Kalastus Saimaalla ja Savonlinnassa

#saimaamoments

Omatoimikalastus, kalastusretket ja kalastusmatkailu

Kalastus Saimaalla on todellinen paratiisi kalastajalle! Savonlinnan seutua ympäröivä Saimaa on Euroopan suurin järvialue ja sieltä löytyy kalastajalle monenlaista kalastusmaastoa ja kalalajia. Kalastus Savonlinnassa ja Saimaalla on järvikalastajan todellinen kalastuselämys!

Puruvesi on Saimaan helmi. Sen maankuuluista kirkkaista vesistä voit pyytää Puruveden muikkua, joka on niin tunnettu kala, että sillä on jopa EU:n nimisuoja. Muikun lisäksi Saimaalla voit pyytää muun muassa taimenta, kuhaa, ahventa, haukea, säynettä ja harjusta.

Savonlinnan seudulla voit kalastaa kalastusluvan hankittuaan itsekseen, tai voit myös osallistua järjestetylle kalastusretkelle. Oppaan kanssa kalastaessa parhaat kala-apajat löytyvät helposti, ja halutessasi retkellä tarjotaan vielä erälounas. Kalastusvälineitäkään ei tarvitse Saimaalle tuoda, korkeatasoiset välineet voi vuokrata seudun välinevuokraamoista.

Tärkeää tietoa vapaa-ajankalastajille

Kalat.fi -sivustolta löytyy paljon tärkeää tietoa kalastajille! Sivustolta selviää esimerkiksi, millaisia kalastuslupia tarvitaan tai kuinka kalakannoista huolehditaan. Kalastusrajoitus.fi -sivustolta taas löytyy tietoa vesistöistä, joissa kalastusta on rajoitettu.

Kalastusluvat

Kalastonhoitomaksu:

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Muut kalastusluvat:

Varaa opastettu kalastusretki

Loading...

Opastetut kalaretket

Suosittelemme lisäksi