Saimaannorppa ja norpparetket

Saimaannorpan juuret juontavat noin 8000 vuoden päähän, kun se jäi eristyksiin Saimaalle jääkauden aikana. Saimaannorppaa ei voi tavata missään muualla maailmassa. Saimaannorppia on arviolta noin 400 yksilöä.

Kurkkaa #norppaliveen »

 

Touko–kesäkuu ovat parasta norpan bongausaikaa. Jäiden lähdön aikaan ja sen jälkeen saimaannorpat nousevat rantakiville ja –kallioille karvanvaihtoon ja nauttimaan kevätauringosta. Muutoin norpat ovat sopeutunut vesielämään ja maalla ne vain lähinnä vierailevat. Myöhemmin kesällä norpan päälaen voi bongata todennäköisimmin auringonlaskun aikaan.

Jos haluat nähdä norpan, kannattaa lähteä kokeneiden oppaiden matkaan norpparetkelle. He tuntevat Saimaan sopukat ja sen sympaattiset asukkaat norpat kuin omat taskunsa. Jos lähdet oppaan kanssa matkaan sopivaan aikaan keväällä, niin kohtaaminen saimaannorpan kanssa on melkein varmaa. Safarilla liikutaan aina norpan ehdoilla eikä niille aiheuteta häiriötä.

Varaa norpparetki

Kevät on parasta norppien bongausaikaa! Norppasafarit soveltuvat kouluikäisille lapsille. Perheille joilla on pieniä lapsia, suosittelemme varaamaan privaattisafarin, jolloin retki voidaan toteuttaa lasten ehdoilla.

UUTTA! Nyt myös muutama lähtö aamuretkille »

Norppatapahtumat

Voisit olla kiinnostunut myös