Kantarellikanootti
Kanttarellikanootteihin voi halutessaan askarella perän ja kokan foliosta ja taikinasta. Leivonnaisen pitkä ja kanoottimainen muoto helpottaa käsin syömistä. Vielä pidemmät patonkimaiset syötävät saat kajakkimallista.
Tästä resepista syntyy yhteensä 4 annosta (annoskoko 1 kpl/henkilö).
Kantarellitäyte
- 30 g voita
- 100 g kanttarelleja, tuoreita kaksinkertainen määrä
- 60 g sipulia
- 5 dl ruokakermaa (15 %)
- 3 g suolaa (vajaa tl)
- mustapippuria rouhittuna
Täytteen valmistus
- Paista kanttarellit ja sipulit voissa. Lisää kerma ja keitä paksuksi n. 10 minuuttia.
- Mausta, maista ja tarkista rakenne
- Jäähdytä
Takina (4 annosta, 1 kpl/hlö)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- ½ pussia (5,5 g) kuivahiivaa
- 15 g sokeria
- 5 g suolaa
- 2,5 dl vettä
Lisäksi Punaleima Emmental -juustoa (tai muuta kypsytettyä juustoa)
Taikinan valmistus
- Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia.
- Laita lämpimään kohoamaan n. 20 minuutiksi.
Valmistelu etukäteen
- Muotoile taikinasta tennispallon kokoisia palloja.
- Kaulitse soikeiksi levyiksi.
- Revi foliosta n. 10 x 15 cm paloja (4 + 4 palaa)
- Voitele folion kirkas puoli öljyllä.
- Taputtele taikina foliopalojen öljytylle puolelle soikeiksi pohjiksi.
- Levitä täyte koko pohjalle niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää.
- Laita juustosiivu päälle.
- Muotoile kanootin muotoisiksi ja peitä päältäkin foliopaloilla.
- Laita kylmään/pakasta/paista kypsäksi n. 15 minuuttia uunissa ja jäähdytä.
Voit valmistaa taikinan etukäteen myös ilman vettä. Lisää vesi vasta nuotiopaikalla ja anna taikinan kohota lämpimässä.
Toiminta tulipaikalla
Paista ritilällä n. 25 minuuttia ja kääntele pakettia useita kertoja paiston aikana. Valmiiksi kypsennetty kantarellivene lämpiää n. 15 minuutissa. Nauti suoraan paketista. Valmiiksi paistetun kanttarellikanootin voi herkutella myös kylmänä.
Resepti retkelle mukaan
Tämä resepti on tehty nautittavaksi nuotiolla. Pakkaa ainekset mukaasi, valitse sopiva reitti ja nauti tauosta luonnon helmassa. Kurkkaa luontoreittivalikoimamme tai tutki laavuja ja tulipaikkoja kartalla ja suunnittele oma retkesi.
______________
Paikallisen ruoan ilosanomaa viedään eteenpäin Saimaa lautasella -hankkeen toimenpiteillä. Hanke on EU:n osarahoittama.