sijaitsevat Kerimäellä n. puolen tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Kerimäen keskustasta Hytermään on matkaa n. 7 km Hälvän suuntaan. Hytermää ympäröivä vesistö on Puruvesi, Saimaa.

Hytermän saarille pääsee vain vesiteitse joko omalla tai vuokraveneellä tai vuokraamalla soutuveneen. Hytermän vuokrattavat soutuveneet sijaitsevat osoitteessa: Hälvänsaarentie 80, 58200 Kerimäki. Varaathan soutuveneen ennakkoon »

Opastettu retki kuljetuksella

Voit tilata opastetun retken, johon kuuluu nouto majapaikasta Savonlinnan alueelta. Retken aikana tutustut Hytermän mielenkiintoiseen historiaan ja luontoon oppaan johdolla. Opastetulla retkellä pääsee myös kurkkaamaan saarella sijaitseviin vanhoihin rakennuksiin ja esineistöön, johon omatoimisesti ei ole mahdollisuutta. Retken aikana vieraillaan myös maailman suurimmassa puukirkossa Kerimäen keskustassa. Retken kesto n. 3-4 tuntia, min. ryhmäkoko 2 henkeä. Varaa opastettu retki »

Omalla autolla

Hytermään pääset myös omalla autolla. Saavut ensin Kerimäelle ja jatkat matkaa liikenneympyrästä maailman suurimman puukirkon ja K-marketin välistä Hälväntietä pitkin (muuttuu Tavisalontieksi ja edelleen Hälvänsaarentieksi) n. 7 km. Vähän ennen soutuveneiden säilytyspaikkaa voitkin jo nähdä Hytermän saaret ja myllynkivistä rakennetun Työn muiston vasemalla puolella. Vajaa kilometri tästä eteenpäin risteilys veneiden säilyspaikalle ja parkkipaikalle kääntyy vasemmalle.

Julkisilla

Kerimäelle pääset Savonlinnasta linja-autolla (tarkista aikataulut »). Kerimäen keskustasta on matkaa Hytermään n. 7 km eikä välillä kulje julkista liikennettä.

Hyödyllisiä linkkejä