Näin liikut Savonlinnan seudulla

Savonlinnan seutuun tutustut parhaiten omalla autolla. Keskeisimpiin käyntikohteisiimme on hyvät yhteydet myös julkisilla kulkuneuvoilla. Juna liikennöi Savonlinna-Punkaharju välillä ja muihin alueemme kohteisiin pääset hyppäämällä seutuliikenteen busseihin.

Paikallis- ja seutuliikenne

Savonlinna paikallisliikenteessä kulkee 4 bussireittä, katso reitit kartalta ». Paikallisliikenteessä on käytössä tasataksajärjestelmä: aikuinen 3,30 €  ja alle 12-vuotiaat lapset 1,70 € matkasta riippumatta tunnin. Veteraanit, vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspäätöksen saaneen henkilön avustaja, alle 4-vuotiaat lapset ja heitä lastenvaunuissa tai -rattaissa kuljettava henkilö, lastenvaunut ja rattaat. 0–17-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi kaupunkialueen paikallisliikenteessä arkipäivisin kello 16 jälkeen sekä ilman aikarajoitusta viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä.

Vuoden 2023 alusta, paikallisliikenne ajetaan kokonaan sähköbusseilla.

Lue lisää paikallisliikenteestä ja katso seutuliikenteen aikataulut »

Savonlinnasta Punkaharjulle

Savonlinnan junaseisake sijaitsee aivan kaupungin keskustassa Aleksinaukiolla. Se on junien ensimmäinen lähtö- ja päätepysäkki. Toinen pysäkki löytyy Pääskylahdesta. Savonlinnasta lähtevällä kiskobussilla pääset kätevästi Punkaharjun kansallismaisemiin. Katso aikataulut ja hinnat (n. hinta 3-6 €/suunta/hlö) »

Savonlinnata Punkaharjulle voit körötellä myös lepposasti höyrylaivan kyydissä. Tutustu Savonlinna-Punkaharju -reittiristeilyyn ».

Paikasta toiseen vesiteitse

Luonnollisin liikkumistapa Savonlinnassa on tietenkin vesiteitse kauniita maisemia ihaillen. Reittiliikenteellä pääset kesäisin reissaamaan Punkaharjun, Heinäveden ja Hotel & Spa Resort Järvisydämen välillä. Tutustu risteilyihin tarkemmin »

Vuokraa auto tai fillari

Jos haluat kulkea oman aikataulusi ja mielesi mukaan, suosittelemme auton tai polkupyörän vuokraamista. Polkupyörä on oiva tapa liikkua pikkukaupungissa ja kokeneemmalta polkijalta taittuu helposti visiitit lähialueelle. Uuden rinnakkaisväylän myötä Savonlinna sai uuden mahtavan kevyenliikenteenväylän, joka kiemurtelee kaupungin laitamia pitkin aivan Saimaan äärellä. Tutustu Siltojen Savonlinna -omatoimiseen pyöräilyreittiin »

Savonlinnassa toimii myös suosittu BikeTaxi », joka tarjoaa ekologisia elämyskyytejä sähköpyörän vetämänä kaupunkikeskustassa.

Auton parkkeeraaminen

Keskusta-alueella pysäköintiaikaa on rajoitettu pääosin kiekkopysäköinnillä. Kesäaikana kaupungissa on myös maksullista parkkitilaa. Katso tarkemmin pysäköintikartoista »

Asuntovaunuille ja asuntoautoille on varattu lyhytaikaista pysäköintiä varten Savonlinnassa kaksi pysäköintialuetta: toinen Mikkelistä päin tultaessa jäähallin paikoitusalueella (max. 48h) ja toinen keskustassa Viiskulmassa Punkaharjuntiellä. Moottoripyörille on Matkustajasatamassa torin kulmalla maksuttomia pysäköintipaikkoja.