Pysäköinti Savonlinnassa

#saimaamoments

Savonlinnan keskusta-alueella pysäköintiaikaa on rajoitettu pääosin kiekkopysäköinnillä. Kesäaikana (2.5.–31.8.) keskustassa on myös maksullisia paikkoja seuraavasti: Kauppatori (torin laita), Koululahti, Kauppatori 6 (Seurahuoneen edusta), Matkustajasatamassa molemmin puolin katua, Malmirannassa, Tottintorilla sekä Olavinkadun varrella Sokoksen puoleisessa päässä.

Pysäköinnin voit maksaa myös kortilla sekä puhelimella (Easypark, Parkman). Alla sekä kesän että talven pysäköintiohjeet kartalla:

Kesän 2.5.-31.8. pysäköintikartta

Muun ajan 1.9.-31.5. pysäköintikartta

Asuntoautot ja -vaunut sekä moottoripyörät

Asuntovaunuille ja -autoille on lyhytaikaista (max. 48 h) pysäköintiä varten varattu kaksi paikkaa: jäähallin paikoitusalueella sekä Viiskulmassa Punkaharjuntiellä (elokuvateatteri Killan parkkipaikalla). Tutustu myös seudun leirintäalueisiin! Moottoripyörille maksuttomia paikkoja on varattuna Matkustajasatamassa torin kulmalla.

Liikenteen erikoisjärjestelyt

Savonlinna on kesällä vilkas matkailukaupunki, joka aiheuttaa muutoksia normaaleissa liikennejärjestelyissä. Muutokset ovat voimassa pääosin kesäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin saakka. Erikoisjärjestelyitä on pääosin Wanhassa Savonlinnassa Linnankadun ja Eerikin kadun alueilla: Linnankadun Olavinlinnan puoleinen osa muuttuu kesäajaksi yksisuuntaiseksi, samoin Eerikin katu noustessa ylös kohti Viiskulmaa.

Riihisaaren iso pysäköintialue on varattuna kesäaikaan mm. Savonlinnan Oopperajuhlien henkilöstölle ja taiteilijoille sekä yrityksille. Huomioithan tämän saapuessasi esimerkiksi Riihisaareen tai Olavinlinnaan. Pysäköintikartta on näppärä apuväline autoilevalle!

Suosittelemme lisäksi