Suussa sulava muikkumousse
Muikkumousse on herkullinen ja helppotekoinen levite, joka tuo veden kielelle savumuikun täyteläisellä maulla ja piparjuuren raikkaalla potkulla. Tämä pehmeä mousse sopii mainiosti juhlapöytään alkupalaksi, saaristolaisleivän päälle tai vaikkapa pienten suupalojen täytteeksi.
Näin valmistat annoksen
Tarvitset
Savumuikkuja
125 g piparjuurituorejuustoa
Loraus kermaa
Punasipulia
Suolaa
Pippuria
1 tl sitruunamehua
1 tl tummaa siirappia
Yrttejä
Tee näin
Ruodi savumuikut, silppua punasipuli ja laita ne kulhoon. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja sekoita hyvin. Jos haluat moussesta juoksevampaa, lisää joukkoon vähitellen kermaa haluamasi määrä. Kun moussen koostumus on mieleinen, maista seosta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Vinkki! Tarjoile mousse tyylikkäistä syötävistä kupeista.
Resepti on ote Pia Behmin ja Lasse Pulkkisen Muikku-kirjasta.
Voisit olla kiinnostunut myös
Katso myös muut maistuvat reseptit:
Nauti seutumme parhaista herkuista ravintoloissa ja kahviloissa tai poimi ja pyydä puhtaat raaka-aineet omaan keittiöösi. Lue lisää ja tutustu paikallisiin makuihin ja tapahtumatärppeihin.
____________________________
Paikallisen ruoan ilosanomaa viedään eteenpäin Saimaa lautasella -hankkeen toimenpiteillä. Hanke on EU:n osarahoittama.