Kerimäki

#saimaamoments

Kerimäki on Saimaan matkaajalle täysosuma – pieni kylä, josta löytyy paljon. Kerimäki tunnetaan parhaiten Kerimäen kirkosta, joka on maailman suurin puukirkko sekä puhtaasta ja kirkkaasta Puruvedestä.

Puruvesi – kristallinkirkkaassa vedessä kelpaa muikun asustella

Kerimäen Puruvesi on Saimaallakin poikkeuksellinen järvi. Sen vesi on hyvin kirkasta ja puhdasta. Puruvesi on suurelta osin hiekka- ja sorarantainen muusta Saimaasta lähes eristetty allas, ja sen vesi tulee lähteistä järven pohjan hiekkakerroksen läpi. Puruveden muikku on maankuulu kala, ja se on saanut EU:n nimisuojan. Puruveden lisäksi kalastajia Kerimäellä kiinnostaa Järvikalastusmuseo. Kerimäen keskustassa Puruveden rannalla sijaitsee kirkkoranta, jossa on upea hiekkapohjainen ja lapsiystävällinen uimaranta, nykyaikainen matonpesupaikka sekä vierasvenesatama.

Näkemistä ja tekemistä Kerimäellä

Upea käyntikohde Kerimäellä on Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret n. 10 km keskustasta Hälvän suuntaan. Hytermä on julistettu luonnonsuojelualueeksi jo vuonna 1931 ja sen säilyminen lähes täydellisesti luonnontilassa on Savonlinnan entisen nimismiehen (1916–1940) Heikki Häyrysen (Romu-Heikki) ja hänen vaimonsa ansiota.

Häyrynen siirrätti saareen mm. erilaisia aittoja ja myllynkiviä, joista hän rakensi mm. noin kahdeksan metrin korkuisen Työn muistomerkin. Hytermän maastossa kulkee kävelypolkuja, joita pitkin liikut saaressa helposti.

Kerimaan lomakeskus sekä Kerigolfin erinomaisen kaunis, 18-reikäinen golfrata sijaitsevat noin 10 km Kerimäeltä Savonlinnan suuntaan. Kerimäen keskustassa majoitut mukavasti hotellissa tai majatalossa sekä nautiskelet pikkukylän välittömästä tunnelmasta. Keskustasta löytyy pari ihastuttava lounaskahvilaa, joista nautit maukasta ruokaa sekä vastapaistettuja leivonnaisia.

Puruvesi Pop -festarilla huippuesiintyjiä

Vuosittain järjestettävä Puruvesi Pop -festivaali Kerimäen sirkuskentällä saattaa huikean kattauksen Suomen eturivin artisteja keskelle Kerimäkeä. Vuonna 2017 festareilla esiintyy mm. Happoradio, Juha Tapio, Neljä Ruusua ja Anssi Kela. Festivaali järjestetään 21.-22.7., kurkkaa tarkemmat aikataulut ja esiintyjätiedot Puruvesi Pop:in nettisivuilta. Alta voit katsoa huikean after movien vuoden 2014 tapahtumasta.

Kerimäen palvelut

Kerimäen tapahtumat:

Suosittelemme lisäksi