FAQ – usein kysytyt kysymykset

#saimaamoments

Usein esille tulleita kysymyksiä Savonlinnan seudusta

Usein kysytyt kysymykset / FAQ koskien Savonlinnan seutua löytyvät aihepiireittäin listattuna alta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä myös suoraan matkailuneuvontaan info@visitsavonlinna.fi tai 044 417 4466.

Olavinlinna

Onko Olavinlinna auki matkailijoille ooppera-aikaan?

Olavinlinnaan pääsee vierailulle ennen oopperaesitystä päivällä. Katso tarkemmat aukioloajat »

Voiko Olavinlinnassa vierailla talvisin?

Olavinlinna on avoinna ympäri vuoden ja siellä voi vierailla myös talvisin. Katso Olavinlinnan aukioloajat.

Voiko Olavinlinnan sisätiloissa liikkua vapaasti?

Ei, sillä liikkuminen linnan sisällä on vaativaa ja yksin liikkuva voi eksyä linnassa. Sisäänpääsyyn kuuluu aina opastettu kierros linnan sisätiloissa.

Savonlinnan Oopperajuhlat

Kuinka oopperaan tulee pukeutua?

Oopperajuhlille ei ole virallista pukeutumiskoodia. Tärkeää on, että pukeutumisessa otetaan huomioon esityspaikan, keskiaikaisen Olavinlinnan, erityisolosuhteet. Koleana kesänä linnassa voi olla hyvinkin viileää, joten kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan. Linnan lattiat ja kulkuväylät ovat epätasaiset, mikä kannattaa huomioida kenkävalinnassa.

Oopperajuhlien ”Hyvä tietää” -osioon on koottu paljon tärkeää infoa, johon kannattaa tutustua etukäteen!

Risteilyt Savonlinnasta

Tarvitseeko risteilyliput ostaa etukäteen?

Maisemaristeilyjä lähtee 1.6.-31.8. välisenä aikana Matkustajasatamasta noin 30 min välein. Jos olet tulossa risteilylle muutaman hengen ystäväporukassa tai perheen kesken, ei ennakkovarausta maisemaristeilylle tarvitse. Ennakkovaraus kuitenkin suositellaan kaikille reittiristeilyille sekä teemaristeilyille. Ryhmien kannattaa varata risteily aina etukäteen. Katso eri risteilyvaihtoehdot.

Pysäköinti

Missä kaupunkialueella on parkkipaikka-alue matkailuvaunulla liikkeellä olevalle?

Asuntovaunuille ja –autoille on varattuna kaksi lyhytaikaista (max. 48 h) paikkaa: jäähallin parkkipaikka ja Elokuvateatteri Killan parkkipaikka. Katso lisätietoja pysäköinnistä sekä lataa kätevät pysäköintikartat.

Moottoripyörien pysäköinti

Moottoripyörille on varattu ilmaista pysäköintitilaa Matkustajasaramasta Ravintola Waahdon edestä. Katso lisätietoja pysäköinnistä sekä lataa kätevät pysäköintikartat.

Aktiviteetit

Mistä voi ostaa kalastuslupia?

Tietoa kalastusluvista on kerätty kattavasti kalastusta käsittevälle sivulle.

Missä voi nähdä saimaannorpan?

Saimaannorppa on äärimmäisen uhanalainen. Norppakanta on noin 400 yksilöä, joista noin puolet asustaa Savonlinnan seudulla. Paras aika saimaannorpan bongaukseen on alkukesästä noin toukokuun alusta kesäkuun puoleen väliin. Varmin tapa bongata norppa on vastuullisesti järjestetyillä norpparetkillä. Hyvällä tuurilla saimaannorpan voi nähdä myös risteilyillä, veneretkillä tai mantereelta tarkkaillessa.