Luonto, retkeily ja kansallispuistot

#saimaamoments

Savonlinnan seudun paras valtti on suuret vesistö ja upea luonto. Seudulla sijaitsevat Linnansaren ja Koloveden kansallispuistot sekä Punkaharjun ja Hytermän luonnonsuojelualueet, jotka tarjoavat uskomattomia elämyksiä.

Retkeily patikoiden tai meloen Savonlinnassa ja Saimaalla on mahtavaa. Saimaan niemet, saaret ja rannat sekä metsä-alueet ovat retkeilijälle ikimuistoisia, sinne haluat varmasti palata uudestaan.

Savonlinnan seudun kansallispuistojen Koloveden ja Linnansaaren retkeilyreitit tarjoavat luontokokemukset Saimaalla jaloimmillaan. Punkaharjulla kuljet maamme kansallismaisemassa, keskellä Suomen luonnon parasta antia. Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaria on pidetään Puruveden kauneimpina. Kansallispuistot ja luontokohteet tarjoavat upeita luontomaisemia ja vesistöjä. Hyvällä tuurilla törmäät myös Saimaan alkuperäisasukkaaseen saimaannorppaan!

Savonlinnan seudulla voit kokea Saimaan luonnon rikkauden, puuston, kasviston ja suomalaisen metsän eläimet. Norppakin saattaa kurkata rannalla kulkijaa. Savonlinna on yksi Etelä-Savon maakunnan kolmesta kaupungista, ja täälläkin luonto on kaikkialla lähellä. Savonlinna on rakennettu saarille, joten Saimaa ei ole kaukana minne sitten menetkään.

Tutustu luontokohteisiimme

tai selaa reittejä kartalla

Tapahtumia teemassa luonto ja hyvinvointi

Katso lisää tapahtumia tapahtumakalenterista.

Selaa retkiä, kohteita ja tuotteita

Suosittelemme lisäksi