DNA:n kehityspäällikön hommat hoituvat mutkattomasti Saimaan rannalta

DNA:n TV-palveluiden kehityspäällikkönä lähes 10 vuotta työskennellyt Tero Ronkanen muutti Savonlinnaan tämän vuoden helmikuussa. Mies on kotoisin Savonlinnasta, mutta ennätti asua yli 30 vuotta pääkaupunkiseudulla. Mielessä oli jo pitkään siintänyt ajatus Savonlinnaan palaamisesta.
– Olin asettanut itselleni tavoitteeksi, että muutan takaisin Savonlinnaan ennen kuin täytän 50 vuotta. Ja tämä tavoite toteutui. Ennätin muuttaa juuri ennen koronan alkamista, ja työkaverit ovatkin vitsailleet, että oli taktinen liike lähteä tänne turvallisempaan paikkaan, Ronkanen nauraa.

 

Muuttamisen teki osaltaan mahdolliseksi työnantajan joustava suhtautuminen etätöihin. DNA on kehittänyt vuodesta 2012 lähtien Mutkaton työ -konseptia, jonka myötä lähes koko DNA:n organisaatio tekee pääsääntöisesti etätöitä.
– Käytännössä työ järjestellään kymmenen viikon syklillä eli kymmenen viikon välein koko porukka kokoontuu pariksi päiväksi yhteen, käy läpi mennyttä ja tekee suunnitelmia tulevaan. Muilta osin työt hoituvat Teamsin kautta ympäri maailmaa.

 

Mutkaton työ -konsepti on toiminut niin hyvin, että DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -instituutin tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Lisäksi DNA sijoittui Euroopan parhaiden työnantajien joukossa sijalle 13 suurten yritysten sarjassa.

 

Pientä kaupunkia on helpompi hallita

 

Mutta mikä sai miehen palaamaan juurilleen Savonlinnaan 30 vuoden jälkeen?
– Olen viettänyt täällä kesät ja muutenkin paljon aikaa ja koen että täällä eläminen ja oleminen tuntuu vaan mukavammalta kuin Helsingissä. Helsinki on minusta liian iso kaupunki, ihmiset ovat liian kaukana toisistaan. Pienempää kaupunkia on helpompi hallita. Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta minusta Helsinki uudistuu hitaammin kuin Savonlinna, Ronkanen pohtii.

Ronkanen sanookin, että Helsinki on nähty, nyt on aika asettua Saimaan rannalle. Tällä hetkellä mies asuu Savonlinnan keskustassa, mutta remontoi ja rakentaa metsätilaa Kerimäen rajan tuntumassa.
– Projekti etenee hitaasti, mutta varmasti. Tavoitteena on edetä kaikessa rauhassa. Tontin taimikon raivaaminen on mukavaa ja terapeuttista puuhaa.

 

Savonlinnassa parasta on metsässä oleilu ja harrastaminen.
– Tykkään todella paljon sienestämisestä ja marjastamisesta. Näin syksyisin tulee käytyä myös hirvimetsällä. Kaupasta ei tarvitse juuri lihaa ostaa kun kuuluu hirviseuraan.

 

Helsingistä Ronkanen on jäänyt kaipaamaan lähinnä sushia.
– Savonlinnasta ei saa kunnollista tuoretta sushia. Siksi sushiöverit kuuluvat aina Helsingissä käynnin ohjelmaan, mies nauraa.

 

Hyvät yhteydet tärkeitä

 

Ronkanen toivoo, että Savonlinnan lentoyhteys jatkuu ennallaan. Sen myötä työpäivät Helsingissä sujuvat helpommin.
– Tykkään käydä Helsingissä päiväseltään, ja junalla tai autolla se ei oikein onnistu. Savonlinnan lentoyhteys on todella kätevä. Hyvien aikataulujen ansiosta pystyy tekemään Helsingissä täyden työpäivän ja palaamaan illaksi kotiin. DNA:n toimisto on lentokenttäradan varrella, joten toimistolla käynti sujuu tehokkaasti.

 

Ennen muuttamista Ronkanen ajeli Savonlinnaan usein viikonlopun viettoon. Viikonloppu tuntui monesti lyhyeltä ja esim. sunnuntain hirvenmetsästys pitää jättää toisinaan väliin.
– Huomaan toisinani ajattelevani sunnuntaisin, että voi ei, kohta pitää lähteä taas ajamaan Helsinkiin. Ja voi sitä helpotusta, kun tajuan ettei tarvitsekaan, vaan olen jo kotona.

***

Haluaisitko sinä ostaa kakkosasunnon tai mökin Savonlinnasta? Vastaa kyselyymme ja voita. Vastaamaan pääset tästä.