Herkuttele ja shoppaile Savonlinnan seudulla

Savonlinna on paikallisten herkkujen, kalan ja puhtaan lähiruoan sekä käsityöläisten kaupunki.

Saimaan antimet ja puhtaan maaseudun tuotteet ovat Savonlinnan seudun ruokaravintoloiden perusta. Muikku, ja etenkin Puruveden muikku on kaikenikäisten herkkua! Kotimaisen ruoan lisäksi Savonlinnasta löytyy myös kansainvälisiä keittiöitä. Kuva: Kalastajan Koju

 

Kahvilakulttuuri on Savonlinnan seudulla omaleimaista. Wanhan Savonlinnan puutaloissa on persoonallisia pikkukahviloita ja kesäravintoloita. Savonlinnan tori on varmaankin yksi maamme kauneimmista paikoista nauttia torikahvit. Veneilijät saapuvat torille tietenkin veneellä, sillä vierasvenelaituri on aivan torin kupeessa.

Savonlinnan seudulta on kotoisin aivan oma kahvilaherkku, eli lörtsy. Suolainen tai makea lörtsy on jo levinnyt ympäri Suomen maan, mutta Savonlinnassa se on aidoimmillaan.

Shoppailuun Savonlinna ja sen lähialueet tarjoavat monia uniikkeja paikallisia tuotteita ja matkamuistoja sekä laadukasta muotia ja designia kotimaasta ja maailmalta. Teet ostoksia itsellesi, lahjaksi, kotiin tai mökille; Savonlinnan monipuolisesta ostostarjonnasta löydät useita vaihtoehtoja ja ideoita.

Savonlinna on käsityöläisten kaupunki. Olavinlinna rakennettiin jo 1400-luvun loppupuolella ja samalla seudulle alkoi tulla eri alojen osaajia tekemään kaikkea sitä, mitä linnassa tarvittiin. Siitä lähtien Savonlinnassa onkin sitten ollut taitavia käsityöläisiä.

Nykyään heidän pajojaan ja putiikkejaan löytyy esimerkiksi Wanhan Savonlinnan Linnankadulta ja Wanhalta rautatieasemalta.

Tervetuloa maistelemaan paikallisia ja kansainvälisen tason herkkuja ja tekemään löytöjä Savonlinnaan ja lähiseuduille!

Ruokaelämyksiä ja laadukkaita ostoksia

Ruokatapahtumat ja teemaruokailut

Selataksesi kaikkia tapahtumia siirry tapahtumakalenteriin.