Luonto, retkeily ja kansallispuistot

#saimaamoments

Savonlinnan seudun paras valtti on suuret vesistö ja upea luonto. Seudulla sijaitsevat Linnansaren ja Koloveden kansallispuistot sekä Punkaharjun ja Hytermän luonnonsuojelualueet, jotka tarjoavat uskomattomia elämyksiä. Kuva: Visit Saimaa

Lomalla on väliä – tutustu kesään 2020 »

Retkeily patikoiden tai meloen Savonlinnassa ja Saimaalla on mahtavaa. Saimaan niemet, saaret ja rannat sekä metsä-alueet ovat retkeilijälle ikimuistoisia, sinne haluat varmasti palata uudestaan.

Savonlinnan seudun kansallispuistojen Koloveden ja Linnansaaren retkeilyreitit tarjoavat luontokokemukset Saimaalla jaloimmillaan. Punkaharjulla kuljet maamme kansallismaisemassa, keskellä Suomen luonnon parasta antia. Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaria on pidetään Puruveden kauneimpina. Kansallispuistot ja luontokohteet tarjoavat upeita luontomaisemia ja vesistöjä. Hyvällä tuurilla törmäät myös Saimaan alkuperäisasukkaaseen saimaannorppaan!

Savonlinnan seudulla voit kokea Saimaan luonnon rikkauden, puuston, kasviston ja suomalaisen metsän eläimet. Norppakin saattaa kurkata rannalla kulkijaa. Savonlinna on yksi Etelä-Savon maakunnan kolmesta kaupungista, ja täälläkin luonto on kaikkialla lähellä. Savonlinna on rakennettu saarille, joten Saimaa ei ole kaukana minne sitten menetkään.

Kaunis kesäpäivä patikoiden Saimaan rannalla ei unohdu sinulta milloinkaan!

Lähde seikkailemaan luontoon

Katso tapahtumia tapahtumakalenterista.

Reittejä, retkiä ja puutarhoja

Suosittelemme lisäksi