Patikointi ja retkeily Saimaalla

#saimaamoments

Patikointi eli käveleminen on maailman suosituin liikuntalaji. Savonlinnan seudulla on useita kävelyreittejä sekä luontopolkuja kauniissa Saimaan järvi- ja metsämaisemissa. Kävellen on helppo liikkua: se ei tarvitse erikoisvarusteita ja kävely sopii kaiken kuntoisille.

Savonlinnan seudulta löytyy kaupungin ylläpitämiä patikointireittejä ja kuntoratoja sekä Metsähallituksen reittejä kansallispuistoissa ja suojelualueilla. Savonlinlinnan seudulla sijaitsevat vesipuistot Linnansaari ja Kolovesi, joissa vesiaktiveettien lisäksi pääsee myös patikoimaan.

Rinnakkaisväylän myötä Savonlinnan ympäri pääsee liikkumaan kevyenliikenteenväyliä pitkin. Mukava päiväkävelykohde on Spahotel Casinon takana sijaitseva Sulosaari, jossa kesällä palvelee suloinen lettukahvila.

Talvireitit

Karjalankallion laavu

Punkaharjun Puulajipuistossa kiertää Hakin kierros, joka talvella on hiihtolatuna. Puistosta löytyy myös aurattuja teitä, jotka sopivat talvisiin kävely- kuin pyöräretkiin. Puistosta Saimaan rannalta löytyy Metsähallituksen ylläpitämä Karjalankallion laavu. Katso kartta »

Sulosaaren kierros keskustassa

Reitillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta polut tamppautuvat käytössä ja saaressa pääsee liikkumaan.

Kesäreitit

Kaupungin ylläpitämät luontopolut

Pihlajaniemen ulkoilureitistö

Ennakkoon tilattavat retket

Lisää kohteita ja reittejä

Suosittelemme lisäksi