Saapuminen Linnansaaren kansallispuistoon

Linnansaaren kansallispuisto on toinen Savonlinnan seudun kansallispuistoista. Puistossa voi retkeillä ympäri vuoden joko opastetusti tai omatoimisesti.

Kuinka pääsen Linnansaareen?

Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee Rantasalmen Porosalmen ja Savonlinnan Oravin välissä. Ympäröivä vesistö on Haukivesi (Saimaa). Helpointa on matkustaa omalla autolla joko suoraan Oraviin tai Järvisydämeen, josta edelleen jatkaa matkaa kansallispuistoon veneellä tai jäätä pitkin.

Voit myös tulla julkisilla kulkuneuvoilla Savonlinnaan ja jatkaa matkaa täältä:

  • Retki Savonlinnansta Linnansaaren kansallispuistoon: Lähde retkelle Linnansaareen suoraan Savonlinnasta! Lue lisää.
  • Oraviin nostalgisen höyrylaivan kyydissä: M/S Puijo liikennöi kauniilla Heinäveden reitillä Savonlinna-Kuopio -välillä. m/s Puijo -laiva lähtee Savonlinnasta kohti Kuopiota maanantaisin, keskiviikkoisin sekä perjantaisin klo 9.00 ja on perillä Oravissa klo 11.00. Yhden suuntaisen laivamatkan hinta on 20 €/hlö. Lue lisää risteilystä.
  • Savonlinnasta järjestetään myös kylpyläristeilyjä Järvisydämeen 18.6.-13.8. torstaihin ja lauantaisin. Tarkista päivämäärät ja kellonajat.
  • Kesän ulkopuolella Oraviin on päivittäinen bussiyhteys maanantaista perjantaihin koulupäivinä. Linja-auto lähtee Savonlinnasta klo 14.15 ja on perillä Oravissa n. 15.40. Oravista Savonlinnaan pääsee koulupäivinä maanantaista perjantaihin 8.05 lähtevällä bussilla. Tarkistathan yhteydet Matkahuollosta!

Hyödyllisiä linkkejä