Saapuminen Linnansaaren kansallispuistoon

Linnansaaren kansallispuisto on toinen Savonlinnan seudun kansallispuistoista. Puistossa voi retkeillä ympäri vuoden joko opastetusti tai omatoimisesti.

Kuinka pääsen Linnansaareen?

Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee Rantasalmen Porosalmen ja Savonlinnan Oravin välissä vajaa tunnin ajomatkan päässä Savonlinnasta. Kansallispuistoa ympäröivä vesistö on Haukivesi, Saimaa.

Omalla autolla

Helpoin tapa on matkustaa omalla autolla joko suoraan SaimaaHoliday Oraviin tai Hotel & Spa Resort Järvisydämeen ja jatkaa matkaa kansallispuistoon vesiteitse tai talvella jäätä pitkin.

  • Reittivenekuljetus Linnansaareen päivittäin Järvisydämestä ja Oravista
  • Venetaksi on tilattavissa päivittäin 1.5. – 31.10.
  • Talvella kansallispuistossa kulkee Talvivaellusreitti, jossa voi mm. kävellä, hiihtää tai ajaa pyörällä sekä sään salliessa retkiluistella.

Julkisilla

Voit myös saapua Savonlinnaan lentäen, junalla tai bussilla ja jatkaa matkaa kansallispuistoon esimerkiksi Oravin tai Järvisydämen kautta. Vene- tai melontaretken voit aloittaa myös esimerkiksi Savonlinnasta, sillä puiston eteläisimmät osat ovat noin 20 km päässä Savonlinnasta. Huomaathan, että isoilla selillä sääolot voivat vaihdella nopeasti.

Hyödyllisiä linkkejä