Joulu Savonlinnassa

Savonlinnan joulun aika koostuu rauhallisesta yhdessäolosta, tunnelmallisista joulutapahtumista ja pikkukaupungin joulutunnelmasta. Tule viettämään ikimuistoinen joulu Saimaalle!

______________________

Joulukauden avaus ja muut tapahtumat

Savonlinnan joulun aika käynnistetään perinteisesti Joulun avauksen merkeissä marraskuussa. Silloin laskeudutaan joulunaikaan, sytytetään keskustan jouluvalot ja nautitaan keskustan tunnelmasta. Myös Punkaharjun omaa Jouluraitti-tapahtumaa vietetään samaan aikaan.

Suosittelemme myös glögiristeilyjä Saimaalla aidolla höyrylaivalla sekä tunnelmallisia Olavinlinnan Tuomaan joulumarkkinoita!

Tuomaan markkinat Olavinlinnassa

Tutustu tapahtumiin »

Stressitön joulu

Valmis joulu hotellissa antaa mahdollisuuden jättää jouluvalmistelut ja kiire muiden huoleksi. Valmiita joulupaketteja löytyy niin lomakeskuksista, kylpylöistä kuin perinteisistä hotelleistakin.

Voit myös vuokrata lomamökin ja viettää joulua ihan oman porukan kesken nauttien takkatulesta ja saunan lämmöstä. Joulun lomamökki kannattaa varata ajoissa!

Tutustu joulupaketteihin »

Joulukirkko ja muut pyhien aktiviteetit

Perinteinen joulukirkko maailman suurimmassa puukirkossa kuuluu seudun jouluperinteisiin. Jouluaamun 25.12. klo 7.00 jumalanpalvelus satojen kynttilöiden loisteessa kokoaa vuosittain jopa tuhat vierasta Kerimäen isoon kirkkoon. Jouluaamun perinteiseen jumalanpalvelukseen kannattaa varustautua lämpimällä vaatetuksella, sillä kirkkoa ei lämmitetä.

Joulupäivänä aukeaa myös Savonlinnan museo Riihisaari, joka on mielenkiintoinen kohtaamispaikka ja monipuolinen näyttelykeskus, jossa viihtyvät sekä aikuiset että lapset. Lue lisää Riihisaaresta ». Olavinlinnaan pääsee tutustumaan 27.12. alkaen. Katso Olavinlinnan aukioloajat »

Joulukirkko maailman suurimmassa puukirkossa

Tervetuloa viettämään ikimuistoista joulunaikaan Savonlinnan seudulle!

Tutustu joulun ajan tarjontaan »