Uimarannat Savonlinnan seudulla

Savonlinna ja lähiseutu on täynnä uimarantoja. Oikeastaan mistä tahansa kalliorannalta tai poukamasta voit pulahtaa uimaan Saimaan puhtaaseen veteen.

Kuva: Ruokkeen Lomakylä

Lapsiperheille oivallinen uimapaikka löytyy aivan kaupungin keskustan tuntumasta. Leppoisa kävely satamasta rantaa myötäilevää puistotietä pitkin johtaa Koulukadun päässä sijaitsevalle Pikku Kakkosen leikkipuiston » uimarannalle. Nimensä mukaisesti ranta on leikkipuiston vieressä. Pikku Kakkosen leikkipuistossa lapset voivat uimisen lomassa kiipeillä merirosvolaivassa, keinua ja leikkiä hiekkalaatikolla.

Muita keskustan tuntumassa olevia uimarantoja ovat uimahalli Pikku Saimaan ranta sekä Heikinpohjan hiekkaranta. Sulosaaren » kalliorannoilta voit myös pulahtaa Saimaaseen vaikka päiväkävelyn lomassa. Sulosaaressa palvelee myös kiva lettukahvila.

Kerimäen Kirkkorannasta punaisten venevajojen vierestä löytyy Kirkkorannan loiva hiekkaranta. Punkaharjun kylältä löytyy ranta, jossa myös hyppytornit. Upeat luonnonhiekkarannat löytyy Kesälahdelta Ruokkeen Lomakylästä.

Kylpylät ja muut uimapaikat

Savonlinnan keskustassa palvelee uimahalli Pikku-Saimaa »

Voisit olla kiinnostunut myös