Näin liikut Savonlinnan seudulla

Savonlinnan seutuun tutustut parhaiten omalla autolla. Keskeisimpiin käyntikohteisiimme on hyvät yhteydet myös julkisilla kulkuneuvoilla. Juna liikennöi Savonlinna-Punkaharju välillä ja muihin alueemme kohteisiin pääset hyppäämällä seutuliikenteen busseihin.

Paikallis- ja seutuliikenne

Savonlinna paikallisliikenteessä kulkee 4 bussireittä, katso reitit kartalta. Paikallisliikenteessä on käytössä tasataksajärjestelmä: aikuinen 3,30 €  ja alle 12-vuotiaat lapset 1,70 € matkasta riippumatta. Kaksi alle 4-vuotiasta lasta matkustaa aikuisen kanssa veloituksetta. Bussiin voi tuoda ilmaiseksi lastenvaunut tai -rattaat. Veteraaneilta ei peritä bussimaksua. Matkalippu oikeuttaa vaihtamaan bussia tunnin sisällä ostosta. Katso paikallisliikenteen aikataulut! Paikallisliikenteen reittioppaalla voit hakea sopivia yhteyksiä valitsemalla lähtöpaikan sekä määränpään.

Tutustu myös seutuliikenteen bussivuotoihin.

Junalla Savonlinnasta Punkaharjulle

Savonlinnan keskustan Kauppatorin seisakkeelta on kätevä hypätä junaan. Paikallisjuna vie sinut hetkessä Punkaharjun upeisiin kansallismaisemiin. Punkaharjulla voit tutustua moniin mielenkiintoisiin kohteisiin kuten Johanna Oraksen Taidekartanoon, Kesämaahan, Metsämuseo Lustoon ja tietysti kauniiseen harjumaisemaan. Aikataulut www.vr.fi, hinta 3-6 €/suunta/hlö.

Koe Savonlinna Saimaalta käsin

Luonnollisin liikkumistapa Savonlinnassa on tietenkin vesiteitse kauniita maisemia ihaillen. Reittiliikenteellä pääset kesäisin reissaamaan Savonlinna-Kuopio väliä, voit hypätä pois laivasta myös välietapeilla kuten Oravissa tai Heinävedellä. Kesäisin on myö useita yhteyksiä Punkaharjulle sekä tietenkin päivittäin aamusta iltamyöhään kulkevia maisemaristeilyjä. Tutustu risteilyihin!

Vuokraa auto tai fillari

Jos haluat kulkea oman aikataulusi ja mielesi mukaan, suosittelemme auton tai polkupyörän vuokraamista. Polkupyörä on oiva tapa liikkua pikkukaupungissa ja kokeneemmalta polkijalta taittuu helposti visiitit lähialueelle. Uuden rinnakkaisväylän myötä Savonlinna sai uuden mahtavan kevyenliikenteenväylän, joka kiemurtelee kaupungin laitamia pitkin aivan Saimaan äärellä. Suosittelemme myös lonkkavolvon (omat jalat) käyttöä kaupungilla liikkuessa.

Oman auton parkkeeraaminen Savonlinnan keskustassa

Keskusta-alueella pysäköintiaikaa on rajoitettu pääosin kiekkopysäköinnillä. Kesäaikana (1.5.-31.8.) ovat kuitenkin seuraavat keskustan alueet maksullisia (lippuautomaatit) ma-pe klo 8.00–17.00 ja lauantaisin klo 9.00–15.00. Kuumimpaan sesonkiaikaan kannattaa varautua jättämään oma auto ydinkeskustan (sataman ja torin seutu) ulkopuolelle, mutta mikä olisikaan mukavampaa kuin käyskennellä pitkin Saimaan rantoja muutaman minuutin kävelymatka.

Asuntovaunuille ja asuntoautoille on varattu lyhytaikaista pysäköintiä varten Savonlinnassa kaksi pysäköintialuetta: toinen Mikkelistä päin tultaessa jäähallin paikoitusalueella (max. 48h) ja toinen keskustassa Viiskulmassa Punkaharjuntiellä. Moottoripyörille on Matkustajasatamassa torin kulmalla maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Pysäköintikartta kesäaikataulu (2.5.-31.8.)
Pysäköintikartta talviaikataulu