Saimaan suloiset saaret

Saimaan suloiset saaret kutsuvat viettämään aikaa päiväkävelyn ja piknikin merkeissä tai retkeilemään pidemmäksi aikaa.

Savonlinnan kaupunki on keskellä saarien täplittämää Suomen suurinta järveä, Saimaata ja kaupungin keskustakin on rakennettu usealle saarelle. Saimaan suloisille saarille pääset joko kävellen siltoja pitkin tai vesiteitse esimerkiksi soutamalla tai melomalla.

Sulosaari ja Verkkosaari Savonlinnan keskustassa ovat saavutettavissa kävellen. Saariin johtaa kauniit valkoiset sillat, joilta avautuu upea näkymä Saimaalle. Näihin saariin on menty viettämään aikaa jo 1800-luvun loppupuolelta saakka, kun Olavin kylpylaitoksen kukoistuskausi toi kaupunkiin matkailijoita nauttimaan kylpyläpalveluista sekä kauniista, puhtaasta luonnosta. Sulosaaresta löytyy edelleen Kalliolinna, vieraiden majoitustarpeeseen vuonna 1899 rakennettu huvila. Kalliolinnassa toimii kesäkahvila.

Saaret Savonlinnan keskustan tuntumassa ovat oivia päiväretkikohteita. Saaret sijaitsevat lyhyehkön matkan päässä kaupungin keskustasta ja pääset niille soutamalla, melomalla tai veneellä. Saarilta löytyy retkisatamapalvelut.

Seudun kaksi vesikansallispuistoa koostuvat saarista. Linnansaaren kansallispuiston pääsaari, Linnansaari, on saavutettavissa reittiveneellä, melomalla tai omalla veneellä. Hytermän luonnonsuojelu- ja museosaaret Saimaan Puruvedellä on ehdoton must see kohde!

Siltojen Savonlinna soutaen

Saaret kartalla

Tutustu Saimaan saariin tarkemmin

Voisit olla kiinnostunut myös