Herkulliset friteeratut uunimuikut
Herkullisen rapeat muikut voi valmistaa myös ilman uppopaistamista! Tämä uunissa paistettava versio klassisista frittimuikuista saa pinnalleen maukkaan, ruisjauhoilla ryyditetyn kuorrutuksen ja kypsyy ihanan rapeaksi oliiviöljyn avulla.
Näin valmistat annoksen
Tarvitset
Pienehköjä perattuja muikkuja
Vehnäjauhoja
Ruisjauhoja
Suolaa
Sitruunapippuria
Kananmunaa
Oliiviöljyä
Tee näin
Riko kananmuna pieneen laakeaan astiaan ja sekoita rakenne rikki. Laita toiseen astiaan puolet vehnäjauhoa ja puolet karkeata ruisjauhoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele muikut ensin kananmunassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa.
Asettele muikut leivinpaperin päälle uunipellille. Valele päälle oliiviöljyä. Paista 210 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta pelti uunista, käännä muikut ja paista vielä viisi minuuttia. Dippaa muikkuja remoulade- tai kermaviilikastikkeeseen.
VINKKI! Tämä on terveellisempi tapa valmistaa frittimuikkuja kuin paistaa niitä rasvassa. Tällä valmistustavalla ruoto pehmenee niin paljon, ettei sitä tunne ollenkaan.
Resepti on ote Pia Behmin ja Lasse Pulkkisen Muikku-kirjasta.
Voisit olla kiinnostunut myös
Katso myös muut maistuvat reseptit:
Nauti seutumme parhaista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa tai poimi ja pyydä puhtaat raaka-aineet omaan keittiöösi. Lue lisää ja tutustu paikallisiin makuihin ja tapahtumatärppeihin.
____________________________
Paikallisen ruoan ilosanomaa viedään eteenpäin Saimaa lautasella -hankkeen toimenpiteillä. Hanke on EU:n osarahoittama.