Paavon pala annos on löytänyt inspiraationsa Viimeiset kiusaukset oopperasta.
Maan ja veden vilja kantoi Paavo Ruotsalaisen vaellusta halki elämän. Ruisleivän jylhä maku, savustetun neulamuikun herkkyys ja kuusenkerkkäsmetanan raikkaus kietoutuvat yhteen kuin vanhat virret hiljaisessa yössä.
Ainekset: ruisleipä, savustettu neulamuikku, kuusenkerkkäkreemi. L.
Allergeenit: kala.
Savustetut neulamuikut valmistaa Järvi-Suomen kalatuote, riihiruisleipä Päivärinteen ruislastulta ja kuusenkerkkäjauhe on Rahula Ranchin tuotantoa.
Annokset ovat tarjolla Saimaan Maku -kahvilassa 1.7. – 3.8. välisenä aikana.
Saimaan Maku tarjoaa oopperateemaisia annoksia aromikkaiden kahvien ja tee-annosten kanssa.
Saimaan Maku
Saimaan Maku on Savonlinnan sydämessä toimiva kahvila ja puoti, joka kunnioittaa paikallisia makuja ja sesongin antimia. Valikoimasta löytyy lähituottajien herkkuja niin nautittavaksi paikan päällä kuin mukaan ostettavaksi. Kahvilatuotteissa käytetään mahdollisimman paljon alueen raaka-aineita, mikä tekee jokaisesta annoksesta aidosti paikallisen.
_________________________
Olemme osa Annoksia oopperasta -kattausta!
Savonlinnan oopperakesässä 2025 nautiskellaan paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden erityisistä menuista, annoksista ja tuotteista, jotka ovat ammentaneet inspiraationsa oopperasta.