Pääkirjasto Joeli – Oiva etätyöskentelypaikka Savonlinnan sydämessä

Kaikki yhdistävät sanan kirjasto kirjoihin, lehtiin ja musiikkilevyihin. Harvempi kuitenkaan tietää, että kirjastosta löytyy palveleva kahvila ja se soveltuu loistavasti myös etätyöskentelyyn!

Joeli sijaitsee Savonlinnan keskustassa, Asemantie 5:ssa. Kulkuyhteydet sinne ovat hyvät kuten myös kirjaston kolmen tunnin maksuttomat parkkipaikat.

Joeli Work at Savonlinna

 

Kun tarvitset inspiraatiota, lepohetkeä tai työskentelyrauhaa

Joel Lehtosen mukaan nimetty Joeli on ilahduttanut olemassaolollaan vuodesta 2013. Suunnittelijat saivat tehtävän sovittaa uusi pääkirjasto kaupungin luonnonkauniiseen rantamaisemaan ja antaa sille selkeä kulttuurirakennuksen olemus.

Päädyttiin käsittelemätöntä Siperian lehtikuusta oleviin julkisivuihin, jotka ajan myötä harmaantuvat kauniisti. Julkisivuja koristaa näyttävät metalliverkkoon kiinnitetyt Savonlinnaan liittyvät kuviot, kuten norppa, Olavinlinna ja oopperalaulajatar.

Joeli Work at Savonlinna

Rakennuksesta haluttiin helposti saavutettava, monikäyttöinen, esteetön, elämyksellinen ja inspiroiva ympäristö, jossa ihmiset voisi viihtyä ja ideat kohdata. Kirjaston suosio on osoittanut, että Joelissa toteutuu tämä kaikki.

Joeli on avara. Sisällä seiniä ja kattoja hallitsee puun ja betonin kontrasti, mutta myös harmonia. Yleisötilat on sijoitettu kahteen kerrokseen, jotka liittyvät toisiinsa korkein ikkunoin.

Joeli alakerta Work at Savonlinna

 

1. kerroksessa sijaitsevat uutisalue ja lasten ja nuorten osasto, 2. kerroksessa aikuisten osasto ja musiikkiosasto. Asiakas wc:tä on kummassakin. Joelista löydät inspiraatiota, mutta myös tilaa levätä ja rauhaa lukea tai työskennellä.

Joeli on tila- ja palvelukokemuksena miellyttävä, olet sitten tullut sinne kirjastoasiakkaaksi, etätyöskentelemään tai opiskelemaan.

 

Itsenäinen työskentely, palaveeraus, isompi kokous – kaikki onnistuu Joelissa

Joelista on moneksi. Kirjastohyllyjen välissä on rauhallisia lukunurkkauksia umpeutua omaan tekemiseen. Lisäksi käytössäsi on vapaasti ja maksuttomasti hiljaisen työskentelyn tila Kuiske. Käytössäsi on langaton verkko (WLAN), työasemia ja pian myös Hubletteja.

Pistorasioita on toivottu lisää ja niiden määrään on suunniteltu parannusta tulevaisuudessa. Monitoimilaitteilla voit maksua vastaan tulostaa, kopioida ja skannata (A4 kopiot ja tulosteet mustavalkoisena 0,50€/kpl ja värilliset 1,20€/kpl).

Joeli tyoskentelytila Work at Savonlinna

Joeli totila work at Savonlinna

Joelissa on myös on tiloja, joita voit ennakkovarata:

  • Vilkku ja monitoimitila Tilkku toimivat hyvinä maksuttomina esim. kahdenkeskisten palaverien pitopaikkoina.
  • Maksuttomasti voit hyödyntää musiikin harjoittelu- ja digitointitilaa nimeltä Kaiku. Tilasta löytyy piano ja seudullisena erikoisuutena kerrottakoon, että Savonlinnan oopperajuhlien aikaan siellä käyvät oopperalaulajat avaamassa ääntään.
  • Kokoustila Miitti on vuokrattavissa jopa 40 hengen ryhmälle. (Yleishyödylliset yhteisöt/järjestöt, myös asunto-osakeyhtiöt 10€/ alkava tunti. Yritykset 50€/alkava tunti (sis ALV) Minimi 2 tuntia.). Miitissä käytettävissäsi on kannettava tietokone, dataprojektori ja valkokangas. Jos Miitti on varattu, on Tilkku vuokrattavissa samaan hintaan.

Kaikkia pääkirjasto Joelin asiakkaita ilahduttaa lisäksi Tuike -näyttelytilan vaihtuvat taide-, käsityö- ja valokuvanäyttelyt.

Kahvilapalvelut kätevästi Kahvila Joelista ja tukevammat lounaat kävelymatkan päästä

Kirjastossa palvelee kahvila, jota operoi viereisessä vanhassa asemarakennuksessa toimiva Activity Maker.

Joeli kahvila Work at Savonlinna

Jos kaipaat pääkirjasto Joelin vierailun yhteydessä tukevampaa lounasta, löytyy siihen Savonlinnan keskustasta useita vaihtoehtoa. Kävelymatkan etäisyydellä, lähimmästä kauimpaan sijaitsevat:

  • Herkkupekka Olavinkatu 53: Salaattipöytä ja talviaikaan lämmin lounasruoka.
  • Ravintola Posse Olavinkatu 44: salaattipöytä, keitto ja pääruoka
  • Ravintola Kansakoulu Puistokatu 5: Runsas ja lämmin lounasbuffetpöytä.
  • Perlina Di Castello Kauppatori 4-6: Pöytiin tarjoiltu lämmin lounasruoka.

Lounaan päälle on hyvä suunnistaa joko takaisin Joeliin jatkamaan etätyötä tai jäädä kaupungille nauttimaan sen tarjoamista ostosmahdollisuuksista tai ihan vain kauniista Saimaan järvimaisemista!