Maistuvaa muikkua ja perunaa lasissa
Tämä yksinkertainen mutta täyteläinen alkupala yhdistää kaksi Saimaan klassikkoa – uudet perunat ja muikun – raikkaassa ja maistuvassa muodossa.
Näin valmistat annoksen
Tarvitset
Uusia perunoita
Purkki säilykemuikkuja öljyssä tai tomaattikastikkeessa
Pala purjoa
Sitruunaista oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Tee näin
Keitä uudet perunat kuorineen ja anna jäähtyä hieman. Viipaloi purjo ja paloittele keitetyt perunat kuutioiksi. Sekoita perunat ja purjo keskenään. Lisää joukkoon reilu kaato sitruunaista oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Maistele ja mausta mieleiseksi. Laita perunaseos lasien pohjalle ja asettele perunoiden päälle muikut. Ihana helppo ja maistuva alkupala.
Resepti on ote Pia Behmin ja Lasse Pulkkisen Muikku-kirjasta.
Voisit olla kiinnostunut myös
Katso myös muut maistuvat reseptit:
Nauti seutumme parhaista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa tai poimi ja pyydä puhtaat raaka-aineet omaan keittiöösi. Lue lisää ja tutustu paikallisiin makuihin ja tapahtumatärppeihin.
____________________________
Paikallisen ruoan ilosanomaa viedään eteenpäin Saimaa lautasella -hankkeen toimenpiteillä. Hanke on EU:n osarahoittama.