Kolmioleivät tattitäytteellä
Kuuma, puolirapea kolmionmuotoinen leipä on helppo syötävä. Hyvä retkileipä on tuhti ja helppo kuumentaa nuotiolla. Sulanut juusto ja maukas täyte maistuvat taivaalliselta kuumana. Jos et saa tulta syttymään, nämä eväät maistuvat kylminäkin!
Tästä resepista syntyy yhteensä 4 annosta (annoskoko 2 kpl/henkilö).
Tarvitset
- Ruis- tai kauraleipää, siivuina 8 kpl
Täyte
- 20 g tattijauhetta tai kuivattuja tatteja *
- 2 dl vettä liotukseen
- tuoretta rosmariinia
- suolaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- tuoretta ruohosipulia ja mustapippuria maun mukaan
*Voit korvata tattijauheen myös tuoreilla paistetuilla tateilla.
Lisäksi
- 40 g tuorekurkkua siivuina
- 60 g Emmental-juustoa
Ohje
1. Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä yön yli.
2. Purista kuivaksi ja paista rapeiksi voissa, suolassa ja rosmariinissa. Jäähdytä.
3. Mikäli teet täytteen tuoreista, paistetuista sienistä, jäähdytä sieniä hetki paistamisen jälkeen ja pilko ne tuorejuuston ja mausteiden sekaan.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja tarkista maku.
5. Kokoa leivät. Laita leipäsiivulle ensin täytettä ja lisää päälle juustoa. Aseta toinen leipäsiivu päälle ja leikkaa kolmioksi kulmasta kulmaan.
6. Paketoi folioon.
Voit valmistaa leivät kokonaisuudessaan jo kotona tai pakata ainekset tuoteryhmittäin mukaan ja koota leivät retkipaikalla.
Varaa mukaan lisäksi 1–2 litraa juoma- ja kahvi-/teevettä sään ja retken pituuden mukaan.
Resepti retkelle mukaan
Tämä resepti on tehty nautittavaksi nuotiolla. Pakkaa ainekset mukaasi, valitse sopiva reitti ja nauti tauosta luonnon helmassa. Kurkkaa luontoreittivalikoimamme tai tutki laavuja ja tulipaikkoja kartalla ja suunnittele oma retkesi.
______________
Paikallisen ruoan ilosanomaa viedään eteenpäin Saimaa lautasella -hankkeen toimenpiteillä. Hanke on EU:n osarahoittama.